25 Temmuz 2013 Perşembe

OKK 6.Blog tur Kış Sarayı//Eva Stachniak 4.Gün Yorum^^


Kış sarayı kitabı tarihe dokunarak bitti :)


Kitabın arka kapak yazısını okuyunca acayip merak etmiştim, sonuçta ilk defa böyle kitap okuyordum. Normalde Historical romanlar az da olsa okurum ama böyle etrikalar ile dolu bir kitap hiç görmedim.
Konusunda bir kızın Ajan olarak yetiştirilip Rusya'nın Veliaht prensi Peter ve onun eşi olacak Prusya Prensesi Sophie'yi izleyip İmparatoriçe haber vermesi gerek.

Kitapta ihanet, entrika, aldanma, aldatma güvenme her kesimden olaylar duygular mevcut. Öyle ki şu zaman için " Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin" Bence o dönemde de kimseye hatta hiç kimseye güvenmemek lazımmış.

Konusuna gelince,
Küçük yaşta annesini ve babasını kaybeden Varvara Kış Sarayına getirilir. Başta terzi kızı olarak yetiştirilen Varvara sonradan şans yüzüne güler ve bir kaç kademe yükselerek Ajan olur. 
Başlarda baya bir eğitilir ve kendini geliştiren Varvara Kış Saraya adımını atan yeni prenses Sophie'e izlemek zorundadır. Olaylar ummadığı gibi gider ve sonunda hangi tarafda olacağına zor da olsa karar verir.
Varvara'yı İmparatoriçe evlendirir ve çok güzel olmasa da hayatını iyi idare eder ve zaman sonra Kış Saraya tekrardan döner bu sefer yine aynı hizmeti  gösterir.


İmparatoriçe'nin ölümünden sonra başa Prens Peter gelir ama onda pekte Rusya'yı yönetmeye niyet yoktur ve Prenses Katerina'nın(Sophie) planı vardır.

Kitap böyle devam eder ve ummadığım kişilerden ummadığım yerler okudum.
18.yüzyılda olan bu olaylar nedeniyle şimdi ki zaman da olan imkanlara bir kez daha şükrettim şahsen, çünkü hasta oldukları zaman nerdeyse 1 ay yatakta kalıyorlar ve hayata dönmeleri bir mucize oluyor. Bu yerleri okuyunca ciddi anlamda iyi ki o zaman da doğmamışım diyorum.

İmparatoriçe'nin katı kuralları ve Çocuğu annesinden ayırma olayı ciddi anlamda kızdım ve çok üzüldüm :(


Böyle katı olmak cidden kötü ve bu kişi ülkeyi yönetiyor.
Her ne kadar saray içi işleri karışık olsa da İmparatoriçe Elizabeht iyi yönetiyordu. :)
yazarın dilini sevdik, tarihi bir kitap olsa da konuşma çok olduğu için sıkma gibi bir durum olmuyor.
Yazarı biraz araştırdım ve bir kaç tane daha tarihi romanı olduğunu öğrendim.
Bence kitapları çevrilmeli :)

Tarihi kitapları okumayı çok seviyorsanız bence kesinlikle okuyun, su gibi akıp gideceğini göreceksiniz ve sonunu yazar şok geçirmemize rağmen iyi bitirmişti :)

Yorumumu burada bitirir bir daha ki turumuzda buluşmak üzre derim :)


Optimum Kitaba Katkıları için teşekkürler^^
Çekilişimiz Devam Etmekte^^


a Rafflecopter giveaway

2 yorum:

  1. sonucu göremiyorum :( ben de mi sorun var raffle da mı acep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarışma sonuçlarımız Okuyan Kızlar Kulübü Facebook sayfasında açıklandı :)

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D