30 Kasım 2021 Salı

Bir İstanbul Gecesi//Kübra Nur Kitap Yorumu^^

 Merhabalar^^
Nasılsınız, keyifler nasıl? Güz yavaş yavaş yerini kışa bırakıyor gibi ama şimdiden güneşi mi özledik ne. :D Tam bir sıcak hastası olarak kapalı havalar her zaman ruhumu sıkıyor ama yağmurda bereket. İkilemde kaldım iyi mi. :D Bugün biraz böyle yazasım geldi. :)
Kitabımız yeni çıktı, yenilerin fiyatları uçuyor ve bekledikçe daha da ucuza alabiliyoruz ama ben ve beklemek. Hemen okumasam bile almak istiyorum ama inanın aldıklarımın çoğunu okudum bu zamana kadar. ;) Yazarın okuduğum ikinci kitabı, birinci kitabı Üç Yapraklı Ahududu, zaten o kitaptan sonra bu kitabı almak istedim, kalemi gerçekten güzel ve ilk kitap gibi bunu da çok sevdim. :) Yorumu için tık tık!


Kırık bir kalple Ankara’dan ailemin yanına dönerken tek istediğim biraz sükûnetti. Kalbimin kırık parçalarını bir araya toplamaktan fazlasında gözüm yoktu fakat çaldığım bir kapı karşıma hiç ummadığım birini çıkardı. Hikâyem bitti zannederken gözlerinde yıldızları misafir eden bir adamla karşılaştım. Bana daha önce hiç kimseden duymadığım bir masal anlattı. İkimizin masalını. Gökyüzünde bir hilal. Karşımda Kız Kulesi. Ilık, sakin ve eşsiz bir İstanbul gecesi.

Hani kitap okurken o kitap sizi bir anda içine çeker ya ha, işte bu kitapta o. Daha başlangıçta tanıyoruz çiftimizi. Zeynep Ankara'dan ailesinin yanına dönerken ilk olarak kardeşinin evine uğramak ister, tam kardeşini karşısında bulacakken kendine hayretler içinde bakan biriyle karşılaşır. Kardeşinin ev arkadaşı olan Ayaz'la hemen anlaşan Zeynep zamanla kalbini de ona teslim etmek ister ama Ankara'dan kalbi kırık gelmiştir ve uzun bir süre ilişkilerden uzak kalmak zorundadır, lakin Ayaz her dakika etrafından olunca bu oldukça zor olur.
Zeynep hem çatlak hem de tatlış bir karakterdi, Berk denilen şahsa nasıl dayanmış bilemiyorum. Genelde kızdığım karakterler olduğunu için bunlara değiniyorum ama bu sefer ki karakterimize kızmadım. Son zamanlarda beni çok kızdırmıyorlar hayret. :D
Ayaz'da Zeynep kadar sevilesi bir karakterdi, Zeynep'e olan sevecenliği, düşünceli halleri falan kalbimizi eritti ve yazarın son dakikalarda bize attığı gol her iki tarafı da sevindiren cinstendi.(Hani maç berabere kalır da ikisi de puan alır ve iki tarafta sevinir, o hesap. :P)


Bunların yanında yan karakterleri de sevdim, en son ki bölümlerde yazarın hepsinden bir kuple ekleyip bizi merak bırakması ise vicdansızlıktı!! Biz nasıl bekleyeceğiz. 😭 En merak ettiğim karakterler ise Bahar ve Nehar oldu, belki en çok Nehar'dır. :D Umarım ilk Nehar'ın kitabı çıkar, 444444 gözle bekliyorum asdfghjk
Yazarın kalemini ilk kitaptan sevdim, ilk kitabıyla bağlantılı değil ama Üç Yapraklı Ahududu'dan tanıdığımız Poyraz'da bu kitapta geçiyor, hatta Ayaz Poyraz'ın erkek kardeşi ve onların üçüncü kardeşlerini de sonradan okuyacağız, onu da çok merak ediyorum.
Kitapta beni rahatsız eden bir taraf olmadı. Aile, arkadaşlık, aşkı konu alan, birbirine bağlı arkadaşların ve kuzenlerin eğlenceli hayatlarını okuduğumuz sevilesi kitaplardan biri kendisi. Bizi yormadığı gibi eğlendiren kitapları seviyorum. <3


Yazarın çıkmış bir kaç kitabı daha var ama ben yenilerden devam etmeyi düşünüyorum. Ve umarım en en en kısa zamanda yenileri gelir. :) Bu tarz kafa dağıtmalık, okudukça akan, aktıkça sizi eğlendiren, sıkmayan kitaplara meraklıysanız okuyun derim. Hayat yeterince yoruyor, bu kitaplarla biraz nefes alalım değil mi?
Eğer yazarımız yorumumu okursa rica ediyorum ilk Nehar'ın kitabı çıkar, ne oluuuur!!! :D
Ayy en önemli şeyi az daha unutuyordum, kapak!
İlk kapak görseli paylaşıldığı zaman düşmüştüm, elime alınca bir kez daha düştüm. Harika kapaklar bunlar, içeriği de öyle güzel yansıtıyor ki. <3 Not defterine ayrıca bayıldım. Dört dörtlük kitap kısacası. <3



Kitaba Puanım 5/5^^





Alıntılar^^

Sanki tatlı ve neşeli bir Fransız filminin içindeymişim gibi hissediyordum. Bu hissin güzelliğine kapılıp gitmek çok kolaydı. Böyle güzel anların çabucak biteceğini unutmak hep çok kolaydı. Mutluluğun sonsuza dek süreceğini sanmak çok ama çok kolaydı.


*****

Bakışları almam gereken bir emanetmiş gibi orada öylece bekliyor ve beni her hatırladığımda tekrar tekrar gülümsetiyordu.


*****

Bu sefer doğru yerdeydim. Yanlış durakta bir süre oyalansam bile varacağım yeri sonunda bulmuş olduğum için mutluydum.


*****

Bana hala, burada olduğuma inanamıyormuş gibi bakıyordu. Bana hep burada olduğuma inanamıyormuş gibi bakıyordu.




Böyle güzel alıntıyla yorumu bitirelim o zaman^^
Sevgiyle kalın^^


Buralarda da varım^^


2 yorum:

  1. Kapak gerçekten çok hoş. Kitap fiyatları çok arttı. Şimdi doların artmasıyla daha da artacaklar. Neyse ki zamanında çok kitap almışım, elimde okunmayı bekleyen çok kitap var. Bir süre beni idare ederler. O zamana kadar fiyatlar düşse keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolar düştü kitap fiyatları düşmez, yavaş yavaş arttırdılar hep. Hayırlısı, çok pahalı olursa bizde kütüphaneden okuruz. :)

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D