27 Aralık 2019 Cuma

Sözleşme//Aslı İpekli Kitap Yorumu^^

Merhabalar^^
Yeni kitap yorumu ile karşınızdayım. Bu sefer ki kitabım ilk defa ismini duyduğum Aslı İpekli'nin Sözleşme kitabı. Kitabı hiçbir yerde görmedim, sadece BKM Kitap'da 3,5 ₺'ye görünce şans verelim dedik. O yüzden beklentiyi fazla yükseklerde tutmadım ama bu kadar kötü olacağını da tahmin etmemiştim şahsen.


Öykü güçlükle yutkunup, "Beni sevemezsin," dedi fısıltıyla.
Sevmesine izin veremezdi.
Levent'in gülümsemesi solarken gerilen yüz ifadesine baktı. Küçük bir aşk oyunu hüsranla bitmeden bu sözleşmeye noktayı koymak zorundaydı. Levent'in iyiliği için ondan uzak durmalıydı.
Avuçlarının içindeki parmaklar ileri geri hareket ederken konsantre olmakta zorlanıyordu. 
Boğazındaki yumruyu yuttu. Kuruyan dudaklarını ıslatırken, Levent'in söylediği cümleler kalbinin ortasında küçük bir yangın gibi büyüdü. 
Eriyen, yavaş yavaş yok olan o oldu.


Arka kapak yazısını okudunuz biraz önce. Pek bir şey anlatmadığı için konuya ben birazcık değineceğim.
Levent annesi için bir kaç aylığına sözleşmeli birini bulup yeni sevgilisi olarak annesine tanıtma niyetindedir. Çok mantıksız şekilde karşılaşan çiftimiz bir oyunun içine girer. Öyle devam ediyor diyeceğim ama bir kaç bölümden sonra artık sözleşme, anlaşmalı sevgili işi bitiyor aşkları gerçek oluyor ama ne aşk! Her şey o kadar çabuk olup bitiyor ki ben ne okuyorum dedim arkadaşlar.


Kitabı işler sarpa sarmaya başladığı zaman bırakmam gerekirdi ama yazarın kalemine olan saygımdan devam ettim. Sevmedim kitabı, sevmeyi bırakın tam olarak ne olduğunu bile anlamadım. İnanın kitap hakkında tam olarak ne desem bilemiyorum, berbattı diyemiyorum ama iyiydi de diyemiyorum. Eğer editör yardımı olsaydı belki on üzerinden beş numara kitap çıkabilirdi. Tamam klişeydi ama klişede olsa her yazar farklıdır, belki sevecektik. :/ Düzenleme yapılmış ama ne yapılma, sürekli bir hata sinirlerimi bozdu.
Kısacası yazarda gelecek görüyorum ama daha çok  geliştirmeli kendini. Alabildiği kadar yardım alsın, her bir bilgi daha iyi yazmasını sağlayabilir. İnanıyorum.

Başta da dediğim gibi kitabı 3,5 ₺'ye almakla iyi yaptık, daha fazla verseydim gerçekten çok üzülürdüm. Tavsiye etmiyorum, zamanınızı boşa harcamayın derim. Çerezlik olsa, bir tık daha güzel olsa neyse ama siz es geçin bu kitabı. Yazarı okursa bu yorumu yanlış anlamasın ama kitabı bir kere de başkasının gözüyle okusun derim. :)


Kitaba Puanım 5/1^^



Alıntılar^^

Beni bir tek sen tamamlayabilirsin. Elini elimden, gönlünü gönlümden eksik etme Öykü'm. Benim sonu mutlu biten masalım ol.


Alıntıya not: Böyle evlilik tekliflerini seviyorum. Evlilik teklifi edeceklere örnek olsun. :D




Başka yorumlarda görüşmek dileğiyle^^


Buralarda da varım^^



10 yorum:

  1. Klasik Türk dizileri tadında desene. Sırf bu dram merakları yüzünden yerli dizi izleyemez oldum. :) Konu gerçekten fazla klişeymiş. Sahte sevgili kurgusuna o kadar çok rastlıyoruz ki. Ama dediğin gibi sağlam bir kalem her türlü klişeyi sevdirebilir. Yazarın yolu açık olsun. Umarım kendini geliştirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, dramın dibi. :D Çok sahte sevgili klişelerini okudum ama hepsi birbirinden farklıydı. Dediğim gibi kalem ve hayal gücü farkı. Umarım geliştirir.

      Sil
  2. Bu tarz konular moda oldu galiba, neyse ki ucuzmuş :)) Mutlu yıllar dilerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne moda, ucuz olması içimize sus serpti zaten. :D Teşekkür ederimm, sana da mutlu yıllaaar^^

      Sil
  3. O değil de ben gife bayıldım ya! :))

    YanıtlaSil
  4. Bunun aynısını dizi olarak çekmemişlermiyd? İyiki 3,5 tl ye almışsın fazlası ziyan olurdu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekmişlerdir :D Konu aşırı KLİŞE :D Aynen, ona seviniyorum. :)

      Sil
  5. Yorumunu okuyunca bilinmeyen yayınevlerinden çıkan bir kitap sandım. Epsilon büyük yayınevlerinden biri. Nasıl böyle hata dolu amatör bir kitap basabilmişler anlamadım. Halbuki kapağı ne kadar hoş duruyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok buna şaşırdım zaten, hadi konuyu beğendin bari güzel bir editörle çalışsaydı. Öyle hadi çıksın deyip çıkarmış gibiler. Oysa ki bir editörün elinden geçseydi nasıl güzel kitap olurdu. :/

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D