24 Ekim 2017 Salı

OKK 51.Blog Tur Prensesim//Hyun Kyung Sohn Kitap Yorumu^^


Herkese merhaba^^
Turumuzun son günündeyiz. Bugün bildiğiniz üzere kitabımıza yorum yapacağız. Bakalım kitabı beğenmiş miyiz, beğenmemiş miyiz. Cevaplar az aşağıda.^^
Olimpos Yayınları Kore severlerin kalbini kazanmaya devam ediyor. Eski dizilerden olan My Princess'in kitabını çıkaran Olimpos Yyaınları zamanla neler çıkaracak merak konusu.^^ Mesela bir B.O.F. çıkarabilir, ne kadar güzel olur değil mi?
Gelelim yorumumuza.^^

İmparatorluk hanedanında tatlı, eşsiz bir aşk! Seol hiçbir zaman Kore Krallığı'nın bir prensesi olmayı dilememişti. Aslında birçok part-time işte çalışan bir öğrenciden başka bir şey değildi. Kaderin cilvesiyle Seol, kendisini sarayda bulur ve prenses olma etiği üzerine ders almaya başlar. Sürpriz bir şekilde bu dersleri kendisine veren kişi de daha önce Seol'un başını derde sokan diplomat Hae Young olur. Görünüşe göre, Hae Young da Seol'a ders verme konusunda çok masum değildir. Kraliyet hazinesine  ulaşabilmek adına, Seol'u saraydan atmak için elinden geleni ardına koymayacaktır. Fakat farkında olmadan gün geçtikçe birbirine daha yakınlaşır ve bağlanırlar. Acaba Hae Young kraliyet hazinesinin peşinden koşmayı bırakıp Seol'u tercih edecek midir? Prensesim, hem Güney Kore hem de uluslararası boyutta izleyicileri tarafından çok sevilen tatlı ve unutulmaz bir romantik komedi dizisidir. ^

Karakterlerimizi Buradan! tanıyabilirsiniz. Bunların yanı sıra o yazıda bahsetmediğim bir kaç karakter analizi daha yapacağım. :)
Lee Seol iyi kalpli, aklı bir karış havada olan yetim bir kızdır. Onu yetimhaneden alan ailesine düşkün olan Lee Seol Kore'nin yeni prensesi olduğunu öğrenince hayatı birbirine karışır. Kendisini sevdim ama Yoon Joo ile karşılıklı konuşmalarında pat diye cevap vermemesine ve öyle durup suratına bakmasına(Benim hayal gücüm.) beni sinir etti. Yoksa diğer taraftan anlıyorum kendisini, yaşadıkları zor. :(
Park Hae Young Dae Han Grup'un varisidir ama İmparatorluğun tekrardan kurulması onu zora sokar ve prensesin başa geçmemesi için elinden geleni yapar ve yapacaktır da.
Park Hae Young'u kitap da okuduğum kadarıyla dövebilirdim. O kadar saçma düşünce ve davranışla dayaklıktı ama dizide harikaaaa. Şu an 4.bölüme geçtim ve kitapta ki karakterler arasında farklar vardı. Bakalım dizinin devamında neler olacak.
Diğer karakterlerde Lee Seol'un hocası Nam Jung Woo'yu çok sevdim. Aşk adamı. Oh Yoon Joo ve Lee Seol'un üvey ablası Lee Dan'dan nefret ettim. İnsanı bu kadar mı sinir eder bir karakter, böylesini ilk defa gördüm desem yeridir.
Büyükbaba ise kendi halinde, sırları ve pişmanlıklarıyla kitapta yer alıyor. Kendisine baya üzüldüm ama. :(


Karakterlerimiz böyle. Kitap akıcı ve heyecan doluydu. Bazı kısımlar da neler oluyor böyle deyip heyecanlı heyecanlı okudum. Tabii kızdığım, güldüğün yerlerde oldu.
Kitap hakkında daha başka neler diyebilirim diye düşünüyorum, çünkü bir şey desem spoi olacak. Onun için fazla detaya girmeye gerek yok. 
Olimpos Yayınlarından çıkan diğer kitapları okuyan biri olarak bu kitap onlara göze bir tık daha iyiydi. Neden derseniz, Gizli Bahçe serisinin betimleme konusundan sıkıntıları vardı. Senaryodan direk kitaba geçirilmiş gibiydi ama bu kitap öyle değildi, betimlemeler fazla ve güzeldi. Alıntı aldığım yerler oldu.  
Dizi ve kitap aynı mı peki? soranlara. O bir muamma. Şuan 4.bölümü izlediğimi söyleyebilirim. Bu bölüme kadar kitapla birebirdi, sadece bir kaç olay gerçekleşmedi. Mesela Lee Seol'ün üvey annesinin Hae Young'u pansiyonlarına davet etmesi (İzleyenler bilir.) gibi sahneler ama sıkıntı olacak tarzda değildi, benim düşündüğüm sonradan neler olacağı. Yine de okunulası, sevilesi bir kitaptı. Devamı olur mu acaba diye düşünüyorum ama pek zannetmiyorum da. ^_^


Diziyi izlemeyen, hatta Kore sever olmayan birine bile tavsiye ederim. Tabii sonradan diziyi izleme tavsiyesi ile. Öyle daha güzel olacağını düşünüyorum. Bunun yanı sıra izleyen arkadaşlara da tavsiye ederim. Bir Kore fanı için çok güzel bir şey kitapların çıkması. Beğenilmese bile kitaplıkta durması bile, şahsen benim ve My Twin için çok önemli ve sevindirici.^^ Kitaplığımızın baş köşesinde duran kitaplar kendileri.^^


Bu kapakta orijinal olmaktadır. Bu kapakta güzel ama ben bizim kapağı ve ciltli halini daha çok sevdim.^^



Kitaba Puanım 5/4



Alıntılar^^


Jung Woo'yu görür görmez, "Hocam, ne işiniz var buralarda?" diyerek saf ayağına yattı. Giriş kapısına astığı kocaman pankartı çıkarıp öyle konuşsaydı ya. Hae Young böyle kusurları olan bir kadınla ilk kes tanışıyordu gibiydi.


*****

Bu olayla hayatı tepetaklak mı olacaktı yoksa Sindirella'ya mı dönüşecekti bilmiyordu. Kesin olan şeyse Sindirella'nın bile hizmetçilikten bir ülkenin prensesliğine gelirken hayatı tersine çevrildiğinde başından bir sürü mücadele ve dert geçtiğiydi.


*****

"... Haha; şiddetle reddetmek şiddetle kabul etmektir derler. Şüphelendim."


*****

Hae Young, Seol'un elini tutup kendi göğsüne koydu.
"Burada güneş doydu."
"Ne güneşi?"
"Seni seviyorum güneşi."







Not: Çekiliş halen daha devam etmektedir. Çekilişe katılmak isteyenler Buraya alalım.^^




Katkılarından dolayı Olimpos Yayınlarına teşekkür ederiz.



 Bir turun ve yorum daha sonuna geldik,
 başka yazılarda ve turlarda görüşmek dileğiyle.^^




2 yorum:

  1. Çok güzel bir kitapmış benim tarzıma uymasa da :D İzleme butonunu bulamadım bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel kitaptı aynen, tavsiyedir. :) Belki seversiniz. ;) Nedense sıkıntı var izleme butonunda. Google yine ne yapıyor bilemiyorum. :/

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D