15 Şubat 2017 Çarşamba

Mekanik Melek//Cassandra Clare Kitap Yorumu^^

Herkese merhaba^^
My Twin bu kitap için Uzun zamandır başımın etini yiyordu, en sonunda dayanamayıp okumaya karar verdim. Okuduktan sonra gerçekten dediği kadar varmış dedim. Hızlı okunan, eğlenceli, macera dolu bir kitaptı. Kendisini çok sevdim, ama sevdiğim daha başka bir özelliği var ki, o da serinin üç kitaptan oluşması. Az ve öz olup sürekli okunulacak bir seri^^

On altı yaşındaki Tessa Gray, ağabeyini bulmak için okyanusu aşıp Kraliçe Viktorya'nın hükmü altındaki İngiltere'ye geldiğinde, onu korkunç bir sır bekliyordu. Londra'nın Aşağıdünya'sının ıssız sokaklarını vampirler, büyücüler ve diğer doğaüstü yaratıklar ele geçirmişti. Kaosun yerine düzen getirmekse yalnızca Gölgeavcıları'na, kendilerini dünyayı iblislerden kurtarmaya adamış savaşçılara düşüyordu.
Pandemonium Kulübü'nde çalışan Kara Kardeşler tarafından kaçırılan Tessa, sonunda kendisinin de bir Aşağıdünyalı olduğunu öğrenecekti. Üstelik ender bulunan bir yeteneğe sahipti. İstediği zaman bir başkasına dönüşebiliyordu. Kulübün kendini sır gibi saklayan yöneticisi Magister'ın niyeti ise, Tessa'yı ve gücünü ele geçirmekti.

İlk olarak kitabımızın eski zamanda anlatılmasına bayıldım. Ölümcül Oyuncaklar serisinin ilk kitabını okumuştum, oradan neler olduğunu anımsar gibiydim. Okuyalı bir kaç sene oldu da :D Ölümcül Oyuncaklar sersinin günümüz zamanında anlatıyordu, Cehennem Makinaları serimiz ise dediğim gibi eski zaman da geçiyor. İkisini de kıyaslayınca ben Cehennem Makinalarını daha çok sevdim. Eski zamanda geçen içatlar, o zamanın giyim kuşamı falan gözümde çalanınca kitabı daha çok sever oldum. Tessa abisinden başka kimsesi kalmayınca önceden giden abisinin yanına New York'dan Londra'ya gelir. Gemiden indiği an abisine kavuşmanın hayalini kurarken kendini birden bire sıra dışı insanların arasında tutsak olarak bulur. Tutsak olsa da Tessa'nın bilmediği, sıra dışı insanların ise bilip bir şey için kendisine işkence edip, zorla yaptırırlar. Tessa başta anlamasa da zamanda her şeye teslim olur ve abisi için katlanır. Bir gün her şeyin elinden alınacağı düşündüğü zamanda Gölge Avcıları'ndan Will kendisini kurtarır. O saatten sonra Londra'nın ve Dünya'nın kendisi için ne kadar tehlikeli olduğunu anlar. Bunun yanı sıra ise Nefilim olan Gölge Avcıları ile tanışıp onların koruması altına girer. 

Konumuz böylece başlıyor. Tessa karakterine bazen sinir oldum bazen sevdim. O kadar mantıksız çıkışlarda bulundu ki, "Ne oluyor sana Tessa, kendine gel!" dediğim doğrudur. Keşke böyle çıkışlarında şöyle ağzının payını veren biri olsaydı dedim ama nerdeee, öyle biri hiç olmadı :P Bunun yanı sıra kitap kalın olsa da yazarımız sadece Tessa'nın üzerinde durmamış. İşte bundan dolayı da bir artı puan aldı benden. Bazen Will'in ya da Charlotte'u yaşadıklarını da okuduk. Kitapta geçen bütün karakterleri sevdim. Jem favorim oldu ama ondan önce Will geliyor^^ My Twin Jem dedi ama bu konuda zıt düşüp Will diyorum.


