9 Aralık 2016 Cuma

OKK 49.Blog Tur Deliliğin Kıyısında//Megan Shepherd Deliliğin Kıyısındaki Shakespeare Karakterleri.^^


Herkese merhaba^^
Turumuzun 3.gününe de gelmiş bulunduk. :) 2.gün özel yazım olan ön okumayı okudunuz diye umuyorum :D O zaman her iki kitapta da geçen Shaskespeare karakterlerine bir göz atalım.
Böyle bir konu seçmem spoi olabilir ama zaten bu serinin ikinci kitabı, birinci kitabı okuyanlar kimlerden bahsettiğim anlayacaklardır^^
Yine de kitapla bağdaştırmadan karakterlerden bahsetmeye çalışacağım^^


İlk olarak Juliet,
William Shakespeare'ın en çok okunan, oyunları olan ve sevilen Romeo Ve Juliet kitabından alınmıştır. İki talihsiz aşıkları anlatan Romeo Ve Juliet dünyaca sevilen bir eserdir. Lord Capulet'in kızı olan Juliet Lord Montague''nin oğlu Romeo'ya aşık olur. Ondan sonra olaylar başlar. Romeo Ve Juliet kitabını bilmeyenler için daha fazla bir şey anlatmayacağım :) 







 Balthasar,
Kitapta sevdiğim ve tatlı bulduğum bir karakter. Shakespeare'ın yarattığı karakterlerde kendisi uşaktır. İlk olarak Romeo Ve Juliet kitabında, Romeo'nun uşağı olan Balthasar sonrasında Shakespear'ın bir çok kitabından da uşak olarak geçmektedir. Bilinen kitap Venedik Taciri kitabından ise Portia'nın uşağıdır.






III.Edward( Kara Prens)
Galler prensinin oğludur. Araştırmalarıma göre ülkemizde kitap çıkmamış ve fazla bilgi bulunmuyor. Ama kitapta geçen karakter için önemli bir yere sahip. 




Puck,
Bir Yaz Gecesi Rüyası kitabından şakacı peri olarak geçmektedir. Kendisi yaptığı iksir ile ortalığı karıştıran kişidir. Kitabımız da Puck ismine alan kişi üzerinde pulları ile anılmaktadır.






Cymbeline,
Shakespeare karakterinde Britanya Kralı'dır. Fazla bir bilgi bulunmamaktadır. 







Bir özel yazının daha sonuna daha geldik. Bu yazı bana çok faydalı oldu. Bir tane Shakespeare kitabı okuduğum halde bundan sonra Bir Yaz Gecesi Rüyası'nı okumayı düşünüyorum. Sonradan bir kaç kitaba daha bakmayı düşünüyorum.



09.12.2016
Kitap Tutkusu-Alıntılar.
Fighting!!-Deliliğin Kıyısındaki Shakespeare Karakterleri.

10.12.2016
Yorum


ÇEKİLİŞ!!

1 kişiye hediye ettiğimiz kitabımızı kazanmak isteyenleri Okuyan Kızlar Kulübü Facebook sayfasına bekliyoruz ;) 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D