1 Ekim 2016 Cumartesi

Yeşil Deniz Kabuğu//Sarah Jio Kitap Yorumu^^

Herkese merhaba^^
Yeşil Deniz Kabuğu kitabı bitirip yorumunu yazana kadar bir kitap daha bitirdim neredeyse :) O derece geç yorum giriyorum düşünün :D
Sarah Jio benim yazarım, her çıktığı kitabı okurum, okudum da. Sadece bir tanesini beğenmedim, o da kendi tarzı dışında yazığı bir kitaptı. Bu kitabı ise uzun süre beklettim, baktım Sarah'cığım yeni kitap yazmış, bitirmiş fazla bekletmeden okuyayım dedim :)

Yirmili yaşlarda hayat daha kolaydı. Özellikle de konu aşk olduğunda. Biriyle tanışıyordun, sen onları seçiyordun, onlar seni seçiyordu. Birlikte dünyayı fethedebilirdiniz. Paris'e taşınabilirdiniz. Bir sürü çocuk sahibi olabilir veya çiftçilik yapabilirdiniz. Günlük tuttuğunuz zamanlarda yazdığınız her şeyi yapabilirdiniz. Hayaller, parlak, çarpıcı renklerde yaşanacaktı. Hayat sizindi, ikinizindi. Her şeye birlikte göğüs gerip birlikte yaşayabilirdiniz. Hayatınızı birine bağlardınız ve gerisi önemini kaybederdi. Peki ya şimdi?


Konumuza bakınca klasik Sarah diyoruz ve öyle de. Konusu, karakterler çok iyiydi. Zaten Sarah'ın kalemini bilenler çok güzel yazdığını da bilirler ;)
Kailey üniversiteden mezun olduktan sonra arkadaşı Tracy ile Seattle'ye taşınır. İşinden memnundur ve küçük olup, manzarası harika olan evlerinde ise çok mutludurlar. Zaman akıp giderken arkadaşının zoruyla partiye davet edilir ve orada hayatının aşkı Cade ile tanışır. O saniyeden sonra hayatı hiç ummadığı kadar değişir ve güzelleşir. Ta ki Cade aniden ortadan kaybolana kadar. Uzun ve zorlu yıllardan sonra hayatını yeniden düzene sokan Kailey'in karşısına geçmişten biri çıkınca tekrardan hayatı ve zihni karmakarışık olur.
Kailey'i sevdim, çok tatlı bir karakterdi ama sinir olduğum kısımları oldu. Mesela bazı şeyleri saklaması ve fırsatı varken söylememesi beni çileden çıkardı. Hatta o kadar zor bir durumda kalıyor ki yine de söylemedi. İşte buraları sevemedim.




Cade hakkında bir şey yazmak istemiyorum. Onu okuyup nasıl biri  olduğunu öyle öğrenin derim. Ama çok tatlı bir karakterdi. Yaşadıkları, sonradan Kailey'in ona yaptıkları falan çok güzeldi.
Sona doğru neler yaşadığını öğrendiğim zaman hem üzüldüm hemde gerçeklerin ortaya çıkmasına sevindim.
Birde Ryan karakterimiz var. Adamın aşkına hayran kalmamak imkansızdı. O nasıl bir sevgi ve aşktı yaaa <3 Cade kadar Ryan'ede üzüldüm. Kailey ne kadar şanslı biriydi anlatamam. Tabii bir Cade gibi olamaz ama olsun Ryan'a sevilesi bir karakterdi.


Çok fazla şey yazmak isterdim ama herkese açık bir yorum olacağından spoi olur, sadece okumanızı öneririm ;) Diğer kitaplarla kıyaslanınca yine ve yeniden güzeldi. Bu tarz kitapları sevdiğimi bilirsiniz. Sürekli okusam sıkılmam, Sarah Jio'nın kitapları içinde öyle. Tabii bu sefer diğer kitaplara göre bir kaç fark vardı. Mesela diğer kitaplarda 1950 ve daha gerisine giderken burada 1996'lara 2008'lere gidiyor. Tabii günümüz de 2050'lili yıllar oluyor. Bu tarz da değişiklik olsa da bir fark yarattığını düşünmüyorum.
Kitap da sevmediğim yeler oldu tabii. Mesela Kailey'in bir kaç davranışı ki yukarı da bahsetmiştim. Sonradan Sarah'ın kitap için yazığı sonu sevmedim. Onu ne My Twin ne de N.ablam sevmiş ama değiştiremeyiz yaa. Bir daha ki kitaplarında olmazsa seviniriz :P



Bu tarz kitapları seviyorsanız okuyabilirsiniz. Kesinlikle tavsiyemdir. Akıcılığı ve bizleri bambaşka duygulara sokması Sarah Jio kitaplarını sevmem deki ve okumamdaki sadece bir kaç neden. Aşırı duygusal kitapları sevmeyen okurlara da öneririm. Kristin Hannah kadar duygusal yazmadığı bir gerçek, o yüzden herkes okuyabilir ;)



Bilmeyen yoktur, bu kitap daha yurt dışında çıkmadan ülkemizde çıktı. Hatta tanıtımını Sarah Jio kendisi gelip yaptı. Yurt dışından ise yakın bir zaman da çıktı. Belki de anlaşmaları öyleydi, bilemiyoruz. Gidip Sarah Jio'yu görmesek da çok güzel bir etkinlikti. Doğrusu bizim kapağımız daha güzel, ciltli olması ise ayrıca güzel.




Kitaba Puanım 5/5


Alıntılar^^


..., bazen bütün olanlar bana bir rüyaymış gibi geliyordu. Gerçek olmak için fazlasıyla trajik, gerçek olmamak için de fazlasıyla güzel.


*****

İnsan hala gerçek olmasını istediği bir riyaya nasıl veda edebilirdi ki?



Bir yorumun daha sonuna geldik,  başka yorumlarda görüşmek üzere^^
Sevgiyle kalın^^



Buralarda da varım^^




2 yorum:

  1. Sarah Jio'nun kitaplarını bende seviyorum,kapakları da ayrı bir seviyorum çok hoş yapıyorlar:) Hangi kitabını beğenmemiştin? Bende bir çok kitabını okuyunca merak ettim.Agapi mi yoksa çoğu kişi onu beğenememişti.

    YanıtlaSil
  2. Sarah Jio'nun kalemi gerçekten çok güzel ;) Aynen Agapi'yi beğenmedim. Farklı tarz deyip heyecanla başladım ama cıks olmamış :/

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D