15 Mart 2016 Salı

Kor Adası//Kimberley Freeman Kitap Yorumu^^

Herkese merhaba^^

Uzun zamandır sevdiğim türden ve Arkadya Yayınlarından kitap okumadığımı fark ettim. En son Sarah Jio'nun Elveda Haziran kitabı okumuşum. Şu sıralar daha çok Fantastik yada Distopya'ya gönül vermişim gibi :D Neyse, bunu sevdiğim yazarlardan olan Kimberley Freeman'in Kor Adası kitabı ile telafi ettiğimi düşünüyorum :D Yazarın bu zamana kadar çıkan bütün kitaplarını okudum, kalemi iyi olan bir yazar ve her bir kitabı okunası. Ama ben bu kitabı diğerlerine göre daha bi çok sevdim :D Nedeni ise konudan sonra^^

Göz ardı ettiğiniz gerçekler er ya da geç çıkar karşınıza tamamlanmak için. Yüzleşin ki ruhunuz arınsın.
1891 yılının İngiltere'sinde Tilly Kirkland, rüya gibi bir evlilik yaptığını düşünürken kendini bir kâbusun tam ortasında bulur. Yaşadığı talihsizlikler onu Avustralya'ya, Kor Adası'nda bir malikâneye getirir. Burada bir yerel cezaevi müdürünün kızına mürebbiyelik yapacaktır. Aslında her günbatımında adeta bir kora dönüşen bu adaya hayatının cezasını çekmek için geldiğini anlayacaktır…
2012 yılında ünlü yazar Nina Jones, kafasını toparlamak ve yazmakta sıkıntı çektiği yeni hikâyesine odaklanmak için Avustralya'ya büyük büyükannesinden kalma malikâneye gelir. Ancak Starwater Malikânesi'nin duvarları, onun yıllardır sakladığı büyük sırrının kanıtlarıyla doludur. Keşfettiği her kanıt ise Nina'nın büyük bir gizemi çözmesini sağlayacaktır.


Konumuzdan anlaşılacağı üzere iki dönüm birden yazmış yazar. Hem Tilly hemde Nina hakkında. Kitabımızın ilk girişinde Tilly'den bahsettiği için bende ondan ilk bahsedeceğim. Zaten kitabımızın büyük çoğunluğunu onun hikayesi kaplıyor. Tilly Büyükbabasıyla yaşamaktadır ve kısa bir sürede tanışıp aşık olduğu Jasper ile yine kısa bir sürede evlenir. Harika bir düğüne sahip olan Tilly'yi düğününden sonra çok büyük sürprizler bekler ve kendini hiç bilmediği bir ülkede, Eleanor adında küçük bir kıza mürebbiyelik yaparken bulur.
Tilly çok sıkıntılar çeken bir karakterdi. Okudukça kendinizi onun yerine koyup, çok üzüleceksiniz. Ayrıca sevdiğim bir karakterde oldu. Sona doğru ne yalan bizi şaşırttı ama sevgiye, aileye ve duygularına çok önem veren Tilly hep bizden biriydi. Yaptıklarına bazen hak veriyor bazen ise çok kızıyorsunuz. Son kısımda çok kızdım kendisine ama yapmasındaki nedenler de çok fazlaydı, bu yüzden fazla bir şey diyemiyorum :)



Nina ablalarının başarısının gölgesinden kalmış, kendisini kitap yazıp, Bestseller listesine yazdırıp, başarısını kanıtlayan biri olmuştur. Ama her yazarın başına belli bir zaman da gelen tıkanma Nina'yıda pençelerine alır. Annesinin ısrarları neticesiyle Avustralya da, Büyükannesinin malikanesini satın alıp biz süre kafa dinlemek için orada kalır. Ama eskimiş evin duvarlarındaki sırlar Nina'nın dikkatini çeker ve Büyük Büyükannesi Eleanor'un günlükleriyle okumaya başlar.
Kitabımız da Nina sadece ek bir karaktermiş gibi gözüktü, başta dediğim gibi en çok Tilly'nin yaşadığı olaylar kitapta yer alıyor. Nina sadece sırları ortaya çıkarıyor ve Eelanor sayesinde bir kaç şeyi başarıyor. Bu başarıyı kitapta öğreniyorsunuz, ne yalan hiç tahmin etmemiştim :D Okuyunca ben şok :P İşte, yazar nereden vuracağını çok iyi biliyor :D Nina'yı sevdim ve kararlı davranışlarına da hayran kaldım :D Ama Joe'ye olan davranışını onaylamıyorum :P


