6 Şubat 2016 Cumartesi

Olmadı Baştan Alalım//Jemma Forte Kitap Yorumu^^

Herkese selam^^

Şu sıralar kitap okuma serüvenim çok olaylı :P İlk olarak beni Instagram'da takip edenler Yandaş'a başladığımı görmüştür ama ne yazık ki yediğim spoi yüzünden kitabı devam ettiremedim ki kitap değil seri benim için çok önemli ve çok sevdiğimdi. Ama yediğim spoiler yüzünden bıraktım ve filmini bekleyeceğim. Tabii seri devamı değil de sadece Dört'ü anlatan kitabı da almama kararı aldım :) Neyse Yandaş serüvenim böyle. Yandaş'ı okumayı bıraktığım an daha yeni elime ulaşan, Martı Yayınlarının yeni kitabı Olmadı Baştan Alalım'a başladım. Gerçekten Yandaş'tan sonra iyi giden bir kitap oldu. Daha ilk dakika da olaylar sizi kaptırıp götürüyor. Zaten konusu ilgi çekici, birde ilk sayfa da olaylar başlayınca bırakmak zor oluyor.

Yıllardır kocası ve çocukları için yaşayan Jennifer kariyerini, hayallerini ve tutkularını bir yana bırakmıştır ve hayatını yeniden sorgulamaya başlar. Jennifer için soru sormanın bedeli, kocası için hazırlandığı gece onun başka bir kadına ilgi duyduğunu öğrenmek olmuştur. O gece trafik kazası geçiren Jennifer günlerce komada kalır.

Komadayken önünde her biri eski erkek arkadaşlarının adını taşıyan üç tünel açılır ve Jennifer onları seçseydi hayatının nasıl olacağını görme fırsatı bulur. Tünelin sonunda ışık mı yoksa karanlık mı olduğunu anlamak için yapacağımız tek şey, onunla bu yolculuğa, yani aslında kendi hayatlarımıza doğru yola çıkmak. Hayatımızda bir şeyler ters gidiyorsa onu baştan almak, yeniden başlamak.


Evet konuyu okuduğunuz gibi Jennifer büyük bir kaza geçiriyor ve komaya giriyor. Koma sırasın da kocasıyla evlenmeden önce birlikte olduğu sevgilileriyle yoluna devam etseydi neler olacağını görüyor. Gerçekten sıra dışı bir kitaptı. Böylesini ilk defa okudum ve beğendim. Jennifer karakterini sevdiğimi söyleyemem ama. Çok değişik bir karakterdi. Çoğu düşüncesi, davranışı beni çileden çıkardı ama yine de kitabın baş karakteri olarak sevdiğim yönleri de oldu. Komadayken diğerleri seçse acaba neler olacak düşüncesini hem o merak etti hem biz. İlk olarak konu da dendiği gibi kocasının başka kadına duyduğu ilgi ve ondan önce yaşadıkları onu hep acabalara sürüklemiştir. Bu da olaylı gecede yaşadığı kaza nedeniyle önüne çıkan acabalara cevap bulma yöntemidir. Her bir eski sevgilileri için olan tünele girdiğinde hem şok olup hemde doğruyu yapıp yapmadığı sorgular. 


Tüneller de nelerle karşılaşmıyor ki. Biz bile okurken aferin Jennifer iyi seçim yada kötü seçimdi deyip duruyoruz. Mesela bir tünel vardı ki gerçekten insanı verem eden tarzda bir şeydi. Tabii Jennifer da iyi ki diyor ama aklında yine hep soru işaretleri mevcut. Doğrusu kitabın içeri hakkında daha çok bilgi veremeyeceğim gibi. Ben daha çok yazarın kalemine değineyim. İçeriği hakkında alıp okuyun derim, sizler bile böyle tarz kesin okumadınız ;)

