26 Ekim 2015 Pazartesi

Psikopat//Mihri Mavi Kitap Yorumu^^

Herkese merhaba^^
İstanbul ziyaretimizi yaptık ve küpçü dükkanımıza geri döndük. Bu süre zarfında bir çok yere gittik, gezdik tabii bu sebeple kitap okuyamadım :P Geceleri okuyordum ama yorgunluk beni benden alıyordu. Uzun lafın kısası yolculukta her daim yanımda olan Psikopat'ı sonunda bitirdim. Sevdiğim bir kitap oldu, ilginç bir konusu vardı. Karakterler öyle umduğumuz gibi kişiler değildi, diğer karakterlerden çok ama çok farklıydı. 

Bir tarafta zenginlik ve lüks içinde yaşayan Buket, bir tarafta herkesin korktuğu, tehlikeli ve insafsız Kağan! Buket'in hayatı babasının iflasıyla değişir ve eski kusursuz günlerini İzmir'de bırakarak zorlu bir yaşam süreceği Ankara'ya taşınmak zorunda kalır. Buket, çevresine ve yeni başladığı liseye uyum sağlamaya çalışırken öyle büyük bir hata yapar ki her tavrıyla belayı temsil eden Kağan'ın tüm dikkatini üzerine çeker.
Hiçbir sınır tanımayan Kağan, Buket'e olan öfkesini göstermekten geri durmaz. İkisi de birbirinden ölesiye nefret ederken, kaçınılmaz sona doğru adım adım yaklaşıp kendilerini imkânsız bir aşkın içinde bulurlar. Tehlike, bir gölge misali Buket'in üzerine çöktüğünde, Kağan'ın ürkütücü karanlığını aşkıyla aydınlatabilecek mi? Yoksa etrafını saran karanlığa yenilerek ruhunu siyaha kaptırıp yok olup gidecek mi? 


Konuyu okuyunca anlamıyorsunuz yine ama kitabı okumaya başladıktan sonra taşlar yerine bir bir oturuyor. Her sayfasını olmasa da çoğu kez diğer sayfada neler olacak diye merak ediyorsunuz. Bazı kısımları klasik gelebilir ama Kağan karakteri o kadar farklı ki nasıl bir yol izleyeceğini tahmin dahi edemiyorsunuz. Kalemini sevdiğim bir yazar daha kazandım diyebilirim kitap ve yazar için. Konusunda nefretle başlayan bir aşk diyor, gerçekten öyle. Buket öyle bir nefretle doluyor ki hak veriyoruz ve Kağan'a çok kızıyoruz.


Buket karakteri lüks hayatından sonra Ankara'ya her şeyi arkasında bırakarak yerleşir. Daha ilk dakikadan Ankara'dan ve yeni hayatından nefret eder ama okula başlayıp Cansu ile tanışınca her şeyin de kötü olacağına inanmaz ta ki Kağan'a karşı gelene kadar. O kadar güzel hayattan sonra bu hayata geçen Buket için her şey zor olsa da dostluk, arkadaşlık, nefret ve Aşk'ı tanıyınca hayatı hiç olmadığı kadar ilginç bir hal alır. Kitabı okuyanlar belki Buket'e bazı sebepler nedeniyle kızabilir ama ben hak veriyorum, sadece o son olmasaydı be :P

Kağan ciddi söylüyorum Psikopat deyimini çok iyi bir şekilde kendine yakıştırıyor. Kaç kere kendi kendime "Ya bu oğlan cidden Psikopat!!" dedim :P O dere sinir oldum ama sonradan bizi ters köşe yaptı hayın oğlan :P Çok sevdiğim bir karakterdi diyebilirim ama kardeşi kadar sevdiği Emre karakterini daha çok sevdiğim doğrudur. Emre'den sonra bahsedeceğim, şimdi Kağan'a bakacak olursak devam kitabın da Kağan neler yapacak çok merak ediyorum. Sırf Kağan'ın yapacaklarını merak ettiğimden ikinci kitabı dört gözle bekliyorum.


