13 Haziran 2014 Cuma

Kara Kış Beyaz Düş / Fatma Erdek (Kbr..)

Selammm gençler ve kendini genç hissedenler... :D 

Uzun bir aradan sonra tekrar merhabaaa ^^ Size bugün çok severek okuduğum Kara Kış Beyaz Düş kitabına yorum yapacağımm :)




Kitabı merak ediyordum ama çok sonra okurum diye düşünmüştüm sonra bir gün elimize ulaştı ve ben ilk sayfasına bir bakayım derken kitap bitti :D VE bu final haftasında oldu düşünün artık nasıl bir kitap :))

Kitabın konusuna gelirsek aslında arka kapak da pek kitap hakkında bilgi verilmemiş okuyunca çok farklı düşünceler oluştu kafamda ama ama kitap çoook farklı okuduğumuz diğer konulara benzemiyor bu konuda sizi temin edebilirim.



Konusu ise;

Zeynep annesi ve üvey babasıyla birlikte yaşamaktadır fakat hiç de mutlu değildir. Hayatı bir zaman sonra altüst olmuştur. Annesi için zor bir hayata katlanan Zeynep çok zaman sonra dayanamaz ve evi terk eder. 

Erzurum'un ilçesi olan Narman'a Hakime olarak gider. Çok fazla alışamasa da sıkıntılı hayatından kurtulması onu mutlu etmiştir fakat içindeki ayrı bir Zeynep korkularından bir türlü yüzleşemediği için yanındakilerin kalbini kırmaya başlar.

Kaldığı sürede kendi gibi bir kızı da yanına alır ve sırdaş olurlar onlar birbirini tamamlayan iki farklı kişidir.

"Annesinin mutluluğu için,
İki ateş arasında kalmış bir genç kız...
Ortak bir kaderi paylaşan, iki yaralı yürek..."


Konumuz böyle ama çoook kısa bahsettim çünkü zaten tanıtım da hiç bahsedilmemiş okuyucu farklı bir şey beklerken çok farklı konu çıkıyor şekil a ben gibi :) Kesinlikle okumayanlar için herkese tavsiye ediyorum. Türk yazar okumak başka bir şey insanı daha derin duygular yaşatıyor bu yüzden Türk yazarımız daha çook olmalı...

Duygusal ve dokunaklı bir kitaptı çoğu yerde baya üzüldüm :(



Aslında kitaba biraz temkinli başladım çünkü bundan önce yazarın ilk baskısı olan kitabı Melekler Zamanı'nı okudum ve bana çok ağır gelmişti çok da kalın bir kitaptı duyguları çok derin anlatmıştı yazar ama bu öyle mi kesinlikle HAYIR yazar kısa, öz ve akıcı yazmış bu yüzden çooooook beğendim...

 Kitap da tabii ki aşk var olmaz mı. En umulmadık zaman da aşk Zeynep'in kapısını çalacak fakat her zorluğu, üzüntüyü aşk ile aşabilir mi ki? İşte bu soruyu da bu kitap da bulacaksınız.




Veee alıntılar;


"Yok," dedi karşımda ufalarak. "Yok, ondan değil."
"Ya neden?"
"Seni de üzerler."
Kendi kendine beni de ortak etmeye korkuyordu. Bu kadar yürekliydi işte sahip çıkmaya çalıştığım kız. 

-------------

"Doğrunun ne olduğunu bile düşünemeyecek kadar hırpalanmıştım, ama en doğrusunun sabaha kadar orada saklanmak olduğu sonucuna vardımç Sabah, Zuhal Teyze gelince odadan çıkacak ve... Nereye gidecektim? Bunu bile düşünememiştim o ana kadar."

-------------

"Kırıyorsun beni , üzüyorsun."

"Biliyorum Güven. Bu gece, eğer sen uzak dursaydın, ben gelecektim yanına."
"Zeynep," dedi ve başını hafifçe geriye atarak yüzüme baktı. "Seni seviyorum."

-------------

"Koltuğun yanında yanına yere çömeldim. Ellerine uzandım. Kaçırdı benden ellerini. Yüzü al al olmuştu. Gözyaşları yol yol olmuştu. Bir gecede yaşamak zül olmuştu ona.

"Akgül'üm," dedim.

Ağlamaya  başladı. Başını diğer yana çevirdi. Gözlerini kaçırıyordu benden.

"Yüzüme bak Karkız'ım," dedim yakararak."



Bu alıntılar sadece bu güzel kitabın bir kaç can alıcı yerleri ama kitap büsbütün can alıcı alın ve okuyun hiç bir şekilde pişman olmayacaksınız ;)

Kitaba puanım tabii ki 5/5


Başka bir zaman, başka bir yorumumla görüşmek üzere 

Sevgiyle kalın... ^^ 











2 yorum:

  1. Senden 5 aldıysa sırada bunu okumam gerek demektir .
    Bu arada bu yazarı ilk defa duydum açıkçası yine de kitabı bi elime alıcamm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumu İkizim yazdı canım, ben daha okumadım ama elimdeki bittikten sonra okuyacağım kitap ;) Ama ikizim de çok sevdim ;) Yazarın kalemi çok güzel, öneririm bende ;)

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D