Will Gölge Avcıları'nın en iyi adamı ve en sinir bozucu olanı. Herkes kendinden yaka silkmiştir ama sebepleri vardır. Gerçi sebepleri henüz öğrenemedim ama ikinci kitapta neler olduğunu öğrenecekmişiz. Dört gözle bekliyorum, çünkü çok acılar yaşadığı belliydi. 
Jem ise yufka yürekli, herkesin ama daha çok Will'in dilinden anlayan Jem bazı şeylerden muzdariptir. Bunun sebebini işte bu kitapta öğreniyoruz, öğrendikten sonra kendisine çok üzüldüm :( 
 Diğer karakterler içinde Chalotte ve Henry kalbimi fethettiler^^ Devam kitapta olacaklarına seviniyor, neler yaşayacaklarına ise üzülüyorum çünkü son bölümde ikinci kitapta neler olacağının tüyosunu verdi yazar.


Kitabı gerçekten çok sevdim. Kitap o kadar akıcıydı ki oturduğum bir anda yüz sayfa ve daha fazlasını okuduğum oluyordu. Yazarın kalemini gerçekten seviyorum. Konu seçimi, bizi heyecanda ve merakta bırakması, o kadar maceranın arasına çok tatlı bir aşk eklemesi gerçekten sevilmeye değer. Konuyu ilk okuduğum zaman sevmediğim bir şey olduğunu gördüğüm de biraz tereddüt ettim okurken. Bu da Tessa'nın iki erkek arasında kalmasıydı. İlk kitapta yazar bunun üstünde fazla durmamış, buna bir artı puan. Korktuğum başıma gelmedi ama 2 ve 3.kitapta neler olur bilemiyorum. Eğer istemediğim şeyler olursa gerçekten hayal kırıklığına uğrayacağımı düşünüyorum. Yine de yazarın buna da bir yol yordam bulacağına inanıyorum. Arayı fazla açmadan ikinci kitabı okumayı da düşünüyorum. Yazarın diğer serilerinin yan kitaplarını çıkarmasına da hayran kaldığımı belirtmek isterim. Okuyucuyu kendine böylelikle bağlamış oldu. Aynı benim kendine bağladığı gibi. Artemis Yayınları da bir kaç şey söylemek istiyorum. İlk olarak ciltli çıkarmasına çok sevindim, sonrasında yazı puntosuna zaten hayranım ama kapak kalitesi iyi değildi. My Twin okuduğu zaman yazılar hep soyulmuş. Kitap kapağından en sevmediğim şey. Bende okuyunca çok dikkatli olmaya çalıştım ki daha fazla soyulmasın.


Okumayanlar için kesinlikle tavsiyemdir. Ölümcül Oyuncaklar serisinin yan serisi olsa da ayrı okuyabileceğiniz bir seri. Tabii yazarın kalemiyle tanıştıktan sonra diğer serilerini de okumak isteyeceksiniz. Diğer Karanlık Sırlar serisinin ilk kitabı da elimizde (Hediye kendisi, alana sonsuz teşekkürler <3) Bu seri bittikten sonra onu da uzatmadan okumayı düşünüyorum. Ölümcül Oyuncaklar serisi daha sonra. <3 


Kitaba puanım 5/5



ALINTILAR^^


Eğer dünyada sizi seven, sizi umursayan hiç kimse yoksa, gerçekten var olduğunuz söylenebilir miydi?


*****


"Eğer dünya canavarlarla dolu olmasaydı, Gölge Avcıları'na ihtiyaç olmazdı."

*****


"Olanları değiştirmek için yapılabilecek hiçbir şey yokken, gerekçelerin ne anlamı var?"






Başka yorumlarda görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın^^



Buralarda da varım^^




2 yorum:

  1. Fantastik kitaplar gerçeklerden daha çok çekiyor hep ;) Fan girl'e bayıldım :)
    Seriye bulaşamıyorum bir süre daha..
    Kalemine sağlık güzel kız <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fantastik ve Distopya kitaplar her zaman iyidir :D Tavsiyedir, seriye bulaşmak istemiyorsun ama bu seri sadece 3 kitaptan oluşuyor. Dene derim^^
      Teşekkür ederim güzel Anne^^ <3

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D