30 Mart 2013 Cumartesi

Dostluk Ekmeği/ Darien Gee Kitap Yorumu^^


Dostluk Ekmeği kitabı heyecanla ve merakla okundu bitti :)

Kitaba daha başlamadan bende acayip bir merak vardı hem kapak nedeniyle hemde konusu yüzünden. Cidden merak ettiğim kadarına da değdi. Sadece benim hatam okul yüzünden sürekli okuyamam ve hemen bitirememem :/  
Başlarda birazcık Debbie'nin kitaplarını anımsatsa da ilerleyen sayfalarda aslında öyle olmadığı anladım ama Debbie kadar başarılı bir yazar. Gerek anlatımı, gerek konu seçimi olsun süperdi :)

Kitapta sevindim, üzüldüm, sinirlendim, heyecanladım her bir duyguyu yaşadım anlayacağız :) Harika bir dostluk, arkadaşlık hikayesiydi :)

Konuna gelirsek,

Julie kızıyla bir gün eve gelirken kapılarını önünde pişmesi için bırakılan mayalı bir ekmek bulurlar ve kızının ısrarıyla ekmeği pişiren Julie hayatının o dakikalarda değişeceğinden bihaberdir.
Hannah eşinin ısrarıyla  Avalon'a taşınır ama aslında taşınmasındaki acı bir gerçeği de fark eder. Avalon da tek başına kalmıştır ve ne yapacağını bilmemektedir.
Madeline yaşlı ve yalnız olmasına rağmen hayat doludur ve yeni aldığı evi çay salonu yaparak Avalon kasabasına yeni bir dönem ve arkadaşlık kazandırır.
Dostluğu ve arkadaşlığı, affetmeyi ve unutmayı anlatan tek bir şey vardır Amiş Dostluk Ekmeği.
Her yapılışta bir kaç mayalı ekmeğe bölünüp sevdiklerine dağıtılan bu ekmek giderek çoğalır ve bazı olumlu bazı da olumsuz yönleri Avalon halkına gösterir ve tabii daha çok hayatları değiştirir.
Bir çok karakteri de anlatan kitapta ilk baş karakter bunlar :) 
SPOİLER! :)
Sadece başka birine daha değinmek istiyorum Julie'nin eşi Mark'a. Ne adamdı ama bazı yerler de "ha şimdi gitti adam" dedim ama neyse ki beni hayal kırıklığına uğratmadı :) Helal :) Tabii birde sabrına hayran kaldım ;)


SPOİLER! BİTER :D

Yazarın diğer kitapları da varsa bence en kısa zamanda çıkmalı ;) Favori yazarlarım arasına aldım bile ;)
Bu arada Uzak doğu hayranı olan ben sevindiğin bir şeyi paylaşmak istiyorum :) Kitapta geçen Hannah karakteri Çinli :)) Evet Yazarda da biraz çekiklik var ama araştırdım uzak doğuyla nasıl bir ilişkisi var bulamadım :D 

Kitabı Ülkemizde çıkaran ve bana gönderen Arkadya yayınlarına çok teşekkür ediyorum ve tabii kide yazarın diğer kitaplarına bekliyorum diyorum :)

Bu yorumdan sonra okumayın demeyeceğime göre kesinlikle bu yazarla tanışmalı, Dostluk Ekmeğini okumalısınız ;)

Kitap için Puanım 5/5



Bu arada kitabı arkasında olan tariflere bittim KALP

Ayrıca kafaya koydum Amiş Dostluk Ekmeğini yapacağımmm :D 

Diğer ülkeler de çıkan kapaklara bayıldımm :)

Bir kaç alıntı paylaşıp yorumumu sonlandıracağım ;)

Huzurevinde bir fincan kahve içip, yüklere yardım edecek ve yapılması gereken her ne varsa yapacaktı. Zamanı kalırsa, bir kart oyununun ya da tavlanın ortasına balıklama atlayacak, belki de Bayan Pickering'in yününü tutacaktı.


"İki mi?" Norman hayal kırıklığına uğramışa benziyordu. "Bu hafta sonuna kadar bitmiş olur. Fazladan yapamaz mısın?"
"Norman Frank..." Sesinde gizli bir uyarı vardı.
"İki somun harika olur, canım." Norman sabah haberlerini izlemek için televizyonu açtı.


"Çikolatalı şekerlemelerden daha fazla var mı?" Edie bebek telsizinden haykırıyordu.
Bir cızırdama duyuldu.
"Richard, beni duydun mu?" O ÇİKOLATALI ŞEKERLEMELERDEN DAHA FAZLA VAR MI? Tamam."
Yüzünde sinirli bir ifadeyle kapıda beliren Richard, "Edie, sana söylemiştim," dedi. "Bu bebek telsizi, çift taraflı telsiz değil. Ben seni duyabilirim ama sen beni duyamazsın. Üstelik bağırmana gerek yok, en ufak sesi bile algılayabiliyor."
"Gerçekten mi?"
"Gerçekten," diyen Richard şekerlemeyi sallayarak odaya girdi.

Sevgiyle kalın^^

6 yorum:

  1. spoiler kısmını ve alıntıları es geçerek okudum, ben de arkadyadan 2 harika kitabı kazananlardanım kapaklara aşık oldum şimdi anlıyorum ki kitaplar da kapaklar kadar etkileyici bu hafta ele alıp okumalıyım ve bir tarif de ben denemeliyim dedirttin bana.

    YanıtlaSil
  2. Spoileri okumaman iyi olmuş ama alıntılarda fazla bir şey yok ama yine de iyi ki okumadın ;) Bana Mart menekşeleri ve Gökkuşağını yakalamak kitapları geldi onları okumak için sabırsızlanıyorum :) Aynen en kısa zamanda alınıp okunmalı ;) Keyifle oku ;)

    YanıtlaSil
  3. Bu kitap indirimde bu aralar D&R da alıp almamak arasında kalmıştım iki gün önce yorumlara bakıp karar vereyim diyordum. Güzel yorumlar okuyorum. Bakalım en kısa sürede edineceğim sanırımm :) Birde Mart Menekşelerini çoooook severek ve keyifle okumuştum. Sanırım kapakları birbirlerini andırdığı içinde çok aklımda kaldı bakalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle almalısın ;) bu da sevdiğim kitaplar arasında dadır, zaten Arkadya Yayınları harika kitaplar çıkarıyor :) Mart menekşeleri <3 ayyy süper ötesiydi :) yazarın ikinci kitabı Yağmur Sonrası da ilki kadar harikadır, tavsiye ederim :)

      Sil
  4. Belki de tamamen alakasız soru ama merak ettim alıntılara akacak olursam 3.şahıstan anlatılıyor öyle mi? Bir de ben 14 yaşındayım uygun mu sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet 3.şahıstan anlatılıyor ;) uygundur, kitap aile bağlarını, arkadaşlığı anlatıyor, tavsiye ederim ;)

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D