25 Mart 2020 Çarşamba

İzlediğim Filmler 31//Fırıncının Karısı, Sevdiğim Tüm Erkeklere-Not: Seni Hala Seviyorum, Gelinlerin Savaşı^^

Selam^^
Bir kaç ay önce izlediğim filmleri yeni yayımlamam adet oldu ben de, alışmışsınızdır artık. :D Sıcağı sıcağına paylaşmak daha iyi aslından ama zaten güzel bir filmse unutulmaz değil mi? ;)





Netflix'e eklenen filmlerden biri, ilk fragmanı izlediğim zaman ilgimi çekmemişti ne yalan ama komedi film olsun diye ikizle açtık izledik. Konu olarak komikti ama işleyiş daha güzel olabilirdi, kendini ispatlamış biri sürü oyuncu vardı filmde böyle hayal kırıklığı güzel olmadı açıkcası. Yine de yiğidi öldür hakkını yeme demişler, senaryo eh işte olsa da Alper Kur, Büşra Pekin'i tebrik ediyorum yine çok iyilerdi. :D
Merak ediyorsanız bakabilirsiniz ama beklentiyi fazla yüksekte tutmayın. ;)




Aleyna Tilki taklidi on numaraydı. :D





Sevdiğim Tüm Erkeklere filmini, kitaplarını bilmeyen yoktur diye düşünüyorum, ikinci film Şubat ayında geldi, tabii herkes dört gözle bekliyordu. İlk film baya güzeldi çünkü, ama gelin görün ki bu film beklentinin altından kaldı ya da sadece benim için öyleydi. Kitabını okumadım ama kitabı filme sığdırmaya çalışmışlar gibi. Sevmedim, birinci film daha güzeldi. Kızın ikilemde kalması, tam anlamıyla karar verememesi sıktı beni. Zaten en hazzetmediğim bir olay, kız ikisine de gönlünü kaptırıyor bu yoklukta. :P Şaka bir yana bir insan sadece bir kişiyi gerçekten sever, aşık olur zihniyetine inanıyorum, diğer türlüsü aldatır bence. Twilight'dan örnek verecek olursak Bella'nın hem Edward'ı hem de Jacop'ı sevmesi gibi.-_- 
Neyse, izlemek isteyen izleyebilir. Gençlik filmlerini seviyorsanız bir şans verin derim ama öncelik birinci filmin. ;)




Şöyle minnoş sahneler daha çok görmek isterdim. :(










TV'de izledim mi bilmiyorum ama anımsar gibiyim bu filmi. Eski filmler güzel ya, arada açıp böyle minnoş filmleri izlemek lazım. :)
İki en yakın arkadaşın aynı günde evlenmesi ve aynı tarihte, aynı mekanda olması aralarını bozar ve birbirlerine savaş açarlar. Kimin kazandığı ise filmde saklı.
 Eğlenceli filmler arayana birebir, tam kafa dağıtmalık.








Kısacık yorumlar bile bu kadar zor olmamalı yaa, yarım saatten fazladır bunu yazıyorum. :D Ama önümde TV açık normal yani. :P 
Başka yorumlarda görüşmek dileğiyle, sevgiyle, sağlıcakla kalın, EVDE KALIN! <3




Buralarda da varım^^



20 Mart 2020 Cuma

#EvdeKalTürkiye//Önerdiğim Diziler^^

Selam^^
Türkiye büyük sınavlardan geçiyor, depremler, şehitlerimiz, şimdide virüs. Rabbim ülkemizi, milletimizi korusun, tez zamanda geçer, gider, biter inşAllah. Bu zaman zarfında #Evdekal 'dığımız için yapacak bir sürü aktivite arıyoruz, bunlardan biride dizi-film izlemek. Bu yüzden sizler için çok sevdiğim, izleyince eğleneceğiniz dizileri derledim. Kategori olarak ayırt edeceğim, oradan daha kolay bulursunuz. ;)


