12 Ekim 2014 Pazar

OKK 39.Blog Turu ilk Bakışta Aşk'ın istatistiksel Olasılığı//Jennifer E. Smith Kitap Yorumu^^


Turumuzun son gününden merhaba^^

Çok sevdiğim ve konusuna bayıldığım bir kitap oldu. Kitap tasarımı için yazdığım yazıda kitabın ne kadar ilginç olduğundan bahsettim. Kitabı ve konuyu okuyan için ilginç bir kitap, okumak isteyeceksiniz, ve bence uzatmadan alıp okuyun da ;) Benim gibi sizde seversiniz. Ne fantastik, ne dram sadece ilk bakışta aşkın neler getirdiğini bize gösteriyor kitap.

Hadley Londra'ya hiç istemediği bir düğüne gitmek için hazırlanır. Ne kadar hızlı olsa da sadece ama sadece 4 dakika da uçağı kaçırır. Düğünü olacak kişiler tarafından yanlış anlaşılmak istemeyen Hadley bir daha ki sefere bilet alır. Bu süre zarfında havaalanının o boğucu havasında beklemek istemeyen Hadley'i şaşırtan bir kişi ile karşılaşır. 
Baştan uzak dursa da aslında ona doğru çekildiğinin farkına daha sonra varacaktır.
Hadley gerçeklerle yüzleştiği zaman arkasını dönüp gidecek mi yoksa yüzleşmeyi mi seçecek?


Öğrenmek için kitabı okuyunuz^^

Kitabımızın konusu böyle. Daha fazla detaya girmek istemedim spoiler olur. Bunu her zaman yazıyorum ama ne yapayım konuyu yazdığım zaman on kere düşünüyor. :D
Karakterleri daha en baştan sevdiğimi söylemek istiyorum. Hele o Oliver yok mu oyy oyy insanın gidip havaalının da koca valiziyle bekleyesi geliyor ama nerdee :P
Neyse abartmaya gerek yok alt tarafı gamzesi var yani(Gamzeye olan ilgimi bilirsiniz) :D


Centilmen, gizemli davranışlar ve tam cuk diye oturan komik sözler. Bunların hepsini Oliver karakteri barındırıyor. Yardım sever olması ise bambaşka bir şey, yardım sever olmasa nasıl kitap devam edecekti :P

Hadley, okurken işte beni yansıtan bir karakter. Fazla spoiler değil ama karakterimizin kapalı alan korkusu var tabi bir çok takıntısı da, bunlar tam beni yansıtan takıntılar. Neyse beni geçelim. Hayatı olumlu giderken bir gün babasının verdiği kararlar ile hayatı değişir. Bir çok şeye farklı gözle bakmaya başlar. Bu karakteri de çok sevdim. Hatta yaptıklarını ve davranışını takdir ettim. Yerinde olsa hayatta yapamaz kesin bir açık verirdim. Helal diyorum Hadley'e :)


Kitabımız sadece bir günü kapsayan olayları anlatıyor. Normalde bazı yazarlar böyle bu tür konuları sadece bir kaç güne sığdırınca yapamıyor. O yüzden uzak dururum böylesi kitaplardan ama bu kitap öyle dolu doluydu ki hiç anlamadım bir günü anlattığını. Çoğu kez geçmişe gittiği oldu, bu sayede kitabın dolu dolu olduğunu düşünüyorum. Bu tarzda yaptığı için gerçekten sevim ama bazı eksikleri de vardı. Kelimeleri yanlış kullanması, telaffuz etmesi falan bunlar itici geldi yine de kitabın konusuna gölge düşürdüğünü düşünmüyorum. :)

Uzun lafın kısası ilginç bir konuydu kitap ama sevdim. Hep böyle yeniliklere açık olmak lazım :) Yazarında diğer kitaplarını merak ediyorum. Bizde çıkmış bir kitabı daha var Novella Yayınlarına ait ;) Diğer kitaplarının konularını merak ediyorsanız Burayı! tıklayın.

Kitabımızı tavsiye ederim. Bir günlük bir kitap, çerez gibi ama sizde okuyunca yazarın devam kitaplarını okumak isteyeceksiniz :) Şahsen şu andan itibaren Artemis Yayınlarına baskı yapmaya başlayayım ne kadar etkili olursa artık ;)

Kitaba Puanım 5/4

Alıntılar^^


****

*****

"Havaalnın da tanışan insanların birbirlerine aşık olma olasılığı başka yerlerde tanışan insanlardan daha fazlaymış."
"Çok komiksin," dedi Hadley,...
 "Sana bunu söyleyen oldu mu?"
"Evet," dedi Oliver gülerek. "Sen. Bugün yaklaşık bir kere."





Katkılarından Dolayı Artemis Yayınlarına Çok Teşekkürler^^




Başka bir yorumda ve turda görüşmek üzere^^ 
Sevgiler^^



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D