4 Aralık 2019 Çarşamba

Büyülü Fırtına//Kristin Hannah Kitap Yorumu^^

Merhabalar^^
Uzun zamandır Kristin Hannah okumamıştım, elimde bir kaç kitabı vardı ve aralarında Büyülü Fırtına'yı seçtim. Doğrusu okumayalı çok oldu ve bitirirken daha iyi kitap okuyabilirdim dedim.
Nedeni birazdan sizlerle olacak. Yorumu geçmeden önce Pegasus'un fiyatları hakkında konuşmak isterim. Tamam çok fazla kaliteli, telif hakkı derken hak veriyoruz ama cilti kitaplara 90 TL diyor, hiç bir özelliği olayan Kristin Hannah kitaplarına ise 50 TL. Son zamanlarda çok fazla Kristin Hannah kitabı çıktı ama biz alamıyoruz. Bu kitabımı bile ikinci el olarak aldım. Artık akıllandık, daha az paraya çok kitap alıyoruz ama neden sevdiğimiz kitapları almayalım ki? Bütün kitap severlerin yarasına dokunduğuma göre yorumu bu sefer gerçekten geçebilirim. :D

Alaina Costanza’nın hayatı büyülü şimşeklerin çaktığı fırtınalı bir gecede tamamen değişir. Aşk romanları yazarı, bir çocuk annesi ve geçmişte çok zor bir hayat yaşamış Alaina, bahçesine düşen yıldırımla gözlerini bir yüzyıl öncesinde açar ve kendi kitabındaki kahramanlardan biri olan tehlikeli kanun kaçağı Killian tarafından kaçırılır. Çok geçmeden Killian ve Alaina’nın karşılaşmasının bir tesadüf olmadığı ortaya çıkar. Alaina, Killian adındaki katili yalnızca hayal gücünün bir ürünü olarak var etmemiştir; onların buluşması, kavrayamayacakları kadar büyük bir gizemin zaman ve mekânı aşan gücüyle mümkün olmuştur.
Fakat her büyünün bir bedeli vardır… Aşkı, tutkuyu ve kaderi anlayacakları ölümcül bir yolculuğa çıkan Alaina ve Killian artık büyük fedakârlıklar da bulunmak ve zamanla savaş vermek zorundadır.

Konusu gerçekten çok ilginç, Alaina çok satan bir yazardır ve geçmişte yaşadıkları yüzünden sıkıntılı günler geçirir. Bir gece kitabını yazmak için bilgisayarın başına geçtiğinde yıldırım düşmesi sonucu yazdığı kitabının içine girer. Hem de tam soygun sahnesinin ortasına. Başta her şeyin biteceğine, rüya olduğunu düşündüğü için rahat davranır ama işler umduğu gibi gitmez ve kitabının tehlikeli, kanun kaçağı Killian tarafından kaçırılır. Bu saatten sonra biricik kızına ve gerçek hayatına dönmek için aklına gelen her şeyi yapacaktır, söz dinlemeyen tehlikeli Killian'e bile yalvaracaktır.
Her iki karakterimizde çok acılar çekmiş,  yaşadıklarını okuyunca üzülüyor insan. Alaina'nın çaresizliği çok iyi işlenmişti, sanki biz çaresiz kalmış gibiyiz. Verdiği mücadele, aşkına inancı ama öbür taraftan kızına olan sevgisi çok iyiydi.


Gerçekten ilginç bir kitaptı, Kristin Hannah dram konusunda iyiyse fantastik konuda da çok iyi. Ama bazen de çok iyiye gitmiyor. Bu da çok iyiydi ama beklentim yüksek olduğu için biraz hayal kırıklığı oldu. Daha farklı bekliyordum o yüzden olmuş olabilir.
Sonu için ise diyeceğim bir şey yok, okuyup görün sadece.

Bu arada kitap 1993 yılında çıkmış. Çıktığı zaman değilde benim doğumumdan bir sene sonra çıkması çok fazla ilgimi çekti. Kristin Hannah başarılı bir yazar ve o zamandan bu zamana zerre değişiklik yok ve hala çok sevilen yazar. Herkes dram yüzünden fazla yanaşmıyor ama bu kitap ve diğer bir kaç tanesini öneririm. Bu yazarla herkes tanışmalı. :) Böylece tavsiyede de bulunduk. Beklentiyi yüksek tutmadan, konunun güzelliği ile öneriyorum. ;)




Kitaba Puanım 5/3,5^^



Alıntılar^^


Hayatta güvende olmak diye bir şey yoktur.




******



Acı çektiği sürece her şey gerçekti çünkü.






Bir yorumda böylece biter, başka yorumlarda görüşmek dileğiyle^^





Buralarda da varım^^



1 yorum:

  1. Yazarın adını çok sık duyuyorum ama henüz bir kitabını okumadım. Bir gün okumak isterim. Tabii Pegasus böyle pahalıya satmazsa :-)

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D