15 Ağustos 2014 Cuma

Kalbim Sende Kaldı//Judiht McNaught Kitap Yorumu^^

Harika ötesi bir kitap yorumu ile karşınızdayım^^ ilk olarak merhaba ;) Ne zamandır aklımdaydı şöyle güzelinden bi Judith kitabı okumak. Historical roman yazan yazarlardan en sevdiğim, vazgeçilmezim ;) Historical de ne kadar çok iyiyse günümüz romanlarında da harikaymış, okudum, test ettim ;)) Bende daha bir çok okunmamış günümüz romanı olduğu için çok seviniyorum, ve mutluyum :)

Lauren annesinin ölümünden sonra babası ile bazı maddi sıktılara girer. Uzaktan bir akraba yardımını hiç istemese de sıkıntı da olmaları ve babasının ısrarı ile yüzünü hiç görmek istemediği adamın karşısına çıkar. Ummadığı bir teklif alan Lauren kabul etmiş gibi gözükse de sıkıntıda olsalar da bir şekil de işe alınamaz ama kader ağlarını örecektir. Nick geçmişte yaşadığı acı dolu anlardan sonra hayatına devam etmiştir ve kendi şirketinin başına geçmiştir. Bir akşam evine gideceği zaman başına gelen olaydan sonra hayatı eskisi gibi olmaz.
Konumuz böyle^^


Nick diyorum başka bir şey demiyorum diyor muşum ;))
Nick tabii ki de favori karakterim oldu ama sonlara doğru beni sinir krizine soktu >_< Yine de çocuk yaşta yaşadığı sıkıntılara çok üzüldüm. Yazar öyle derinlemesine ve duygusal bir anlatımla bize sunuyor ki ağlamamak elde değil.


Lauren ise en en en sevdiğim karakter oldu. Yazar bu karakterimiz de çok iyi anlatıyor. Zeki, anlayışlı, çalışkan, dediği dedik ve duygusal bir karakter. Çok az da saf olması ona artı bir yön katmış. Çok iyi kalpli ve sevecen olsa da onunla ters köşe olmayın, fena halde kötü sonuç alırsınız ;)


Diğer karakterlerden sevdiğim, sevmediğim oldu ama Jim bir taneydi ^_^ Onun o kurnaz aklını sevsinler
Judithler arasında bir seçim yapmam gerekiyordu. Hepsinin konusuna baktım ve ilk olarak Sana ihtiyacım var'ı elime aldım lakin N.ablam başka oku dedi ve bunu önerdi iyi ki de önermiş bayıldımmmm^^
Konusu, anlatım tarzı on numara beş yıldızdı. Kadın cidden yazmış yani
Tekrardan okuyabilir o derece diyorum. Şu an kucağımda akıntıları yazacağım ve arada durup okuyorum ;(
Bir günde bitirmeme değdi anlayacağınız ;)


Bir kaç kitaptan sonra yine bir günümüz okumayı düşünüyorum historicaller sonra.
Karakterlerine bayıldığım, konusunu çok sevdiğim ama sonunda her duyguyu yaşadığım kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum. Ki kesin ben okuyana kadar çoğu kişi okumuştur :P Yine okumayanlara şiddetle tavsiye ediyorum, Nick'e kızsanız da onu çok seveceksiniz  :*

Kitaba Puanım 5/5

Alıntılar^^


 Haşin yüz hatlarındaki çocuksu ifadeye tek bir bakış atması Lauren'in içinde filizlenen sevginin tamamen açmasına neden olmuştu. Harikasın,(italik yazi şekli) diye geçirdi içinden. "Harika,"dedi.

*****

"Bu yüzden mi ben daha büyüğüm?" diye dalga geçti Nick. "Hep sorunun genlerimde olduğunu düşünmüşümdür. Biliyor musun, babamın ve büyükbabamın boyları da çok uzundu..."
"Nick, seni ciddi olmayan davet ediyorum!"
"Özür dilerim."

*****

Lauren sandalyeye oturduktan sonra iki dakika sonra arkasından üzerine doğru eğilerek ellerini iki yanında masanın üzerine yerleştirdi ve dudaklarını saçlarında gezdirmeye başladı.
Lauren kendisine hakim olamayarak, "Lanet olsun, kes şunu!" diye bağırdı.
Aynı anda üç erkek sesi şaşkınlıkla sordu:
"Ne?"
"Ne?"
"Ne?"
Nick hoparlöre doğru eğilip ağır ağır, "Sekreterim çok hızlı konuştuğunuzu düşünüyor ve size yetişebilmesi için daha yavaş konuşmanızı istiyor,"dedi.
"Tek yapması gereken söylemek," diye karşılık verdi gücenen adamlardan biri.

*****

"Pekala," dedi Lauren bitkin bir şekilde. "Sen kazandı. Itiraf ediyorum... Seni istiyorum." Gözlerinde ki zafer pırıltısını görünce çenesini hafifçe kaldırdı. "Sekiz yaşındayken, evcil tayvan dükkanında gördüğüm maymunu da istiyordum."
Zafer ışıltısı kaybolmuştu. "Ve?" diyip sinirli bir şekilde soluyarak onu bıraktı.
"Ve ne yazık ki onu aldım," dedi Lauren. "Daisy beni ısırınca bacağıma on iki dikiş atmak zorunda kaldılar."


Başka bir yorumda görüşmek üzere^^



6 yorum:

  1. Kesinlikle harika bir kitap ve görmesi gereken ilgiyi görmüyor bence! En sevdiğim Judith kitaplarından. Nick'e ölürüm yaa okurken hep gülerek okudum. Çok sempatik, çok komik, çok muhteşem bir karakter ama kızdığım yerler vardı tabi. Ama bence kitap çok kısaydı, ciddi anlamda kısaydı yani keşke 350-400 sf olsaymış en azından..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bu kitabı çok az görmüşlüğüm var, hatta görmedim desem yeridir. Ahh Nick bir tane yaaa <3 Katılıyorum!! Judith biraz daha uzatabilirid, kitap ile ayrılığımız çok çabuk oldu ne yazık ki :(

      Sil
  2. bu kitaba ben de bayılmıstım. sıkıldıkça çıkarıp yeniden okurum ve hiç bir zaman pişman olmam okuduğuma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplığımda Judiht kısmına bakınca sürekli ilk gözeme çarpan kitap <3 Cidden tekrar, tekrar okunası^^

      Sil
  3. Çok severek okuduğum kitaplarim arasında . Ayrıca kitap yorumllarina bayiliyorum . Wattpad ile ilgili görüşlerinizide yazsaniznsuper olurdu .)

    YanıtlaSil
  4. Benim de oldu^^ Teşekkür ederim, çok mutlu oldum seviyorsan yorumlarımı ;) Wattpad'e gelince yakında bu konu hakkında yazı yazacağım ;) Takip ettiğim kitaplar vs. ile ilgili bir yazı ;)

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D