2 Nisan 2021 Cuma

Aşkın Fransızcası//Fiona Valpy Kitap Yorumu^^

 Selamlar^^
Yorumlarım o kadar birikti ki nereden başlayacağımı bende şaşırdım. Dizi yorumları, BCP derken bunlar hep kaldı. Hazır bilgisayarı açıp işimi erken bitiremediğim için ve örgüde örmediysem o zaman yorumları yazayım, kim bilir kaç saate biter. :D
Kitabımı Kitap Yurdu'nun Pegasus Yayınlarının kampanyasından aldım. 5 kitap ve hepsine 20 ₺ verdik, tanesi 4 ₺'ye geldi. Fiyatlarına göre kitaplar bence çok iyi. Mesela ikiz şu ana kadar iki kitap okudu bu kampanyadan çok beğendi, bende bunu beğendim ama  çok para verseydim inanın üzülürdüm. :D

Gina birkaç ay içerisinde hem çok sevdiği işini hem anne yarısı olarak gördüğü teyzesini hem de tutkuyla bağlı olduğu erkek arkadaşını kaybeder. Hüzünlü bir arayış içindeyken ona teyzesinden kalan, Fransa'daki eve yerleşmeye karar verir. Masmavi bir gökyüzü, sımsıcak güneş ve yepyeni bir başlangıç... Belki de yeniden iyi hissetmek o kadar zor olmayacaktır.
Hesaba katmadığı şeyler ise kısa bir süre sonra su yüzüne çıkar: eski evin çatısındaki delik, kendisini doğru ifade etmekte güçlük çektiği bir dil ve belki de hiç öğrenmemesi gereken endişe verici aile sırları…
Alışık olduğu ülkeden çok uzakta şarap uzmanlığı alanındaki çalışmalarına odaklanmaya çalışan Gina yeni kurduğu arkadaşlıklardan ve yavaş yavaş büyüsüne kapıldığı gizemli taş ustası Cédric'ten destek görebilecek midir?

Klasik kasabaya yeni gelenin etrafında dönen hikaye. Kitabı alırken yorumlarda sürekli kitap okuma alışkanlığı kazandıracak kitap diyordu, evet doğru. Çok fazla kitap okuyan için biraz eksik kalmış, bunların en büyük sebebi de yazardı bence.
Karakterler olarak Gina yaşadığı sıkıntılı dönemden sonra vefat eden çok sevdiği teyzesinin evine taşınır. İngiliz olan Gina Fransızcasının döndüğü kadarıyla etraftaki insanlarla iyi geçinir, zaten genelini tanımaktadır. Şarap şirketinde çalışan Gina Şarap tadımcısı olmak için kurslara başlar. Çok büyük bir fırtınada evinin çatısı hasar görünce yardıma komşusu ve oğulları yetişir. 4 oğlanın içinden Cedric'e ilgi duymaya başlayan Gina öğrendiği gerçekten sonra kenedine yapılanı başkasına yapmamaya söz verir aşkını kalbine gömer. Ama ya gördükleri yanlışsa?
Bu sırada hayatının en büyük sırını öğrenen Gina aslında çevresindeki sevdiği insanları hiç tanımadığını fark eder  ve kendisine yalan söyledikleri için de kalbi kırılır.
Gina tatlı, sıradan bir karakterdi, yalnızlığı, yaşadığı sıkıntıların üstüne birde ummadığı bir sırrı öğrenince bunlara verdiği tepkileri ve sonuçlarını okuyoruz.



Diğer karakterlerden pek bahsetmeyeceğim, daha çok Gina'nın etrafında gerçekleştiği için okumak isteyenler öyle tanısın derim.
Kitap eğlenceli, hemen okuyup bitecek türdendi, hatta konusu ve içeriği de güzeldi. Klasik romantik, aile filmleri olur ya onu izliyormuşuz gibi hissettim. Tek sıkıntı yazarın farklı konular bulup hepsinden azıcık ucundan yazıp, bitirmeden başka konuya geçmesiydi. Mesela Gina kurs alacak onu okuyoruz sonra hooop başka konu, tam o açıklığı kavuşacak derken sanki hiç olmamış gibi Gina'yı ve onun çatısını onaran oğlanları okuyoruz. Bence kitabın en önemli yeri sırdı ama toplasanız 20-30 sayfa, hatta daha azı kadar onun üzerinde duruyor. Bence aşırı önemli bir sırrın bu kadar baştan savma yazılması sıkıntılıydı. Yazar yazmak istemiş ama hangisinden yazacağına karar veremediği için oradan, buradan, şuradan eklemiş ve kitabı bitirmiş. :D Bir kararsızlık sezdim yazarda asdfghj
Gina ve Cedric mevzusu tam tahmin ettiğim gibi gitti, buralar eğlenceliydi bence. Birazda kitaba heyecan kattı açıkçası. Kitabın tek sıkıntısı biraz önce yazdığım yazarın bir türlü aynı konuda kalmamasıydı, bu konuyu halletseydi bence kitabı gerçekten çok severdim.
Yazarın kalemi de biraz karışıktı doğrusu, ilk bölümlerde karakterin birinci şahısı böyle üstüne basa basa yazması kafamı karıştırdı ve umarım böyle gitmez dedim, şükür gitmedi de okudum kitabı. Bu kısımdan sonra zaten kitap aktı gitti.


Kasabaya yeni gelen karakterin ve onun yaşadığı olayları konu alan kitapları okumayı seviyorsanız bir deneyin derim, zaten alırsanız 4 ₺ gibi bir şey, kafa dağıtmalık kitaplardan olabilir. Kapakta çok tatlı burada.
Son olarak, kitap için biri yorumunda şaraplarla ilgili çok fazla bilgi vardı demişti. Başlarda yoktu ama devam ettikçe bir kaç sayfa bu bilgilerle doldu taştı, ne yalan oraları hep atladım. :D 




Kitaba Puanım 5/3,5^^




Diğer yorumlarımda görüşmek dileğiyle^^



Buralarda da varım^^

6 yorum:

  1. Kitap anlattığına göre gerçektende çerezlik hemen okunabilecek bir kitaba benziyor.Konusuda gayet güzel duruyor.Sıkıldığın zaman okunabilecek bir türden kitap sanırım.Teşekkürler yazı için:)

    YanıtlaSil
  2. Bu kampanyadan bende aldım bir 5 kitap 🤭 Henüz 1 tanesini okudum gerçi. Orta halli ama keyifli zaman geçirten kitaplar ve fiyatları da çok uygun gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatlarına göre gerçekten güzeller bence. :D Çok para verip acıdığımız çook zamanlar oldu :D

      Sil
  3. Bu tarz kampanyaları çok seviyorum. Bir yanım "Madem bu fiyata satınca da kâr ediyorsunuz, o zaman kitaplar neden bu kadar pahalı?" diyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bu kitaplar satılmayan kitaplar, elden çıksın diye. Popüler kitapları ucuza satıp zarara girmezler bence. :D

      Sil
  4. Yorumundan sonra benlik olmadığına karar verdim, dediğin gibi kasabaya yeni gelen karakter ve etrafından dönen mevzulardan öteye gidememiş gibi duruyor.

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D