28 Temmuz 2024 Pazar

A Good Day To Be A Dog//Kore Dizi Yorumu^^

Selamlar^^
Ve o çok beklenen(bence) dizinin yorumuna geldim. Şahsen başkasını bilmem ama ben bu diziyi çok bekledim. :D Tamama bittikten hemen sonran izlememiş olabilirim ama yayınlandığı zaman hemen bitse de izlesek modundaydım.
Diziyi webtoonundan tanıyorum, bundan iki sene falan önce okuyup sevmiştim. Böyle ahım şahım değildi ama konusuyla, çizimleriyle unutamayacağız bir webtoondu. Webtoon yorumumu buradan okuyabilirsiniz. :)
İşte ilk dizisi çıkacak, oyuncular bunlar deyince çok heyecanlanmıştım ama sonra dizi haftada bir bölüm ve aylar sonra biteceğini öğrendiğimde bütün hevesim kaçtı, hatta edit görmesem unutmuştum bu diziyi. Kısacası bekledikten sonra editten sonra görüp izlemek yük olurmuş insana sadfghjkl
İzlemeye başladığım zaman son dört bölümü izleyemedim, bıraktım, bitirdim yorumları çok aldım ama ben izledim ve sevdim. Webtoon'u okumadılarsa normal ama okuyup böyle dedilerse o zaman bir şey diyemem. :)
Normal kore dizlerinde o sonlar hep dram, o yüzden bu sonda olanları çokta garipsememek lazım.


Aynı adı taşıyan bir webtoon'a dayanan dizi, ailesinin laneti yüzünden bir erkekle öpüştüğü zaman köpeğe dönüşen bir kadın hakkında fantastik bir romantik dramadır. Han Nae Na bu laneti kırmak istemektedir ancak onun lanetini geri alabilecek tek kişi, travmatik bir olay nedeniyle köpeklerden korkan bir adamdır.


Güney Kore Sineması sitesinden alıntıdır.


 

Park Gyu Young//Han Hae Na^^
Ailesinin lanetinden sonra sevgili bulmakta zorlanan Hae Na olan sevgilileride laneti yüzünden yüzüstü bırakır. Laneti ise bir erkeği öptüğü zaman gece yarısı köpek olup, sabaha insan haline gelmektir. Eğer belli bir sürede laneti bozmazsa ebediyen köpek halinde kalacaktır. Bir gün öğretmenlik yaptığı okulda hoşuna giden bir öğretmen arkadaşı ile gittiği yemekten onu öper ama aslında öptüğü kişi hoşlandığı değil, tam tersine bir türlü anlaşamadığı Seo Woo'dur.
Bu sebeple lanaetlkedikten sonra çevresinden her türlü yardımı alacaktır ama bu sürede Seo Woo ile de sık sık görüşecektir. Ondan sonrada aşk geliyor işte.
Bu kadını Celebrity'den sonran çok sevdim, oradaki rolü muazzamdı. Tam böyle mimiklerine uygun bir diziydi ama burada çok tatlıydı. Zaten karakter olarak tatlı olması gerek onu da başardığı için diziyi daha çok izlenilir kılmış.
O yüzden diziyi ve oyuncuları ilk duyurduklarından sevindim, hakkından gelir dedim. :)
Oynadığı rolün yanından çift uyumu da güzeldi, o duyguyu, aşkı hissettirdiler. :)
Her ne kadar bu dizilerden iyi iş çıkarsa da bence kendisi Celebrity dizilerine daha uygun
 o bakışlar mimikler falan. :)



Cha Eun Woo//Jin Seo Won^^
Çalıştığı okulda çok sevilen Seo Woo bir kişi tarafından sevilmemektedir ve bu da çok gözüne batmaktadır. Neden sevmediği düşünürken bir gün o kişi tarafından öpüler ve o günden sonran sürekli çevresinden bulur. Aslından onunla hiçbir derdi yoktur, tek derdi onun yanına gelen köpeklerdir. Çünkü çocukluktan kalan köpek korkusu bu yaşında bile peşini bırakmaz.
Lanetlenip köpeğe dönüşen karakterin partneleride max böyle olur işte, köpekten korkan. :D
Ama o süreç aşırı komikti asdfghjk
Eun Woo tam bu karakter için oyuncu olmuş olabilir. Webtoon'u okurken karakter o kadar sertti ki tamam dedim. Eun Woo ne kadar sert dursa da aslından bir o kadarda minnoş. Aynı karakter gibi çaktırmadan gülmeler, aşkı için elinden geleni yapması çok tatlıydı.
Kariyerinin zirvesindeyken böyle bir diziyi neden kabul etti merak ettim doğrusu, çok popüler olan bir weebtoon değildi. Senaryo mu çok yoktu acaba asdfghjk



