24 Nisan 2013 Çarşamba

Aşkın Resmi/Nora Roberts^^ Kitap Yorumu.



Aşkın Resmi Okunup bitti :)
İlk Nora Roberts kitabım olan Aşkın resmi yazarı takip edeceğim bir yazar olmaya hak kazandırdı :) Kitabı Migros dan indirimli fiyatla almıştım ve senesinin dolmasına bir kaç ay var :) elim her defasında gitti kitaba ama nedense okumak istemedim :( Yazarın polisi olarak ta yazdığı sürekli okuyunca sonra okurum deyip vazgeçtim, ama klasikleşmiş "keşke daha önce okusaydım" dedim  :D kitap güzeldi, baya güldüğüm yerler oldu ve yanında kim varsa hemen okudum :) Kahkahaları paylaşmak lazım değil mi? :) 
Neyse konumuza dönecek olursak yazarın diğer kitaplarını merak etmiyor değilim en çokta Eva Dallas serisini. :) Birde kitabı okurken araştırma yapayım kitapla ilgili dedim, birde ne öğreneyim bu kitap The Chesapeake serisinin 4. kitabıymış :O Keşke yayıncı diğer 2 kitabı da çıkarsa zaten devamını da çıkarmamış yaa  Şimdi çıkarmak istese çok saçma olur :/ Neyse...

Kitabın konusuna gelecek olursak,
Ünlü ressam Seth hayatının geri kalan zamanın da ailesinin yanında olmak ister, bu zaman kadar ailesinden çok ayrı kalmış ve çok özlemiştir. Ailesi herkese destek olan, aile bağları çok kuvvetli kişilerdir. Geçmiş hayatında olanlar Seth'i çok üzmüştür ve halen daha yakasını bırakmamaktadır. 
Zengin çevreden sıkılan ve nişanlısı tarafından ihanete uğrayan Drusilla şehre az mesafede olan bu kasabaya taşınıp ailesinin tepkisine rağmen çiçekçi dükkanı açar. 
Karşılaşan ikilinin arasındaki etkileşim birbirlerini gördükleri an başlar.
Geçmiş hayatı kendisine daha çok acı veren Seth bu acıyı dindirmek için ne yapacaktır? Ve gerisini öğrenmek istiyorsanız okuyunuz! ;)

Kitabın tek kötü yönü çeviriydi! Bazen öyle çok çeviri hatası gördüm ki hayret ettim açıkçası :/ Bu yönden :( Birde serinin çevrilmesi tam 4. kitaptan başlanılması acayip saçmalık ötesi olmuş :/
Tavsiye kısmına gelirsek her ne kadar ilk kitapları çıkmamış olsa da kitaplar birbiriyle fazla bağlantılı gibi durmuyordu o yüzden okuyun derim ;)

 En çok güldüğüm yerlerin alıntılarını sizinle paylaşıyorum canlar :)

 "Bence görünüşü fena değil. Biraz zayıf, o kadar. Bu ne?" Ethan Seth'in saçını çekti. "Kız saçı gibi."
Cam,"Dün gece küçük bir bu kuyruğu vardı," dedi "Çok tatlıydı"
Seth,gülerek, "Başlama" dedi.
Ethan, bir kahkaha atarak,"Sana güzel bir pembe kurdele alırız"dedi ve kollarını açıp kardeşine sarıldı.


"Yemek kitabını aldım ve kabaklı ekmek pişirmeyi denedim. Dört somun kabaklı ekmek pişirip soğumaları için tepsiye dizdim. Bu işi becerebildiğim için böbürleniyordum." 
Stella sustu. Geçmişe bakar gibi başını yukarı doğru kaldırdı. "Yarım saat sonra mutfağa döndüğümde, dört yerine üç somun ekmekle karşılaştım. İlk önce, çocukların mutfağa girip ekmeklerden birini yemiş oldukları aklıma geldi. Biraz sinirlendim. Ama. Mutfak penceresinden dışarı baktığımda ne gördüm dersin?"
"Bilmem ki." Seth, hikayenin sonunu onu eğlendireceğini biliyordu.
Stella, çenesini hafifçe yukarı kaldırarak, "sana ne gördüğümü söyleyeyim," dedi. "Bahçede, oğullarım ve sevgili kocam, benim pişirdiğim kabaklı ekmeği futbol topu yapmış oynuyorlar. Bağırıp çağırarak ve oradan oraya koşarak, onu gerçek bir futbol topuymuş gibi birbirlerine atıp duruyorlardı. Ok gibi dışarı fırladım. O sırada Phil ekmeği yukarı fırlatmış Ethan da yakalamak için havaya sıçramıştı. Cam ise- o her zaman yılan gibi gizli hareket ederdi- otların üstünde pusuya yatmış, beklenmedik bir anda fırlayıp ekmek somununu kapmaya hazırlanıyordu. Ama yanlış hesap yapmıştı. Ekmek onun tam suratına çarpıverdi."
Kaşının üstünü gösteriyordu. "Onu bir anda kıç üstü yere serdi. Kahrolası ekmek. taş gibi sertti." 



"Sana söyledim." Dan yatağın yanına gitti. "Bak şimdi," dedi "Bu işe yarar." Ağzını Will'in kulağına yaklaştırıp var gücüyle bağırdı."Mavi merkez! Mavi merkez! McLean Üç numaralı Muayene Odasına. Tamamdır."
Will bedeninin üst kısmına bir ok saplanmış gibi sıçrayıp oturdu. "N'oluyor? Sedye nerede? Şey...şey nerede?"
Gözlerini kırpıştırarak Seth'in yüzüne bakarken beyninin bir kısmı aydınlandı."Hey, defol buradan!" Tekrar yatacak gibi bir hareket yaptı ama Seth onu kolundan yakaladı.

Kitaba Puanım 5/5 


Daha çok komik yerler vardı ama bunlar seçtiklerim :D 


Benim elimdeki kitap ikinci baskı herhalde ki ilk kapağı bu şekilde :)


Sevgiyle kalın...^^



2 yorum:

  1. Nora ile ne güzel bir başlangıç yapmışsın :D Çok sevmiştim bu kitabı. Hatta diğer kitaplarında çıkmasını istemiştim ama tabi hayal olarak kaldı (:

    YanıtlaSil
  2. Eveeet çok güzel bir kitap bizi tanıştırdı :) Severek okudum :) Serinin devamını çıkarsalardı iyi olurdu ama bundan sonra çıkaracaklarını pek zannetmiyorum ne yazık ki :/ ama keşke çıkarsalar :(

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D