Yazarın dili ve kalemi en önemlisi ise hayal gücünü beğendim. Bölüm bölüm farklı konulara, hayata ve tünellere adım atıyoruz ama zerre kafa karışıklığı olmadı. Bu yönden takdir etmek lazım. Çok zor bir işe el atmış yazar ve başarmış. Diğer hayattan kopmadan bir diğerini okuyoruz ve gerçekten birbirine karışan ne bir olay ne bir hayat nede tünel var :D Çok karmaşık geldi size değil mi? Bence bunlara fazla takılmadan okuyun derim;) Tabii çok iyi yönleri olabilir ama tam tersi sevmediğimiz tarafı da var. Bir kere yazarın karakterleri tam dayaklık bir kaç tanesi dışında. Mesela Jennifer'ın kocası -_- Sonra başta dediğim gibi Jennifer'ın bazı davranışları ve diğer tünel kahramanları :P Ama arkadaşlarını çok sevdim, Karen ise favorim^^


Ve daha fazla detaya girmeden tavsiye kısmına geçelim. Farklı bir tarz ve kalem okumak istiyorsanız öneririm ;) Jennifer kendi hayatını sorgularken onunla birlikte sizler de sorguluyorsunuz ve Jennifer iyi ki böyle yapmış yada yapmamış diyorsunuz ;) Kısacası az bazı yerler sinirimi bozsa da ve çok değişik bir son ile bitse de beğendiğim bir kitap oldu, sizlere de tavsiye ederim ;)




Yurt dışında çıkan kapaklar ve bizim ki^^ Hepsi de çok güzel, ayrım yapamadım doğrusu^^ :)


Kitaba Puanım 5/4



Alıntılar^^


"Herkesin alacağı günlük nefes sınırlıdır,"demişti. Bu nedenle, eğer nefesini ve stres seviyeni yavaşlatırsan daha uzun yaşarsın.


*****

"Biliyorum," dedi Jennifer kederli bir şekilde. "Bazen seçme hakkım olmasaydı daha kolay olurdu diyorum, o zaman hayatın istediği yönde ilerlerdim. Şimdi kararı ben vereceğim ve verdiğim karar doğru olmayabilir."




Bir yorumun daha sonuna geldik, başka yorumlarda görüşmek üzere^^

Buralarda da varım^^




18 yorum:

  1. Yorumun için çok teşekkürler canım :))
    Gif hangi diziden? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederimmm^^ Gifi Modern Farmer dizisinden aldım ;)

      Sil
  2. Mimlendin!
    Fighting! Fighting!!! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, en kısa zaman da yapacağımm ;)

      Sil
  3. Konusu çok farklı. En kısa zaman da alıp okucam. Merak etmedim değil. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu gerçekten çok farklı :) Rica ederimm^^

      Sil
  4. ne güzel anlatmışsın ki! merak uyandırdı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimmm <3 Merak edilecek kadar farklı :) Tavsiye ederim ;)

      Sil
    2. ben de mimledim, kitap avcısı ile aynı mı ki :)
      yayınevleri mimi

      Sil
    3. Evet aynı mim^^ En kısa zaman da yapacağım :* Teşekkürler ;)

      Sil
    4. :)) kolay gelsin, bekliyoruz o zaman :)

      Sil
  5. Ben Joe'yu çok merak ettim...Onu nereden tanıyor? Sonrasında neler olacak diye ama çok yarım kalmış gibi bitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende bitirince öyle düşündüm, devamı vardır büyük ihtimal, olmasa da yazmalı. Ucu çok açık kalmış çünkü. :/

      Sil
  6. Kısaca Harikaydı eminimki bu kitabın devamı vardır daha doğrusu öyle olmasını umut ediyorum bir haftadır geceleri daha neler olmuş diye meraktan uyuyamıyorum diyeceksinizki bir haftadamı okudun ben sadece yatacağım zaman kitap okuma fırsatı bulabiliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel kitaptı ve evet devamı olsaydı iyi olurdu ama öyle ahım şahım bir kitapta değildi. :) Yine de çıkarsa ikinci kitabı kesinlikle almalıyım. :D Aynı kaderi paylaşıyoruz. Benden son zamanlarda sadece yatarken kitap okuyabiliyorum. :/

      Sil
  7. Eeee sanki devami var gibi bu kitabin neye karar verdi cok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet devamı var gibi duruyor ama olmayabilir. Bu kitabı okuyan her okurun sorunu, umarım yazar farkındadır. 😏😏

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D