İlk olarak fantastik sever olarak Fantastik dizileri paylaşacağım. ;) Hepsi sevdiğim diziler, bazısı diğerlerine göre çok daha iyi, en iyiden eh işteye sıralama yapacağım. Hizmet büyük. :D
Not: Dizi isimlerinin üzerini tıkladığınız zaman yorumlara ulaşabilirsiniz. ;)


















Bu dizi fantastik olsa da dramın dibi. Dram izlemek istemezseniz bunu geçebilirsiniz, ama çok güzel dizidir. <3






















Romantik Komediler^^








New'ler bilmez, old'ların gözü yaşlı. :D





































Aksiyon-Dram^^























Gençlik^^

Bof^^











Welcome to Waikiki^^

Son bölümleri izleyemedim için yorumda gelmedi ama türünün en komiği. Tekrardan baştan başlamak istiyorum.
















Mini Diziler^^














Splash Splash Love^^

İki bölümlük olsa da bitiremedim yaaa, ama ikizin en sevdiği dizi. İlk bölümde çok güzeldi. <3










Diziler böyle, hepsi kendine göre güzeldi.
Bu zamanları en kısa zamanda dualar ile atlatırız inşAllah. İçerik ve dua biraz uyumsuz ama bunlarda evde zaman geçirmek içinde birebir. Bizim kimin eli kimin cebinde dizilerdense böyle minnoş, tatlı dizileri tavsiye ederim. inşAllah en kısa zamanda virüs biter eski, normal hayatımıza döneriz. 
Sağlıcakla, sevgiyle EVDE KALIN! <3





Buralarda da varım^^






17 Mart 2020 Salı

Aşk ve Diğer İhtimaller//Betül Güçlü Kitap Yorumu^^

Selam^^
Aşırı güzel, sevilesi, minnoş bir kitapla geldim. Okumak için geciktiğim bir kitaptı kendisi, yazarın Yalancı Aşklar Sokağı'ndan sonra alıp baya kitaplıkta beklettim. Hatta serinin üçüncü kitabı çıktı ben hala okumadım. Şimdi ise dördüncü kitap çıkmaya hazırlanıyor, Emre'nin kitabı. O yüzden Aşk ve Diğer İhtimal'leri okudum. Hiç üzülmüyorum geciktiğim için, eğer erkenden okusaydım bekle bekle dur. Bir de bazı kitapların zamanı vardır, bence ben tam zamanında okudum.
Kitabımız diğer kitaplardan çok çok farklı. Yazar Instagram hesabından 'Kitabım için romantik kitap diyorsunuz ama benim kitabım öyle değil, daha farklı demişti.' Aynen öyle, kitap romantik değil arkadaşlar, evet aşk var ama yazarımız daha çok insanların psikolojik yönüne değinmiş.
Bunun nedenini birazdan açıklayacağım. ;)


Onunla tanıştığımda renklerini kaybettiğini düşünen, mutsuz ve sessiz biriydi.
Ona Bayan Renk dedim çünkü sandığının aksine siyah ve griyi değil, gökkuşağının tüm renklerini içinde taşıdığına inandım.
Birlikte gökkuşağını bulmaya çalışırken renklerin anlamlarını bambaşka bir bakış açısıyla öğreneceğimi tahmin etmemiştim.

