21 Ocak 2015 Çarşamba

Aşk Kanatları//Güneş Demirel Kitap Yorumu^^

Herkese selam^^
Yorumlarım gelmeye devam ediyor^^ Bu sefer bende yeri apayrı olan yazarımın son kitabına yorumumu yapacağım. Yine ve yeniden çok sevdiğimi belirtmek isterim. Uzun zaman oldu çıkalı kitap ama daha sakin okuyayım diye bu zamana kaldı ve nasıl başladım nasıl bitti belli değil. Şimdi den yazarımın başının etini yiyeyim de yeni kitap gelsin^^ Hatta sürekli sorduğum çiftimin kitabı gelsin ama sanki ona daha çok var :(


Bade ve Kerem, birbirlerine zıt iki karakter ama kader ağlarını örer ve aşka yelken açarlar. Lakin hayat hep istedikleri gibi gitmez, acılar, yalnızlıklar ve kıskançlık araya girdi mi kaçınılmaz son ayrılık kapılarını çalar. Aşk acısı çeken Bade ve Kerem'de zorda olsa hayatlarına devam ederler. Ama kader tekrardan ağlarını örer ve çeşitli yollardan yan yana getirir. Lakin Bade'nin inatçılığı bu aşka bir şans verebilecek mi? Aşkları her şeye rağmen devam edecek mi?
Sorular, sorular!!



Konumuz böyle^^

Kitabı okuyanlardan gelen ilk yorumlar da sürekli Bade'ye gönderme vardı. Dedim bu kız ne ki böyle sürekli ateş altında. Kitabın sonuna kadar Bade'ye hak verdim, sevdim, korudum ama sona doğru Bade beni de çileden çıkardı :P Yazarım neden bunu bize yapıyorsun, bir yerden sonra haksızın yanın da yerimizi alıyoruz :O


Konumuz süperdi yine. Tanıdık geliyordu zaten bana, ilk bir kaç bölüm Facebook'da yayınlandı ve benden kaçar mı okudum. O zaman da çok sevmiştim, sadece bir kaç bölüm dahi olsa da beni benden almıştı. Kitapta ise duygularım tarifsiz. Nedeni ise hem sevdim, hem sinir oldum ahh ahhh ne aşk, gerçek olsa ne olur ki dedim, dedim de dedim. Kitabımız da tahmin etmediğim çok şey oldu, hele bazı yerler beni benden aldı. Bir ara My Twin ağzından Spoiler kaçıracaktı ama neyse ki erken müdahale ile yarı da kestik.


Kerem hem sevilesi hemde dövülesi bir karakterdi. Hele başta ne kadar şirin ve tatlı olsa da yapmayacaktı öyle şeyler. Hovarda bir insan olsa da gerçek aşk bir kere yakaya yapışınca neler oluyor neler. Ne kadar zeki gibi gözükse de vurdum duymaz bir karakterdi başta ama sonradan tam bir aşk adamıydı. Bade'ye bu yüzden hak verdim. Geçmişte ki ve gelecekte ki Kerem'in arasında da dağlar kadar fark vardı ama bunu bir de Bade görebilseydi ya neyse :P

Bade canım ne kadar çekti ama bazen de haklı yere çekti bee. Tamam haklısın ama her şeyde de olmaz yaav. Yok efendim az biraz mutlu olmalıymış (Burayı okuyanlar bilir). Sen zaten engellemesen mutlu olacaksın yaa buna da neyse. Kendisini sevdim, ama Kerem gibi dövesimde geldi.
Başka karakterlerimiz de vardı. En sevdiklerim arasında Kerem'in kız kardeşi, Bade'nin de en yakın arkadaşı Gizem. Ne kadar çılgın biri gibi davransa da çok haklı konuştuğu noktalar da vardı, bu yönüyle çok sevdim.


