27 Ocak 2018 Cumartesi

Anna Ve Fransız Öpücüğü//Stephanie Perkins Kitap Yorumu^^

Selam^^
Yine yeniden kitap yorumu ile karşınızdayım. Bu sefer ki kitabı çok sevdim. Gerek kapak, gerek içeriği kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitaptı. Yazarın Lola ve Komşu Çocuk kitabını pek sevememiştim, bu kitaba da şüpheli yaklaştım ama tam tersi çıktı. U kitap'tan bu kitabı ve Isla Ve Mutlu Son'un 20 TL'ye aldık. İyi alışveriş oldu yani. :D Kitabı gerçekten çok sevdim, Lola ve Komşu Çocuk'ta yaşadığım hayal kırıklığını yaşarım diye korktum ama yazar beni ters köşe yaptı. :D

Anna’nın Atlanta’da iyi bir işi, en yakın arkadaşı ve sevgili olup olmadıklarından emin olmadığı hoşlandığı bir çocuk vardı. Lisenin son senesi için de sabırsızlanıyordu. Bu yüzden babası onu beklenmedik bir şekilde, Paris’teki bir yatılı okula yollamaya karar verdiğinde pek de mutlu olmamıştı, ta ki Étienne St. Clair ile tanışana kadar. Tek sorun… çocuğun bir kız arkadaşı vardı ve tabii Anna’nın da neredeyse bir erkek arkadaşı… Kıl payı kaçırılan romantik anlarla dolu bir sene, bir Fransız öpücüğü ile sonuçlanacak mıydı?

Kitabın konusu klişe gelebilir, hatta klişe de ama çok farklı bir duygusu vardı kitabın. Gençlere yönelik olsa da Paris ve onun verdiği duyguyu her yaştan kişi okuyabilir. O yüzden 'Gençler için bu kitap, ben okumam!' demeyin. :) Karakterlerimizin hepsini sevdim. Anna'nın yaşadıkları, zorla uzak bir ülkeye okumaya gönderilmesinin verdiği sıkıntılar çok iyi anlatılmıştı. Tabii gelen yardımlarda bir o kadar tatlıydı. Tabii Anna karakterinden gözüme batan bir kaç şey oldu, düzenli oluşunun ima edilmesi saçmaydı bence, her insan düzenli olabilir ki Anna'da sıradan insanların düzenine sahipti. Acaba yazara göre bu sıradanlık onun için dünyanın en büyük şeyimi. Artık bu konuda nasıl bir düşünceyle yazmış yazar bilemiyorum am değişikti. :/ Yine de bunlara rağmen sevdim, sinema sever olup, sinema hakkında söyledikleri harikaydı. Fransızların sinemaya bu kadar değer verdiklerini bilmiyordum ve bu konu nedeniyle orada yaşayabilirim. Tabii Fransızca bilmem şart. :P
Birde St. Clair'ımız var. <3 Yaa yazar bu kadar mı iyi anlatır bir karakteri. Haa öyle ahım şahım bir  şeyi yok, hatta karakterini fazla mükemmel yapmamak için boyunu çok ama çok az kısa olarak yazmış. Yine de Anna gibi sevdik kendisini, sevgilisi olsa da olmasa da. :D Burada yazarı gerçekten tebrik ediyorum, St.Clair'ın sevgilisi oluşunu sürekli gözümüze sokup, Anna'yı kötü duruma düşürmek istememiş. Belli kitaplarda bu göze sokulunca ana karakter kötü insan konumuna düşüyor. Yazar gerçekten düşünüp yazmış her satırı ve karakteri.
Bunların yanı sıra St.Clari için o kadar güzel tanımlar eklemiş ki yazar cidden bayıldım. Tam bir ergen gibi davranıyorum diyemem, okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Böyle aşklar kalmamış be Sebastian, bizde okuyup hayran kalıyoruz işte. :D 