Konudan çok kısa bahsedilmiş, o yüzden ben karakterleri anlatırken az buçuk konuya da değineceğim.
İlk olarak Sinan'dan bahsetmek istiyorum. Zaten kitabı onun gözünden okuyoruz, kendisi psikologtur. İşte burada neden insan psikolojisine değinmiş dediğimi anlamışsınızdır. Bir gün hastane çatısına çıktığı anda gördüğü manzarayla donup kalır, ufak tefek bir kız kendini aşağı atmaya yelteniyordur. Hemen dikkatlice yanına giderek onunla iletişime geçer. Kızın farklı kişiliğini daha o anda anlayan Sinan hayatına kıymaması için elinden geleni yapmak ister, çünkü o Sinan Ertekin'dir. Herkese kucak açan, üzüldüğünü gördüğü kişiyle hemen ilgilenen, dertlerine çözüm bulmaya çalışan Sinan Ertekin. Çatlak ama bir o kadar sevilesi biridir. Çevredeki herkes onun nasıl biri olduğunu bildiğinden yaptıklarını hiçbir zaman yadırgamazlar.
Bayan Renk ile anlaşma yapan Sinan bir ay içinden bütün renklerin güzelliklerini Bayan Renkle bulacaktır. Bulmazsa yine çatıya çıkmakla anlaşan bu değişik ikili yarın ve diğer günler için sözleşir.
Sinan hayata tutunması için elinden gelenin hepsini yapmaya hazırdır ama karşısında hiçbir şeye tepki vermeyen, bütün renklerini kaybetmiş Bayan Renk vardır, adının da Mor olduğunu iddia ediyor.
Sinan aşırı zorlanır, böyle bir bünyeye sahip Sinan bile çıldırma aşamasına gelmiştir ama bir hayat söz konusudur ve Sinan hemen pes eden biri değildir. Yavaş yavaş değişimleri gördüğünde ise o kadar mutlu olur ki bizde onunla mutlu oluyoruz. 
Bu kısımda söz hakkımı kullanmak istiyorum, valla Sinan iyi sabırlıydı, ay ben dayanamazdım herhalde, bir de başkasını değil Sinan'ı çıldırtması beni üzdü, kalbimi kırdı. :/
Neyse hepsine geleceğiz. :D


Böyle böyle değişime uğrayan Bayan Renk her renkle tanıştığında Sinan'dan güzel renkli bileklikler alır. Ay oralar en sevdiğim kısımlardı, hele Sinan'ın söyledikleri. İşte bu aşk değil arkadaşlar, bu başka bir şey. Adını tam koyamıyorsunuz ama yine de çok seviyorsunuz. Böyle böyle tek tek renkleri buluyorlar ama başka şeylerinde farkına varıyorlar.
Mesela inanmakta direnen, sürekli laf atan aşk'la tanışacaktır Sinan.
Konu hakkından daha fazla yazmama gerek var mı acaba diye düşünüyorum, daha fazla yazarsam tüyo vermiş olurum. O yüzden Bayan Renk'den de bahsedip diğer konulara geçelim. Az buçuk kendisini tanıdınız ya da tanımadınız, çünkü Sinan öğrenene kadar sizde Bayan Renk'in nasıl biri olduğunu bilmiyorsunuz, neden bu halde, neden kendine zarar vermek istemiş ve en önemlisi ismini, hayatını merak ediyorsunuz. İlk olarak ismini söylediği zaman yine Sinan gibi çok mutlu oluyorsunuz, değişik bir histi ne yalan, yazarın kalemini bu yüzden seviyorum, ta içinize işliyor karakterler, yaşananlar.
Bayan Renk sıra dışı bir karakterdi ama aslından ta içimizden biriydi. Onun hakkında daha fazla bilgiyi kitaptan okuyup öğrenin derim. Sizde Sinan gibi bu kimdir, nedir, necidir diye çok merak edip, onun için endişeleneceksiniz.


Çoook uzun yazdım ama hak ediyorlar ee dostlar, çok sevdim ne yapayım. <3
Karakterlerini tanıtırken bile nasıl sevdiğimi gördüğünüz, gerçekten çok tatlı, içten, sevilesi bir kitaptı. Yalancı Aşklar Sokağı'nı okuyanlar Sinan'ın nasıl biri olduğunu bilir, sevdiğim bir karakterdi ve tam dost olunacak biri. Böyle dostunuz olsun sırtınız yere gelmez ama Sinan'ın çevresi öyle değil. :D Mesela Emre, mesela Ecrin, mesela Mısra. :D Çok fenalardı ama onları tekrardan görmek çok güzeldi. Bir de Muzlu Pastam'dan Destan ve kızı vardı. Çok tatlı değil mi? Yazar özlediğimizi fark etmiş gibi onları da eklemiş kitaba. <3 Tabii çok sevdiğim Ali Bulut'u da görmek isterdim. :D
Kitabı ilk okuduğum zaman elime fazla alamadığım için biraz çekimser kaldım, o yüzden azıcık ama azıcık elimde kalmış olabilir ama işler değişip, daha merak edilesi olunca hemen okuyup bitirdim. <3
Bir de kitabı Sinan anlattığı için tam erkek kafasıyla okuyorsunuz, sonlara doğru birazda Bayan Renk'in ağzından okuyoruz, işte o kısımda nasıl fark var anlıyorsunuz. Yazarı yine tebrik ediyorum, çok iyi ve profesyonelce yazmış. <3