Emre ve Cansu. Bu iki çiftin arasında bir şeyler var ama yazar bizi meraktan bırakarak bitiriyor kitabı. Sevdiğim bir çift oldu. Emre'de Kağan gibi ama Emre daha iyi kalpli ve düşünceli biri. İlerleyen kitaplar da Cansu ve Emre aşkından bahsedecek yazar ve o kitabı da dört gözle bekliyorum <3 <3 Cansu'da bir o kadar tatlı bir karakterdi. Buket'e çok yardımcı oluyor, ama hayatı da karmakarışık. Bu sebeple birbirlerine çok destek oluyorlar. Böyle aklı başında dostlar şart ama onların hikayeye geçince onlara da bir şeyler oluyor, devreler yanıyor resmen :P

Kitabımızı, karakterleri ve yazarın kalemini gerçekten sevdim. Olayların nereye varacağını merak ediyor en son sayfalar da ise hem sinir olup hemde ağzı açık şekilde kapağı kapatıyorsunuz. Böyle bir son olduğunu bilseydim daha geç okurdum ama olan oldu bir kere :P İkinci kitabın daha çabuk çıkması için baskı yapıp, günleri saymalıyım artık :D Başta dediğim gibi bazı yerler klişe gelebilir ama gidişat sizi bambaşka bir serüven yaşatıyor. İkinci kitabın daha entrikalı olacağını son sayfaları okuduktan sonra anladım. Heyecan, merak, karanlık büyük bir aşk bizi en iyi şekilde bekliyor olacağı inancıma saklanıp, kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum.  

Kapaktan bahsedecek olursam, hem ciltli oluşu hemde kapakla kullanılan mankenin taş oluşu göz önüne alınacak olursa harika bir seçim olmuş. Bir de yanında büyük boy poster, harika ayraç ve kitabı temsil eden süper bir kartpostal var. Martı Yayınları bu yönde kendini baya aştı ve kendilerine teşekkür ediyorum, böyle devam, Fighting!!
Ayrıca kitap için emeği geçen herkese bol bol teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum :* :*


Kitaba Puanım 5/4


Alıntılar^^


"Bazen üzülerek sürekli tekrarladığımız 'keşke'ler bir yerden sonra bizi mutlu eden şeylerle birlikte bu kez 'iyi ki'lere dönüşür."


*****


Bazen bir dokunuş, bir sarılış bile dağılmakta olan birini güçlü hissettirirdi. Cansı için üzülürken bütün gücümü ona vermek istedim ve içimden hep iyi şeylerle karşılaşması için dua ettim. Çünkü bunu çok fazla hak ediyordu.


*****


Gecenin bu vaktinde karanlık ve ıssız sokakla bütünleşmiş gibiydi; öyle ki karanlığın içinden gelen bir ölüm meleği gibi duruyordu. Benim ölüm meleğim...




Başka Yorumlarda görüşmek üzere^^


Buralarda da varım^^
Facebook
Twitter
Instagram






20 yorum:

  1. Neden hep zenginlik, fakirlik oluyor ki? Bana artık bu konu çok itici gelmeye başladı. Gerçi kitabı çok güzel anlatmışsınız merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, benden bundan yakınıyorum ama yazar bu diyecek bir şey bulamıyoruz :D Teşekkür ederim, tavsiye ederim ;)

      Sil
  2. ben de dün gece okudum pek severek. bugün yazcam bloguma. çok iyi anlatmışsın valla kutlarım :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu kitabı wattpad de okumuştum ikisi çıktı almak istiyorum çünkü devamı yoktu wattpade fakat ilk kitabın nerde bittiğini sorabilir miyim acaba? Ona gore ikinci kitabı alacağım belki ücde çıkar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence siz kitabı alın, şimdi desem olmayacak demesem de olmayacak :D Çok feci bir yerde bitiyor diyeyim sadece :)

      Sil
  4. Buket soyluyu canlandıran ünlünün ismi neydi

    YanıtlaSil
  5. Kağan karakterini canlandıran çocuğun gerçek adı ne

    YanıtlaSil
  6. Ya kitaba ba yıl dım gerçekten çok güzel diğer kitaplar gibi değil.3ü çok ama çok merak ediyorum.hemen çıksın nolur

    YanıtlaSil
  7. Emre karakterini canlandıran çocuğun adı ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum. Yazarın sosyal medya hesaplarına bakarsanız öğrenebilirsiniz.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Ne yazık ki bilmiyorum. :( Yazarın sosyal medya hesaplarından sorup öğrenebilirsiniz. :)

      Sil
  9. Emre'nin adı sergio carnaval

    YanıtlaSil
  10. 5.kitap ne zaman çıkcak?

    YanıtlaSil
  11. Bir fikrim yok ne yazık ki, yayınevini takip edin derim. :)

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D