Diğer karakterlerden Meredith, Josh ve Rashmi'yi sevdim. Josh Isla ve Mutlu Son'da yer alacak ve inanılmaz merak ediyorum. Bu kitapta çok içine kapanık ve gizemli bir karakterdi ki Isla'da az da olsa gözüküyor ve nasıl biri olduğunu hemen anlıyoruz. Gerçekten inanılmaz derecede merak ediyorum bu karakterleri, umarım hayal kırıklığı olmaz.
Şimdi bundan sonra Lola ve Komşu Çocuğu tekrardan okuyacağım. Doğrusu pek sevmemiştim o kitabı, hatta aldığım için üzüldüm ama bu kitaptan sonra Anna ve St.Clair çiftimizin de Lola'da yer alması tekrardan okuma neden oluyor. Tabii bunların yanı sıra serinin saçma bir şekilde çıkması da en büyük nedenlerden biri olabilir. :/ O yüzden en kısa zamanda Lola sonra ise serinin son kitabı Isla.^^


Kitap sıkmadan devam ediyor.Arada Paris hakkında bilgi vermesi yazarın konu hakkında iyi bilgiler edindiğini gösteriyor. Hem kültür hem aşk ve arkadaşlığı barındıran kitapları hep sevmişimdir. Bunlarla beraber okurken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız bir kitap. Belki bazı yerlerine kızıp, bu ne yaa diyebilirsiniz ama bunlara rağmen okumaya devam edin derim. :) 




Yazara gelecek olursak, beni Lola'da hayal kırıklığı içinden bıraktı ama bunda çıtayı baya yükseltti. Yukarıda da dediğim gibi umarım son kitap, Isla ve Mutlu Son Anna ve Fransız öpücüğü gibidir. Kitap hakkında daha fazla şey söylemek isterdim ama iyice ergen konumuna düşmeye gerek yok. :D Ergen dedim ama yine de küçük, büyük fark etmez herkes okusun derim. Çok tatlı ve çabuk biten bu seriyi tavsiye ediyorum. Eğer beğenmezseniz sırf kapakları içinde kitaplığınızda durabilir. :)
Ve en önemli konu ise seriye başlayacak olanlar çıkış tarihlerine göre alıp, okumasınlar. İlk Anna ve Fransız Öpücüğü, sonra Lola ve Komşu Çocuk en sonda Isla ve Mutlu Son^^
Yayınevi neden böyle çıkarmış halen daha bilmiyorum ama hazır seri tamamlanmış böyle okumaya devam edin. :)


Seri sıralaması ve kapakları böyle. Yabancı Yayınları orijinal kapakları kullanmayı tercih etmiş, iyi de yapmış. :)



Kitaba Puanım 5/5^^



Alıntılar^^

"Annem Amerikalı," dedi sakince. "Babam Fransız. San Francisco'da doğdum ve Londra'da büyüdüm."


*****


St. Clair kendi kendine gülümsedi. "Sarı perçemini sevdim," dedi sonunda. Öne uzandı ve hafifçe saçıma dokundu. "Saçın mükemmel."


*****

Paris'i özlüyordum ama ev değildi. Daha ziyade...bunu özlüyordum. Telefonun öbür ucundan gelen sıcaklığı. Evin bir yer değil de insan olması mümkün müydü? Eskiden Bridgette evimdi. Belki de St.Clair yeni evimdir.


*****

Onu inceledim. Serçeparmağının tırnağını kemiriyordu. Okuduğu kitap güzel olmalıydı. Serçeparmağı heyecanlı ya da mutlu demekti, başparmak ise düşünceli ya da endişeli. Bu hareketlerin anlamlarını biliyor olmama şaşırdım. Onu ne kadar yakından incelemiştim ki?





Bir yorum daha biter, başka yorumlarda görüşmek dileğiyle.^^



 Buralarda da varım^^










3 yorum:

  1. Serinin çıkış sırası değişik olunca normal. 😂 Evet kapakları, tasarımı çok güzel.😍

    YanıtlaSil
  2. vay be ukitabı baya kullanıyorsun verimli. ben bir türlü kullanmadım en sonunda da sildim hesabı :) seriden Lola'yı okudum sadece, güzel sıcak bir hikayeydi ama olsa da olur olmasa da olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zaman bekledim üye olmak için üye olduktan sonra da baya aktif oldum. 😂 Aslında güzel uygulama keşke silmeseydiniz. 🙄 Anna'dan sonra olmalı diyorum ben, tabii Lola için aynı diyemem. 😂

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D