Lee Hyun Woo//Lee Bo Gyeom^^
Okulun hem en sevileni, hem uçarı kaçarı öğretmeni olan Bo Gyeon'un aslından bir sırrı vardır.
O sır ise herkesin hayatını mahvedecektir.
İşte burada spoiler olduğundan detay vermeyeceğim ama webtoon'a baktığımdan burada daha mı sertti neydi anlamadım gitti.
Tamam orada da olması gerektiği gibi davrandı ama sonradan artık bozamam deyip vicdan yaptı ama burada. :/ Biraz uzatmışlardı burayı haklısınız ama yine izledik. :)
Kendisini en son To The Beautiful You dizisinde izlemiştim, yıllar yılaaar geçmiş. :O



Yoon Hyun Soo//Choi Yul^^
Seo Woo'nun yeğeni olan Choi Yul öğretmeni Hae Woo'ya çok yardım edecektir.
Yien detay vermeyeceğim ama bu karakteri gördüğüme çok sevindim, webtoon'da o kadar komikti ki dizide olmasaydı üzerdi cidden.
Tanıdık geliyor yüzü ama oynadığı diğer dizilerin hiçbirini izlememiş. :d
Tatlı uşak asdfghjklş



Kim Yi Kyeong//Han Cho Young^^
Diziye sonradan katıldı ama olayların kilit noktası olduğundan eklemek istedim. Bu duygusuz ve mimiksiz halleri vay bee dedirtiyor.
Bu kadar dümdüz duran, tepki vermeyen çok nadir oyuncu gördüm :D Ama gülüp, söyleyince daha tatlı. :) İlk defa burada izledim. :)



Jo Jin Se//Song Woo Taek^^
Hae woo ve ablasının küçüklükten beri en iyi arkadaşı olan Woo Taek bir de veteriner olmuştur. Bu sebeple ailede temelli köpek halinde kalan amcalarına yardım eder.
En son Marry My Husband dizisinde izledim, orada da komikti burada da :D



Ryu Abel//Han Yu Na^^
Hae Woo'un ablası olan Yu Na'da aynı kardeşi gibi lanetiyle başı derttedir ama neyse ki o dersini almış bütün erkeklerden uzaklaşmıştır.
Webtoon'da bu kadar ön planda değildi ama burada olmasını sevdim. :)
En son Bora! Deborah dizisinde çok kısacık bir sahnede izlemişti. Editten sonra hatırladım. :D



Jung Young Joo//Shin Mi Sun^^
&
Kim Hong Pyo//Han Pan Dong^^
Kızların anne ve babası. Anneleri otoriter ama kızlarını çok düşünen biri. Babaları ise ailesi için ellerinden geleni yapan biri.,Çok komik bir aileydi sdfghjklşi
Anneyi çoğu diziden tanıyoruz, ben en son Lovely Runner dizisinde yine izledim. Yakışıyor böyle sert rollere. :)



Kim Hae Jun//Shin Dong Cheol^^
.Dizinin son bölümlerinden dahil olsa da sahnelri o kadar çok komikti ki kesinlikle yorumda bulunması gerekn biriydi. :D,Kim olduğunu tabii ki de söylemeyeceğim. :)



Ve dizinin en iyisi!!!!
Hae Woo'nun köpek hali. :D
Aşırı aşırıııı tatlı :D


Resimler^^


Eun Woo'ya böyle öğretmenlik, resmi kıyafetler çok yakışıyormuş onu fark ettim. :)




Analar neler doğuruyor maşallah 😍😎



O derece köpek korkusu var kendisinin :/





Bu sahne çok tatlıydı 😌





Kim Min Suk diziye konuk oyuncu olarak katılmıştı, uzun zamandır görmüyordum kendisini. 




İlla ki eskiye gideceklerdi tabii ki, yoksa nasıl farklı olsun dizi sdfghjkl






Bu takımı giyme sebebi hem webtoon'da hem de dizide çok komikti asdfghjk





O köprekçik oraya çıkmayı hak ediyordu 😍



Gifler^^



Başta ki o çekişmeleri, yavaş yavaş birbirlerini anlamarı ve Haw Woo'nun yardım etmesi çook tatlıydı. :)










Ayy utandın mı sennnn :D




Bu kısımlarda webtoon'da vardı.



Burası da 😍





Dizide olan bütün köpekler çok tatlıydıııı 💓


Ve son^^
Diziyi en çok sevmemin sebebi webtoonla birebir yapmaları. O kadar çok aynı sahne vardı ki ve kılık, kıyafet olarak o akdar çok benzetmişlerdi daha çok sevdim. Biliyorsunuz ki dünyada uyarlama dendi mi kimse doğru düzgün yapamıyor. O yüzden böyle aynı yapmaları çok iyi
Webtoon'u okuyup diziyi izleyin demem, dizide webtoon gibi ama ben webtoon okumayı seviyorum diyorsanız ilk okuyun diziye öyle başlayın. :)
Yine de eğlenceli, akıcı, tatlı bir dizi önerisi istiyorsanız öneririm.
İzlerseniz hemen de bitiyor zaten. :)
Son dört bölüm mevzusuna takılmayın, aşırı eğlenceli olupta bir anda drama bağlamıyor. Hatta tarihi kısmını bile sevdim. Tabii kızdığım yerler olmadı değil ama o da tuzu biberi olsun. :D








Bir yorumda böylece biter, başka yorumlarımda görüşmek üzere^^


Buralarda da varım^^