22 Haziran 2012 Cuma

Aşk ve gurur ♥ ♥

Selam^^
Kitabını okuduktan sonra herkesin yaptığı gibi ve daha çok pekiştirmek için benimde kesin filmini izlemem gerekti, ve  iki de izledim. Kitap neyse filme de oydu :) Böyle olmasına çok sevindim açıkçası :)

                                               
İlk olarak filmin afişi süper ♥ 

Sonra da fragmana bakalım ;)



Filmin konusuna gelince fazla bir şey dememe gerek yok, zaten kitapla ilgili yorum yazmıştım ve blog'umda yer alıyor o yüzden sadece filmle ilgili bir kaç bir şey diyeceğim :)

İlk olarak karakter seçimi çok iyi olmuş, kitabı okuyunca gözümde canlandı neredeyse ( Belki de biraz filmdeki karakterler baktığımdandır :D ) Neyse Lizzy ve Bay Darcy çok iyi seçilmiş ;)


Elizabeht kısacası  Lizzy :)


Bay Darcy ♥ ♥
Çok sert :) Zaten filmde de böyle olmak zorunda ama bu da su götürmez bir gerçek ki feci yakışmış ;))
Tipe bit :D

         


Kız kardeşler gelince benim en sevdiğim kişi Jane'ydi :) Bunda yazarında ondan daha çok bahsetmesinin de etkisi olabilir ama, yine de diğerlerine göre daha güzel ve iyiydi :)
Fazla sevmediğim  ise Marry'ydi :/ Yani filmde kıyafetleri falan iyi değil bir de sert bakışı ve ilgisiz duruşu, hımm sevmeme engel oldu da denebilir :)



Ayyy şu Bay Darcy'nin tipine bakın ^^ Süper çıkmış yaa, yakışıklı adam da bir başka oluyor( nedense Bay Darcy'nin başına Bay koymaktan kendimi alamıyorum, böyle gidelim daha iyi ;)


BU SAHNELER NEREDE!!!! >_< 

Yoksa ben mi başka bir filmle karıştırıyorum. :) Yok yok iyice bakınca evet bu Bay Darcy ve Lizzy. :O

Ama oldu mu şimdi, bu sahneyi koymayan yönetmene kıl oldum şu an :D Ve tabi sonunu kitabın ki gibi sonlandırmadığı için :P Çok bekledim ama olmadı :'( Ne yapalım daha yukarıda yüklediğim fotoyla, videoyla idare edeceğiz :)

Yazımın sonuna geldim ve inşallah kitaplardan film çekecek olan diğer yönetmenlerde bu filme uyar da tam anlamıyla aynı çekerler ;))



♥ ♥ ♥ ♥
Yazımı ve resimlerimi bu iki muhteşem kişilikle son veriyorum. Okumayanlar ve izlemeyenler hemen izlemeli ve kitabını okumalı. ;)



Buralarda da varım^^





17 yorum:

  1. en sevdiğim dünya klasikleri kitabı :D içinde aşk olduğunan mı yoka duyguları bu kadar güzel anlattığında mı pek bilemiyorum ama kitabı iki kere okudum ve her seferinde Bay Darcy ve Elizabetin aşkına hayran kaldım.... filmi izlemek de beni yine o güzel aşkın içine sürüklediği için baya beğenmiştim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim dee :)) Bence yazar çok güzel yazmış, tabii buna aşk ve duygularda vesile olmuş olabilir ;) Filmini ben izledim ama ikizim izlemedi o yüzden en kısa zamanda izleyeceğiz ;)

      Sil
    2. kesinlikle ona da izletmelisin ve hatta eğer izlemediyseniz 'Becoming Jane' filmini izleyip Jane Austinin hayatı hakkında bilgi edinip Aşk ve Gururu daha çok sevebilirsiniz. çünkü Austin hayatında aşkına kavuşamamıştır ve bu nedenle bütün kitapları mutlu sonla biter :( bu durum beni gerçekten derinden etkilemiştir hep.... :(

      Sil
    3. O filmi tv de görmüştüm ama ortada yakaladım izleyemedim sonrada :( Jane Austen'ı konu alan bir kitap vardı sanki okumak isterim onu ;) Evet duymuştum aşkına kavuşamadığını :(

      Sil
  2. İzlememiştim konusu ağır olabilir diye ama okuyunca ilgi çekici geldi bakıcam tavsiye için saol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap biraz ağır olabilir ama okunmaya değer ;)

      Sil
  3. Filmi izleyip hayran kalmıştım sonra kitabını okuyabildim ve bayıldım.En sevdiğim aşk hikayesi oldu.
    Darcy'yi oynayan oyuncu şeçimi bencede müthiş.Filmin etkisinden çıkmak uzun zamanımı almıştı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu ben ve ikizim halen daha etkisinden çıkamadık :D Halen daha açar izleriz^^ Kitabı da okumak istiyorum bazen ama ödünç verdik^^

      Sil
  4. "Bu sahneler nerede" başlığıyla koyduğunuz fotoğrafa ait sahneler filmin orjinalinde aslında var. Film Türkçeye çevrilirken bu sahneler alınmamış. Aşağıdaki adresten ilgili sahnelere ulaşabilirsiniz.
    https://www.facebook.com/sineder/videos/1490212890578

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum, yine de teşekkürler^^ Alt yazılı izlediğim zaman bu sahnelerin olduğunu görmüştüm, birde öyle izlemiştim :)

      Sil
  5. filmi kapatmayıp devam edersen jenerik geçtikten sonra o sahneyi veriyor ben izledim ve müthüşti :D

    YanıtlaSil
  6. Kitabıda,flmide çok severim.Birde bbc yapımı 6 bölümlük dizisi var eğer izlemediysen kaçırma derin.Her yıl bir kere okurum kitabını,flim ve dizisini de ara ara hep izlerim.:)blogda da uzuun bir yazı bilem yazmıştım.ne çılğınlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de^^ 😍 İkizim izledi, sevmişti ben de vaktim olduğu zaman izlemeyi düşünüyorum. Zaten 6 bölüm. Aşk ve Gurur hak ediyor bu yazıları. 😘😘

      Sil
  7. Benim de en sevdiğim ve blogumda ilk yer verdiğim kitaplardan biri. Hayranlıkla okumuştum fakat filmini henüz izlememiştim. Aklımdan da çıkmıştı açıkçası. Güzel bir hatırlatma olarak karşıma çıktı yazınız. Teşekkür ederim. Başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, filmini kesinlikle öneriyorum. İkizim dizisini de önerdi ama izleme imkanım henüz olmadı. :)

      Sil
  8. En güzel aşk kitapları arayanlar için en güzel aşk romanları şeklinde bir liste hazırladım ve paylaştım. Tıklayın ve inceleyin >>> en güzel aşk kitapları

    YanıtlaSil
  9. En güzel aşk kitapları mı arıyorsunuz? Tıklayın: en güzel aşk kitapları

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D