16 Haziran 2013 Pazar

Jane Eyre-Yıllar sonra gelen mutluluk/ Charlotte Bronte^^



Jane Eyre-Geç gelen mutluluk kitabı keyifle okundu ve bitti :))

Dünya klasiklerinden okuduğum ikinci kitap olan Jane Eyre ilk okuduğum kitap Aşk ve Gurur gibi çok ama çok güzeldi. ;)) Başlangıçta yazıların küçük olması ve kitabın kalın olması gözümü korkuttu ama ben yine de merakıma yenik düşerek okumaya başladım. İlk bir kaç bölümde Jane Eyre'nin küçüklüğünü ve yaşadığı sıkıntılardan bahsetti doğrusu biraz sıkıldım ama kitap devam ettikçe bambaşka bir hal aldı ve beni de benden aldı :)) Çoook eski zamanda yazılan bu kitabın dili güzeldi, yazarın kalemi güçlü ve anlatımı alıcıydı.Kitabı ben okuyana kadar bir çok kişi okumuş ve filmini bile izlemişlerdir ama okumayıp ve izlemeyen varsa bu yazacaklarımı okumadan önce fragmanı izleyip yazımı okumaya öyle devam etsin derim ;))

Fragmana buradan bakabilirsiniz ;)


Kitaplarda geçen her iki karakteri de yazar klişe olmuş çok güzel kız ve yakışıklı erkek karakterlere benzetmemiş aksine erkek karakter zengin, kibirli, soğuk ve bir o kadar da karizmatik ve gizemli biridir ama çok yakışıklı değildir. Kız karaktere gelirsek yaşadığı zorluklara rağmen okuyup öğretmen olan, özgür ruhlu ve akıllıca düşünceleri vardır ama fazla güzel değildir. Bir şekilde bu iki karakter bir araya gelir ve Jane'nin hayatı bambaşka yol alır. Bay Rochester Jane'yi gizemli haliyle etkilerken hayatını değiştirecek bir sırrı vardır.



Az biraz konudan bahsettim fazla anlatmayayım zaten arka kapak yazısı konudan çok az bahsetmiş ;)) 
Kitabı olurken sürekli filminin fragmanını izledim, izledikçe daha çok pekişiyordu konu. Jane'nin çektiği sıkıntılar gerçekten çok kötüydü ve yürek burkan türdendi. O ağladıkça ve zorluklar yaşadıkça bende hissettim.


Yazar kitabın sonunu öyle bir yazmış ki ağzım açık okudum resmen :)) Londra'da geçen bu hikayede yazar bir çok kere Türkiye'den ve Türk kültüründen bahsetti buda ilgimi çok çekti ve çok Sevindim. :)
En kısa zamanda filmi izleyeceğim inşallah çünkü çok ama çok merak ediyorum :)) 
Bu kitaptan sonra daha çok Dünya klasikleri okuyacağım,  ilgimi daha çok çekti ne yalan söyleyeyim ;))
Kitap tabi kide tavsiyemdir, başlarda biraz sıkılırsınız ama sakın bırakmayın devamı harika ötesi ;))

Bir kaç alıntı ile yorumumu bitiriyorum ;))


Pencerenin önündeki oturağa tırmandım: ayaklarımı toplayıp bir Türk gibi bağdaş kurdum; kırmızı perdeyi de çekince, iki kez gizlenmiş oldum.

Süleyman ne güzel demiş, "Nefretin olduğu bir yerde koca bir öküzü yemektense, sevginin olduğu yerde ot yemek daha hoştur"

Filmiyle ilgili resimler :)


Bir daha ki kitap yorumumda görüşmek dileğiyle^^

3 yorum:

  1. Ben kitabı değil filmini izleyenlerdenim.. Filmden çok etkilenmiştim, şimdi yazıyı okurken yine etkilendim :) güzeldi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha filmi izlemedim ama en kısa zamanda izleyeceğim ;) Kitapta çok etkiliyor, çok sevmiştim, öneririm ;)

      Sil
  2. Gerçekten güzel bir kitap. Lakin kitabı çok sevsem de halen daha filmini izlemedim. En kısa zamanda izlesem iyi olacak ;) Öneririm, sizde izleyin bence ;)

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D