15 Mart 2023 Çarşamba

Hayatımın Aşkı//Ekin Atalar Kitap Yorumu^^

Selamlar^^
Nasılsınız, nasıl gidiyor? Daha iyi misiniz? Artık yavaş yavaş paylaşımlara dönüyorum. Henüz bunu ne zaman paylaşırım bilmiyorum, Allah kerim. 
Olaylardan önce İkiz  Tam Adres sitesinden Artemis yayınlarına indirim yapıldığını görünce almış, olaylar sırasında geldi ama şu an hiçbir yerde göstermedim, onunda zamanı var inşallah. Şu olaylar bir düzelmeye başlasın, insanlar yavaş yavaş kendine gelsin hallolur inşallah.
Geldiği zaman psikolojik olarak iyi değildim, kafamı bir şekilde dağılması gerekti. Okumaya karar verdikten sonra iyi bir tercih olduğunu anladım. Aslında almak aklımızda hiç yoktu ucuz olunca aldık ve gelince çok şaşırdık. Normal kitap boyundan farklı, dergi gibi. Bu özelliğini sevdim ve bazı kitapların böyle olmasını isterim^^



Meşhur aktör Sinan'a kavuşmak söz konusu oldu mu, Sema'nın sınırı yok. Yok böyle bi sevda. Sema loves Sinannn!
İşte karşınızda camlarda beklediğimiz o ekin atalar komedisi!
Siz, yıllardır aşık olduğunuz adamı elde etmek umuduyla neleri göze alabilirsiniz? Ya, bu adam çok ünlü bir oyuncuysa? Etrafında milyonlarca kız varsa? Bir gece kulübünü yakabilir misiniz mesela? Adamın ailesiyle gizlice tanışıp evlerinde yatıya kalabilir misiniz? Annesine anne, babasına baba diyebilir misiniz? Sema, hepsini ve fazlasını başardı.
Sinan'la tanışmayı ise asla başaramadı. Tabii sadece şimdilik!


Sema liseden beri hayranı olduğu oyuncuyla hiç tanışmamıştır, hatta öyle bir girişimde bile bulunmamıştır ama bunların aksine hakkında her şeyi bilmektedir. Kaç kardeş, annesi babası, sevdiği yiyecekler, sevdiği müzikler vs. Bir gün arkadaşıyla iddiaya girer ve bir ay içinde Sinan ile konuşup, tanışmak zorundadır.
İlk olarak türkü sevdiği için bağlama kursuna giden Sema kapısının önünde çalmak ister ama işler bambaşka yerlere gider.
Sonrasında oyun oynamayı sevdiği için bir sürü paralar bayarak oyun konsolu alıp saatlerce oynayanda Sema.
Ve bence en vurucu olanı tek başına saatlerce yol giderek tanımadığı insanlara misafir olması.
Çok çatlak bir karakterdi Sema, mantık aramayın bulamazsınız. :D
Yani olaylar açık açık göz önünde halen daha jeton düşmüyor, kabullenmek istemiyor herhalde diyorum okurken. :D Bunların dışında komikti, sonunu düşünmeden işlere girmesi ise trajikomikti ama bunlara rağmen rahat oluşu. :D
Zaten bu tarz kitapların karakteri anca böyle olur zaten. :D


Sinan'dan bahsetmek isterdim tabii okumuş olsaydık. :D Ama Sinan'ı okumak çok isterdim, eski bir kitap olduğu için devamıda olamayacak belli ki ama devam etmesi şart kitaptı bence. :D
Diğer karakteri Sema'nın ev arkadaşı. Sema'nın tam tersi, sağlıklı beslenen, spor, yoga yapan biri, sadece atasözlerini tam olarak kullanamayan biri. Buradaki imaları çok komikti, sürekli Sema'nın atasözleri kitabı alsam kırılır mı imaları çok yerinde ve eğlenceliydi. :D

Geri kalanlar olarak çok fazla karakterimiz yok zaten, olayalar aşırı hızlı başlıyor. Akıcı olması da kitabı hemen bitirmenizi sağlıyor. O yüzdendir okuduğumda elli, yüz sayfa akıp gidiyordu.
Genel olarak cik-lit olduğundan öyle ahım şahım bir şey beklemeyin ama bence güzeldi. Mantıksız olaylar illa vardı ama zaten kitabın tarzı da bu yani. Dediğim gibi kitabın devamının olmasını çok isterim.
Sema Sinan ila tanıştı mı? İddiayı kazandı mı? Kar elde eder diye satın aldığı ürünler yüzünden borç içine giren Sema bunlara da kurtulabilecek mi? Yoksa her şeyi bırakıp anne-babasının yanına bodruma geri mi tanışacak? Cevapların hepsi kitapta, eğer bu tarz hızlı ve kolay okunan, bir yandan da güldüren kitapları seviyorsanız doğru adrestesiniz. ;)




Kitaba Puanım 5/4^^


Buralarda da varım^^

Yeni yorumlarımda görüşmek üzere^^





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D