Baş karakterlerimiz Tilly ve Nina ama yan karakterlerimizi de yabana atmayalım. Mesela Eleanor Tilly ve Nina kadar çok sevdiğim bir karakter oldu. Onun hayatını da yazar sonradan kaleme alsa ne kadar çok sevinirim anlatamam, çünkü Eleanor hakkında bazı şeyler çok üstünkörü anlatılmış.
Olmazsa olmaz erkek karakterlerimiz Joe ve Sterling^^ Joe'yu daha ilk dakika da sevdim, ama çok değişik bir karakteri olan Steling için tam olarak bir şey diyemem. Onuda sevdim ama :D Okuyunca sizlerde Sterling!!! deyip kızabilirsiniz ama sonradan 'Yaa ne kadar tatlı!!' da diyebilirsiniz :D Sizin o an ki ruh halinize bağlı :D


Başta dediğim gibi bu kitabı diğer kitaplarından daha çok sevdim. Diğerlerin de sanki hep bir eksik vardı ama bunda öyle bir his yaşamadım. Sarah Jio'dan sonra bu tarzı çok iyi yazan yazarlardan biri kendisi. Zaman kavramını, olayları, duyguları yansıtmayı, okuyucuyu ise şok etmeyi seven bir kaleme sahip. Kitabın kalınlığına aldanmayın derim, elinize aldığınız an su gibi akıyor ve diğer sayfada acaba neler olacak diye heyecandan okuyorsunuz ;)



Harika bir kitap olduğunu tekrar tekrar yazdım, bu tarz aile-dram severlere kesinlikle önereceğim bir kitap. Sarah Jio severler, bu yazarla tanışmadıysanız tez zaman da tanışın derim :) Sizde benim gibi seveceksiniz ;) Sırları, aileyi, dostluğu, güvenmeyi ve aşkı çok ince bir çizgide ve yoğun bir şekilde anlatan Kor Adasını okuyun, okuyun!! :D



Puana geçmeden önce kapak ve yazarın diğer kitaplarına yaptığım yorumları şuraya ekleyeyim :D


Doğrusu kitap kapakları arasında ayrım yapamıyorum, hepsi birbirinden güzel^^ Ve hepside kitabın içeriğini yansıtıyor. Yansıtmayan, anlamsız kitap kapaklarının sevmiyorum :/ Arkadya Yayınlarının kapaklarına bayılıyoruz zaten, bu kitapta onlardan biri^^



Yazarın diğer kitaplarına yaptığım yorumlarım^^

Kır Çiçeği Tepesi yorumu için Tık Tık!!
Deniz Feneri Koyu yorumu için Tık Tık!!


Kitaba puanım 5/5



Alıntılar^^


"Beklentiler mutluluğun düşmanıdır."


*****


"Gerçekler her şeyin ilacıdır."


*****

Tilyy gözlerini kapattı. "Gerçekler hiçbir şeyin ilacı değildir," diye mırıldandı kendi kendine. "Gerçekler, ağır bir yüktür."




Bir yorumun daha sonuna geldik, başka yorumlarda görüşmek üzere^^


Buralarda da varım^^


2 yorum:

  1. İki dönem yazılan hikayelerin ben seviyorum. Daha dolu dolu geliyor. Bu kitabıda çok fazla görmeme rağmen bir okuyamadım. Ama çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Bu kitabı çok merak ediyorum bende çok beğenilen bir kitap önerinle iyice emin oldum elimdeki kitablarim bittiğinde bu kitabı alabilirim:)

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D