Daha ne yazayım bilemedim, kafamda o kadar çok şey var ki yazsam bir dert yazmasam ayrı bir dert. :D En iyisi toparlayıp, son satırlarımı yazıp, yorumumu bitireyim. 
Okurken keyif aldığım bir Betül Güçlü kitabı oldu, genelde kitapları romantik, komedi olsa da bu çok farklı olduğu için herkese öneririm. Serinin ikinci kitabı ama böyle aşırı derece de seriye bağımlı bir kitap değil, tek olarak okuyabilirsiniz, yine de ben seriye baştan başlayarak okumanızı tavsiye ederim.


Bir sürü alıntı aldığım, Sinan'ın bilmiş cümlelerine bayıldığım, dostluklarına imrendiğim, yaşadıklarına üzüldüğüm, desteklerini kıskandığım, sonuna hayran olduğum harika bir kitaptı. Kapağına ayrıca bayıldığımı söylemek isterim, Emre ve Defne'den az birazcık değinmesini de pek bir sevdim. Şimdi sırada Sevgili Limon Çiçeği var, ilk bir kaç bölümü okudum. Yine bizi kendine aşık edecek, karakterlerini çokça seveceğimiz kitap bekliyor. Şu an indirimde diye alıyoruz, hem daha bekleyemem arkadaşlar, o kitap benim olmalı. :P Müptela'nın kalitesizliği beni bitirse de gülünü seven dikenine katlanır sözüne güvenerek dayanacağız artık. Ama şöyle güzel bir haberde vereyim, yazarımız yayınevini değiştirdi, umarım parasına göre kaliteli bir kitaplar çıkar. ;)



Kitabı Puanım 5/5^^



Alıntılar^^


"...Seninle ilgili her şeyi dikkate alıyorum Bayan Renk."
"Nedenini anlamıyorum."
"Çünkü ben Batman'im"
"Batman ne zamandan beri kafayı yiyenlerle uğraşıyor?"
"Kostümünü çaldığımdan beri."


*****


"Ben güzel değilim,"
"Evet, güzel değilsin." Duru bir sesle konuştuğumda başını çeviriyor.
"Güzel değilsin," diyorum tekrardan. Gözlerinin içine bakarak tüm samimiyetimle devam ediyorum.
"Sen güzel olan her şeysin."


*****


Bazen tüm sıkıntılarımızın ve güvensizliğimizin tek nedeni sırtımızı yaslayacağımız biri olmadığını düşünmemizdir. Ve öyle birini bulduğumuzda daha cesur oluruz.


*****


Parmaklarımı parmaklarının arasından geçirip gülümsüyorum. Öyle samimi bir dokunuş ki bu. Aşık değil, arkadaşça da değil. Sadece iki insanın birbirine duyduğu sevginin yansıması. Bir kalıba girmek zorunda değil çünkü ne açıdan bakarsanız bakın anlamı değişmeyecek bir dokunuş. Minnettar bir dokunuş.


*****


Yaşam alanınızı temizlemekten ve masadan tabağınızı kaldırıp makineye koymaktan gocunmayın ki hayatta ufak çaplı başarılarınız olsun.


*****

Belki biz iki iyi arkadaştan fazlası olmayız.
Belki de iki iyi arkadaştan çok daha fazlası oluruz.







Daha bir sürü alıntı var, onları da ara ara Instagram hesabımdan paylaşırım. ;)
Böylece bir yorum daha biter, başka yazılarda, yorumlarda görüşmek dileğiyle^^
Sevgiyle, sağlıkla kalın. :*






Buralarda da varım^^