28 Mart 2019 Perşembe

Alice Cheongdamdong'da//Ahn Jaekyungl Kitap Yorumu^^

Selam^^
Yine bir gece elimde telefon ki en kolayı bu oluyor yorum yazmaya başladım. Pek uzun yorum yapmayacağım. Diziden uyarlama olduğu için yazacak pek bir şey yok. O yüzden ilk olarak buyurun BURADAN dizinin yorumuna bakabilirsiniz.

Moda tasarımından mezun, yarışmalarda pek çok ödül kazanmış, Fransızcayı ileri seviyede konuşabilen Se Kyung,  3 yıl işsiz kaldıktan sonra zar zor bir moda şirketinde çalışmaya başlar.
Fakat Se Kyung’un esas amacı Kore’nin en lüks mağazalarının ve insanlarının bulunduğu Cheongdam-dong’a girmenin ve orada kalıcı olmanın yollarını aramaktır. Bu yolda, Se Kyung’un  en büyük yardımcısı, aslında lisede onun en büyük rakibi olan Yoon Jo olacaktır.
Se Kyung ile Artemis Korea’nın ve aynı zamanda Güney Kore’nin en genç başkanı Seung Jo’nun yolları
Cheongdam-dong’da kesiştiğinde ve aralarında adlandıramadıkları bir bağ kurulmaya başladığında işler daha da karmaşık bir hâle gelir. Çünkü ikisi de birbirinin gerçek kimliğini bilmiyordur.
Acaba Se Kyung, tıpkı Alice gibi kendisini bu Harikalar Diyarı’na sokacak beyaz tavşanı bulabilecek midir?


Diziyi sevmiştim, hele Seung Jo'ya bayılmıştım. Burada da sevdim ama dizi de daha şirindi. Hatta açıp diziye baktığımda özlediğimi fark ettim. :) Kız ise dizide iyiydi ama diziyi götüren yine Seung Jo'ydu. Kitapta ise kızdı. Ne kadar senaryodan alınmış olsa da farklılıklar vardı.
Betimlemeler ile karakterin neler düşündüğünü daha çok okuduk, benimsedik.
Gizli Bahçe'yi okuduğum zaman betimleme sıkıntısı vardı ama sonradan çıkan bu tarz kitaplarda büyük değişiklikler gördüm. Mesela Prensesim kitabını okuduğumda diziyi izlememiştim ve kitabı çok sevmiştim. O yüzden diziyi izlemeyen arkadaşlara tavsiye ederim, diziden uyarlama deyip okumam demeyin ama okursanız da diziyi izlemeyi ihmal etmeyin. ;)



Bu seferlik yorumum bu kadar, gerçekten kısa bir yorum oldu ama dediğim gibi diziden alındığı için diziyle birebir aynı, pek yazacak bir şey bulamadım çünkü. 
Son olarak kitap hediye olarak geldi, bu sebeple Olimpos Yayınlarına teşekkür ediyorum.^^



Blog hayatımda ilk defa bu kadar kısa bir yorum yaptım ama ne yazacağımı bilemedim. :D Siz en iyisi ya ilk kitabı okuyun ya da diziyi izleyip öyle kitaba şans verin. Karar sizin. ;)



Kitaba Puanım 5/4^^




Alıntılar^^


'Olgunlaşmamış aşk, sana ihtiyacım olduğu için seni seviyorum der. Olgunlaşmış aşk ise seni sevdiğim için sana ihtiyacım var der.'



*****


Sonuçta beyaz tavşan da bir insan. Beyaz tavşanı yakalamak onu kullanmak değil, onun kalbini kazanmaktır..."






Bu yorumda bittiğine göre başka yazılara geçebilirim. :) Başka yazılarda görüşmek dileğiyle^^




Buralarda da varım^^




6 yorum:

  1. ay saol yaa ben de düşünüyom kore dizilerinin kitaplarını da okumayı artık :)

    YanıtlaSil
  2. son yazıma ciciş blogunuzu koyduuum :)

    YanıtlaSil
  3. Dizisi mi varmış bu kitabın hemen izlemeliyimm. *-*

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D