10 Temmuz 2017 Pazartesi

Kitap Yurdu Mu? Okuoku Mu?

Selam^^
Yine güzel, bilgilendirici bir yazıyı sizlerle paylaşıyorum. Bir çok kitap sever internetten sipariş vermiyor. Sonradan sipariş vermek istedikleri zaman ise hangi siteden vereyim diye kara kara düşünüyorlar. Bu sebepten yola çıkarak en çok kullandığım iki site kıyaslaması yapacağım. Bu kıyaslamalar yarı yarıya olacak gibi. Çünkü her iki siteden de yarı yarıya memnunum. İşte bunlardan bir kaçı;




* İlk olarak en önemli unsur olan fiyata değinirsek her iki site de kendine göre indirimli ama en çok indirimi olan site Okuoku. Nedeni şu, ilk olarak her ay bir çok popüler kitaplara 9.90 tl'lik kampanya yapıyor. Sonra belirli yayınevleriyle anlaşmalı indirimler yapıyor. Tabii Kitap Yurdu'da bunlardan biri. Kitap yurdu müşterisine bir çok konuda indirim yapıyor. Mesela ay için de 2 kere sipariş verince size özel yüzdelik indirim yapıyor, fiyatlarda uygun oluyor. Bu fiyat konusunda yüzde doksan iki site arasında  kıyaslama yapıyoruz ama ek ücretlendirmeler olunca tek tercihimiz Kitap Yurdu oluyor.


*Hız konusunda Kitap Yurdu Okuoku'ya açık ara fark atar. Hemen kitaplar tamamlanıp 1-2 güne kargoya veriliyor. Okuoku ise geçen seneler de daha hızlıydı ama son 2 senedir bir yavaşlık var kendilerinde. Daha çok alışveriş yapıldığından mı yoksa çalışan sorunumu bilmiyorum ama en kısa zamanda düzelseler iyi.


*Kargo fiyatında ise tabii ki de Kitap Yurdu diyorum. Okuoku'da 75 tl üstünden kargo ücreti kalkıyor, altından ise 5 tl ücret alınıyor ama Kitap Yurdu'nda 10 tl üstü kargo 1 tl, 30 tl üstünden ise bedava. Bazen fiyatları değişiyor. Öyle de 30 tl altı 3.50 tl üstü ise bedava. Bu sebeple eğer 2-3 kitap alıyorsak kesinlikle ilk tercihimiz Kitap Yurdu oluyor.


*Hasarlı-hasarsız geliş ise ikisi de sıkıntılı değil. İkisi de çok özenli ve müşterisini sevindiren cinsten. Tabii her zaman kusursuz gelmiyor ama onda da hemen ilgilenip değiştirme imkanı sunuyorlar.


*Kitapların yanına eklenen ek eşyalara gelecek olursak Okuoku bu yönüyle çok eli açık, Kitap Yurdu ise cimri. :D Okuoku kitap&kahve olayını düşünerek her alışverişte bir sürü ayraçla beraber yanına kahve ekliyor. (2'1 arada). Kitap Yurdu ise kargoda ayraç görürsen gözlerinden kalp çıkacak derecesinde cimri. Bu yönüyle Okuoku kalbimizde taht kuruyor. :)


*En son ki yaşadığımız sıkıntı ise Okuoku'nun havale sorunu. Siparişimizin havalesini üye olan ben yaptırmadım, My Twin yaptı. o da sadece isim, TC verince havale parası emanet kasaya eklenmiş. Mail ile iletişim kurarak ki bayramdan 3 gün önce atılmış bir maildi, anca cevap verildi durum düzeltildi. Ve mail de çok ilginç bir açıklama vardı.Üyenin Soy isim ve TC aynı değilse, sipariş numarası eklenmemişse kabul edilmez, emanet kasada durur dendi. İlk olarak havale de sipariş numarası eklenilmiyor, sonrasın da benim My Twinle soy isimlerimiz aynı? Bu durumda bir saçmalık var mı yok mu? Ama neyse. Sonunda siparişi verdik, tabii bir kitap değişme sonucunda. O kitap hakkında alışveriş yazısında bahsedeceğim. İşte Okuoku'nun en ters düştüğüm mevzusu. Bu konuyu düzeltirlerse daha da seveceğim bu siteyi. :)


*Android uygulamasını Kitap Yurdu kullanıyor ve sıklıkla kontrol ettiğim bir uygulama. Bu uygulamadan Okuoku'dan da istiyorum. Siteden sürekli girmek cidden zor, artı zaman aşımı olunca şifre tekrardan istiyor. İşte bu yönüyle Kitap Yurdu bir adım önde. Artık Okuoku'da Kitap Yurdu kadar önemli bir site, kendilerinin en kısa zaman da uygulama yapacaklarına inanıyorum. :)


*Son olarak her iki site de çok güvenilirdir. Okuoku da kapıda ödeme seçeneği vardır ama Kitap Yurdu henüz o konuma gelemedi. Belki güvenlik açısından bilemem ama Okuoku'da kargo haricinden 10 tl kapıda ödeme ücreti alıyor, bu da ek bilgi olsun. 


Kısacası her iki site de kendine göre iyi ve biz her iki siteden de alışverişimizi yapıyoruz. Arada indirimleri iyi olan sitelerden de alışveriş yapıyoruz ama Okuoku ve Kitap Yurdu bizim için vazgeçilmez birer unsur. Müşterileri bol olsun.^^



Akılıma gelen ve çok önemli olan bir kaç kıyaslama bunlardı, sizin aklınıza gelenler  varsa beni bilgilendirmenizi isterim. :) Başka sorusu olan yorum ile sorabilir. Elimden geldikçe ve bildiğim kadarıyla cevap veririm. :)


Başka yazılarda görüşmek dileğiyle, umuyorum ki bilgilendirici bir yazı olmuştur. :)
Sevgiyle kalın.^^



Buralarda da varım^^



6 yorum:

  1. İkisinden de daha önce hiç alışveriş yapmadım ama kitapyurdu için çoğu kişiden hasarlı kitap gönderdikleri konusunda şikayet alıyorum. Güzel indirimler var ama hasarlı kitaba kim para vermek ister? O yüzden hep çekindim açıkçası. 2-3 kitaplık alışveriş yapabilirim belki bir gün, kargo ücreti bayağı uygunmuş.
    Teşekkürler çok güzel bilgilendirici bir yazı olmuş. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle ki iki site de kitapları dört dörtlük gönderemiyor. Ama ben aldığım çoğu kitaplardan memnunum. Tabii ki o kadar para veriyoruz illa ki güzel gelecek ama eğer öyle sıkıntı da olursa her iki sitede ilgileniyor. 😄😄 İkisini de dene derim, hangisinden daha memnun kalırsan onlarla devam edersin alışverişine. ;) Rica ederim, sizleri bilgilendirdiysem ne mutlu bana. 😍😍

      Sil
  2. Bilgilendirmeniz için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. Kitapyurdunu bir kere kullandık onda da yanlış kitap geldi Bu da benim şansım herhalde :D

    YanıtlaSil
  4. Ahh cidden mi? 😞 Üzüldüm, en kötü yanlış gelmesi. Birde onun gönderimi vs. Onlarla uğraşıyor insan. 😥 Bütün kitap alma zevki gidiyor. 😞

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D