6 Ağustos 2020 Perşembe

Bir Deli Bahar Düğünü//Damlanur Büyükşen Kitap Yorumu^^

Herkese merhaba^^
Üst üstte Türk yazar okudum bu ara, pişman mıyım? Hayıııır. :) Seviyorum ama bazen çok fazla geliyor. O yüzden şu an Jane Austen'ın kitabı okuyorum. Hala daha okuyorum. :D
Serinin ilk kitabı ben okudum, sonra ikiz okudu, bunda ise ilk ikiz okudu sonra ben. O okuduktan sonra onun fikirlerine önem veriyorum. Birebir aynı kitapları seviyoruz çünkü. Yazarın kalemini seviyorum, eğlenceli bir tarafı var. Zaten konusu da güzeldi, tam ismini yansıtıyor karakter.
İlk kitabı ne kadar çok sevdiysem, bunu da sevdim ama hangisi daha iyiydi derseniz ilk kitap derim. Sebebi az sonra. :D


Bahar'ın hayatı en gizli hayallerinin, rüyalarının da ötesinde bir düzene girmiştir ve artık güzel günlerin kendisini beklediğinden neredeyse emindir. Çünkü âşık olduğu adamla, âşığı olduğu şehirde, güzel İzmir'inde mutluluğa yelken açmanın tatlı hazırlığı içindedir.
Ancak iş ciddiye bindiğinde evdeki hesap çarşıya uymaz. Hazırlıklar başlayınca her kafadan ayrı ses çıkarken Bahar ailelerle sevdiği adamın arasında kalmış halde bulur kendini.  Selim'in ise tek istediği, sevdiği kadına bir an evvel kavuşmaktır ve hazırlıklar dallanıp budaklandıkça işler iyice karışır.
Bahar yirmi sekiz yıldır düşlediği düğüne kavuşmak için neleri göze alacaktır? Daha da önemlisi dünür çetesi, iş gerçekten dünür olmaya geldiğinde bu işin altından kalkabilecek midir? Ne olursa olsun aşktan taraf olabilecekler midir?

İlk kitabın sonunu bayıla bayıla okumuştum, o ne güzel sondu öyle. <3 Evlilik teklifini aşırı güzel yapmıştı Selim ama gelin görün ki talihsiz olaylar Bahar'ın peşini bırakmıyor. Olaylar tam halloldu derken bir de eski patron çıka gelmesin mi? Orayı okurken ikiz şey demişti, çok gereksiz, keşke öyle bir şey yazmasaydı. Ben öyle bir şey hissetmedim ama çok çabuk olması, sonradan yaşanan olaylar yüzünden keşke biraz daha ilerleyen kısımlarda olsaydı dedim.
Yoksa bu tarz olaylar kitapların tuzu biberi. :D
Bahar artık evlenmeye adım adım yaklaşmakta ama Selim gibi hemen evlenme derdinde değil, çünkü o bir bahar gelini olmak istiyor. Zaten ailelerin baskıcı tarafı ve Bahar'ın hayalindeki düğünü göz önüne alırsak anca bahara olur, tabii bir anda ortalığı karıştıracak olaylar çıkmazsa.
Doğrusu bu kısımda daha heyecanlı, sürekli düğün hakkında detaylar bekliyordum ama olmadı. Bahar heyecanlı, aşk dolu ve hayalindeki düğünü bekliyor ama fazla sakin geldi bana. Deli Bahar'dan daha abartılı hazırlıklar beklerdim. :D Selim'de hadi evlenelim demesin mi? O kısımda tabii ki sürtüşmeler yaşandı, okurken iki tarafa da hak verdim, ama Selim'cim insan on kere de evlenmiyor, kızın içinde mi kalsın? :D Zaten erkekler ne anlar. :P Gerçi benim de pek yükseklerde gözüm yok, sakin, sessiz düğünler favorim. :D


Neyse beni geçelim. :P Bahar diyorduk. Yaşanan gel gitlerden, bekleyenmeyen olaylardan ve iki ailenin arasında kalan çiftimizi zorlu serüvenler bekler. Peki düğünü okuyor muyuz? Onu okuyup siz öğrenin, kitabın ismi Düğün olsa da çok beklenmedik şeyler oluyor benden söylemesi. :D
Çiftler hakkında diyeceğim şu ki çatlaklar, sinirliler ev deliler ama seviyorum hepsini, sadece Bahar ve Selim değil, çevrelerinde ki herkesi. Hani derler ya onlar yanımda olsun sırtım yere gelmez, ha öyle karakterler var kitapta, en sevdim. :)
Kitap benim için başka konu üzerinden de unutulmaz arasına girdi, Selim'in Bahar'a anneannesinin evinde yaptığı sürpriz. Şimdi yazarsam spoi olur o yüzden onu yazmıyorum ama oraya ayrıca bayıldım. Genelde kitaplarda bulunmaz, bu kitapta da beklemiyordum, okuyunca hem şaşırdım hem de sevindim. Tam bizden, içimizden biri gibi yazmış yazarımız. İşte gelde sevme. :D
Genel anlamda gerçekten çok güzel bir kitaptı, birbirini deli gibi seven bir çift ve onların yanında olan arkadaşları, ailesi ve fazla uzatılmayan kavgalar. Bu konuya fazla kıl olduğumdan kararında olunca her şey oturdu yerine.


Bir kaç takıldığım noktaya da değinip yavaş yavaş bitireceğim yorumu. İlk olarak son kısımda yaşanan olaylar fazla oldu bittiye geldi, sonuçta Bahar'ın ailesi de bazı şeylerde söz hakkına sahip olmak isterlerdi, o kısımlarda fazla geri planda kalmışlardı, üzüldüm ne yalan. Bir de çok heyecanla beklediğimiz nişanı neden okumadık biz? Oysa ki o mekanda hayal ettiğim nişan çok güzeldi, kitapta yaşadığım tek hayal kırıklığı buydu ne yazık ki.
Geri kalanlar ise klasik kitaplarda olması gerekenlerdi. Bu tarz kitapları okumak isterseniz kesinlikle tavsiye ediyorum, Bahar ve Selim'i okumak çok güzeldi, hatta devam kitap Son Şans'ta da görmek dileğiyle^^
Bu arada Son Şans'ı yazarın kalemini sevdiğimizden aldık, sonradan öğrendik ki bu serinin devamıymış, hatta çok merak ettiğim Sinan'ın kitabıymışşşş. Öğrenince nasıl sevindim anlatamam, ona ne olacak diye baya düşündüm, bakalım bu seri kadar sevecek miyim?^^
Ne zaman okurum bilinmez ama yakın zamanda olması dileğiyle^^




Kitaba Puanım 5/4^^




Alıntılar^^


....beni güldürmek için değil bizi güldürmek için yaşamalısın.




Yine güzel bir yorumun sonuna geldik, okuyan herkese teşekkürler^^
Başka yorumlarda görüşmek dileğiyle. 




Buralarda da varım^^








4 yorum:

  1. Okumalarımı çeşitlendirmeye çalışıyorum. Aynı tür ya da aynı yazarı üst üste okursam çok keyif almadığımı ark ettim. Bir kurgu, bir kurgu dışı okumak da güzel oluyor. Tavsiye ederim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel kitap veya dizi izliyorsam aynı tarz olsa da sıkıntı olmuyor ama bazen ne kadar güzel olsa da sıkıcı oluyor dediğin gibi. ;)

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D