Kitabımız hem geçmiş hemde gelecek olarak anlatılmış. Şahsen en çok okumak istediğim yer gelecek oldu. Çünkü geçmişin sonunu biliyordum ne de olsa. Kitabımızı hem Kerem'in hem Bade'nin hemde yazarın ağzından okuyoruz. Kitap için en uygun yazım şekli bu bence. En azından aklımız da soru işaretleri kalmıyor. 
Konumuz ne kadar inat ve güvensizlik üzerine olsa da aşklarına aşık oldum resmen ama gönülden geçen her şeyde dille dökülmüyor, keşke dökülse. Bir kaç ders alalım bence bu kitaptan belki ama belki ilerde lazım olur hıı?? ^_^


Yazarım o kadar güzel konulara değinmiş ki bu yönünü yine ve yeniden çok sevdim. Mesela Van depreminden bahsetmiş, sonrasın da büyüklerimize olan saygımızı ve sevgimizi kaybetmememizi. Bunlara önem vermek lazım.
Yazarımın dilini çok sevdiğimi ve sürekli kitap çıkarsın dediğimi beni tanıyanlar bilir. Gerçekten bir kaç ayda, bir kaç senede bir çıkan kitapları bana yetmiyor. Kalemini çok sevdiğim ve tekrar, tekrar okumak istediğim yazarlarım arasında her daim ve her zaman yazsın diyorum. Hiç kitabını okumayanlar ise kitabımızın konusunu okuduğunuz an yazarımızın harika dilini az da olsa öğreneceksiniz.

Bade ve Kerem'in harika ve bir o kadar zorlu aşkını okumak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim, aşkı, aileyi ve en önemlisi sevgiyi öğreten kitabı okuyun, okutun. İlk defa Güneş Demirel kitabı okuyacak olanlara öneririm, zaten sonradan çok seveceksiniz^^

Şimdi Benimsin(En sevdiğim <3 <3) Yorumum İçin TIK TIK!!
Sen Yokken Yorumum İçin TIK TIK!!
Katran Karası Yorumum İçin TIK TIK!!

Not: Yazarımın bütün kitaplarını okudum, bir daha da okurum o derece diyorum^^

Dipnot: Yazarımla harika bir röportajda yaptım, merak edenler okumak isteyenler için;
Link TIK TIK!!

Son olarak kitabımızı aldığımızda sınırlı sayıda imzalı kitap kampanyası vardı bize de imzalı kitap geldi tabii, inşallah bir gün yazarımla yüz yüze imzamızı alırız^^



Kitaba Puanım: 5/5


Alıntılar^^


Acılar, ayrılıklar nasıl hayata dairse, mutluluklar, eğlenceler de öyledir.

*****

Kaldırdı başını ve dudağının kıvrımında oluşan tebessümle dağıttı beni. Başka bir şeyler var diyordum ya hani...Beni de sarmalıyordu bu başkalık, garip bir sarhoşluğun içinde kayboluyordum.

*****

Gülümsedi. O güldüğünde her yana güneş doğmuş gibi aydınlanıyordu çevrem. 

*****

...Biz olmayı özledim Bade! diye geçirdim zihninden. Zaman geçip gidiyordu, evler değişiyor, yüzler değişiyordu. Ancak aşk hep aynı yerde bekliyordu. Bazen sessizce...Bazen hınca hınç...Ama hp aynı yerde bir olmayı bekliyordu.

*****

Biz insanlar öyle tuhafız ki, bazen içten bir tebessümde buluruz hayatın tadını, bazen içli bir damla gözyaşında...Bazen mutluluğu parayla eş değer olduğunu düşünürüz, bazen de bir hastane kapısı, ya da bir çocuk bakışı yeter mutluluğu nereden aramamız gerektiğini.


2 yorum:

  1. Gerçekten sonlara doğru Bade insanı sinir ediyor :D Öhöm öhöm.... İmzalı kitap mı o??!!?!!?? o.O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bade ahh Bade :D Evet imzalı ama inşallah adıma da imza alacağım bir gün^^ İnancım ve ümidim sonsuz^^

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D