24 Haziran 2020 Çarşamba

Sevgili Limon Çiçeği//Betül Güçlü Kitap yorumu^^

Selam^^
Betül Güçlü en sevdiğim yazarlardan, şu an okuduğum beş kitabı var. Son bir tane kaldı, onuda okuduktan sonra Süper Dadı'dan tekrardan başlamayı düşünüyorum. :D
Yazarın kalemi çok naif, çok güzel. Karakterleride öyle. Diğer yorumlarımda da hep bahsederim karakterlerden. O yüzden seviyorum belki de, işte bu güzelim kitapta da o naif karakterlerden vardı.
İlk Watpadd'den bir kaç bölüm okudum, sonra kitap olacak diye bıraktım. Çıktığı zaman hemen almadım, malum fiyatı, sonra ikizi ikna edip az da olsa uygun fiyata aldım.

Ecrin, Meriç’in kaba ve büyüklenmeyi seven bir adam olduğundan emindir. Meriç, Ecrin hakkında bu kadar kesin düşüncelere sahip olmasa da onunla ilgili emin olduğu bir şey vardır: Bu kız insafsız bir cadıdır ve daha ilk mektubu okurken başının belada olduğunu hissetmiştir.
Bir mektup arkadaşı, kendisi hakkında yan yana sohbet ettiğiniz birçok kişiden daha fazla ipucu verir. Ecrin ve Meriç’in fikirlerini savunan mektupları giderek daha alaycı, daha özel mektuplara dönüşürken birbirlerine karşı olan fikirleri gibi hisleri de değişecek midir?

Kitabımız bir nevi seri gibi ama ayrı ayrı okuyabilirsiniz. Tabii bunu tek okuyup Aşk ve Diğer İhtimaller'den spoiler yiyebilirsiniz.
Ecrin Yalancı Aşklar Sokağı'ndaki Mısra'nın en küçük kardeşi. Üç kardeş büyüdü ve hayatlarını düzen sokmaya çalışıyorlar, buna aşkta dahil. Mısra Kerem'ini buldu, Emre'de durumlar karışık, Ecrin ise hiç ummadığı yerden aşkı buluyor. Kitabın başlangıcı Gurur ve Önyargı gibi, gidişatta öyle devam ediyor gibi ama bu arkadaşların hikayesi çok farklı. Mesela Meriç sakin gözükse de aslında ne yere bakan yürek yakan. :D Bay Darcy öyle değildi mesela, Ecrin'de Elizabeth gibi değil, o da çok sakin ama biraz fena, çoğu kez de içe kapanık. Ailesini çok sevse de onlarla konuşamadığı konular var, bizde okur olarak pek anlamıyoruz, kitap devam ettikçe sıkıntılar ortaya çıkıyor.

Ecrin Üniversite öğrencisidir ve ek olarak çok sevdiği kitapların bulunduğu kitapçıda çalışmaktadır. Karşı sahaf dükkanına hayran olan Ecrin'in başına hiç ummadığı bir şey gelir, Sahafın sahibi Meriç popüler kitapları okuyanlar için ileri geri konuşup Ecrin'i deli eder. Bunu kendine yediremeyen Ecrin ise bütün hislerini döktüğü mektup yazıp Meriç'e gönderir. Peki sonuç?
Muhteşem bir mektup arkadaşı olur, başta birbirlerini yeselerde zamanla işler aşka dönüşür.
Ecrin'ide, Meriç'ide çok sevdim. Meriç'in naif, kendini bilir tavırları beni benden aldı. İşte aradığımız adam diyeceğim ama biraz uçarı olsun. Ben Sinan diyorum, Kerem'de iyi ama Sinan başka. :D
Meriç daha nerede ne konuşacağını, ne yapacağını biliyor. Sinan pat pat pat. :D Neyse konumuz Sinan değil. :P



Yine de adının geldiği yer, ailesi, Ecrin'e davranışları çok hoştu. Tam kitap severlerin hayali bu kitap. 
Ecrin ise içe kapanık, sert ama ailesine, sevdiklerine bağlı biri. Tam kitap kurdu, her terden kitap okuyan biri. Sevdiği şeylere yapılan mantıksız yorumlara da katlanamıyor, işte bu sebep onu aşka götürdü. Ecrin'i sevdim, Meriç'e olan tavrı, mektupları vs. aşırı tatlıydı. 
Tabii kitapta Mısra, Kerem, Sinan ve Bayan Renk'in geçmesi de aşırı mutlu etti beni, tekrardan okumak güzeldi. Mesela Mısra'dan güzel haberler alıyoruz, anladınız siz bence. :D
Emre'nin hikayesini de çok merak ediyorum. Başta da dediğim gibi ayrı ayrı okuyabilirsiniz ama önce ki kitapların karakterleri geçecek. Spoiler falan yok ama Bayan Renk'in gerçek ismi geçiyor ona göre sıkıntı olabilir. Şimdi diyeceksiniz niye o kadar önemli, bence Aşk ve Diğer İhtimaller'in en can alıcı noktası Bayan Renk'in ismini söylemesi, biz bile bilmiyorduk düşünün. :D

Seriye Yalancı Aşklar Sokağı'ndan başlanıyor ama ben yazarla ilk defa tanışacağım, şaşırtsın beni diyorsanız ya Aşk ve Diğer İhtimaller ya da bu kitaptan başlayın derim. Sarı Puantiyeli Şemsiye'yi okumadığım için bir şey diyemem. Yalancı Aşklar Sokağı'da çoook iyi ama şaşırmak istiyorsanız seçenekler bunlar.
Kitabımıza tekrardan dönersek, mektuplara bayıldım. Keşke daha fazla olsaydı dedim ama mektupların fontları beni çileden çıkardı. Okuyamadı resmen, tamam böylesi daha hoş ama okunacak şekilde çok fazla font vardı. Sonracığıma Meriç ve Ecrin arasındaki mektuplar çok iyi olsa da bence açık ara sonlara doğru olan mektupları daha çok sevdim. Okuyanlar anladı beni, okuyacak olanlarda merakla beklesin. :D


Akıcı, kitaplarla haşır neşir olan karakterler, klasikleşmiş kitaplara değinilmesi hepsi var bu kitapta. Mesela Çalıkuşu geçiyor, amanın ne güzel yerlerdi oralar, BAYILDIM^^ O yüzden hemen Çalıkuşu'nu okumak istedim ama ikiz benden erken davranıp okumaya başladı, sonraya artık.
Çok sevdiğim kitapların yorumları da böyle uzayıp gidiyor, daha fazla uzatmayayım bari. :D

Bu kadar yorumdan sonra tavsiye edeyim mi bilemedim, siz anladınız bence. :D Yine de Watpadd yazarlarını bir tutmayın ve bir çok yazara şans verin, Betül Güçlü'nün kalemi çok güzel, bence siz de çok seveceksiniz. 



Kitaba Puanım 5/5^^


Alıntılar^^


Okumak basit bir eylem değil, ruha dokunan ve karakterinizi şekillendiren büyük bir güçtür.


******


Kibirli olmakla aptal olmak arasında fark vardır ve ancak aptal bir adam ortada olan şeyleri inkar ederek kendi doğrularını diretmeye çalışır.


******

                             
Sizin hakkınızda öğrendiğim bir şey daha var. Sivri bir dile, keskin bir zekaya ve zalim bir güzelliğe sahipsiniz.

Meriç'in Mektubundan.


******

"Elinde olmadan deli olanlar mı, yoksa bilerek delirenler mi daha akıllıdır?"
"Bilerek delirenler," diyor hiç düşünmeden.
"Ama sen elinde olmadan deli olansın."


******


Kitaplarınızı sevebilir miyim bilmiyorum ama sizinle birlikte okuma yapma fikrinden hoşlanabilirim.

Alıntıya Not: Meriç'in Mektubundan.


******


"...Çalıkuşu'nu zaten okuduk"
"Birlikte okumadık."


******


Aynı şehirde iki insan yaşıyordu. Birbirleri için yaratılmış iki insan. Ve mustariptiler ve yalnızdılar ve bekliyorlardı. Romeo ile Jülyet’i daha muhteşem, daha bütün, daha pırıl pırıl yaşayabilirlerdi. Aynı şehirde iki insan yaşıyordu. Yanyana idiler. Yanyana ve birbirlerinden habersiz.


******


"Seni hatırlamak için bir nesneye ihtiyacım yok Ecrin. Sen zaten dünyamın her yerindesin."


******


Zalim güzellerin kibirli düklere kapılmasının kaçınılmaz olduğunu en başından beri biliyorduk, öyle değil mi sevgili okur?




Bence bu kadar alıntı yeter. :D






Bir yorumun daha sonuna geldim, başka yazılarda görüşmek dileğiyle^^



Buralarda da varım^^






14 yorum:

  1. Son zamanlarda bu kitabı çok sık görüyorum, okumanın vakti gelmiş galiba 😅

    YanıtlaSil
  2. Merak ettim kitabı. Gerçekten her wattpad kitabı bir değil. Şans vermek de lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oradaki çoğu kitabı bir tutuyorlar, oysa ki ne güzel kitaplar var^^ Tavsiye ederim :)

      Sil
  3. Galiba bu yazarı bir ben okumadım bakacağım :)

    YanıtlaSil
  4. Süper Dadı kitabından sonra bu yazarı okumayı bıraktım ne yazık ki. Mantık hatalarıyla dolu bir kitaptı ve yazarın kalemi akıcı olmasına rağmen resmen içim bayılmıştı. Yeni kitaplarını denk gelirse okurum ama para verip almama kararı aldım. Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyalı seneler oldu, şimdi okusam nasıl tepki veririm bilmiyorum ama ben çok seviyorum. Tabii şimdiki kitapları daha güzel, denk gelirse tavsiye ederim^^

      Sil
  5. Kitap okumayı sevenlerin kendilerini içerisinde bulabilecekleri bir kitap😊

    YanıtlaSil
  6. Esraaa hep böyle tatlış kitaplar okuyorsun 😍 kalbimi alıyorsun benden 🤭🤭 ellerime sağlık çok güzel bir yazı olmuş ❤️

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Limon Çiçeği tam kitap kurtlarına göre ama bir seri kitabı olması (konular bağlantılı olmasa bile) beni çekindiriyor :)

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D