29 Mart 2015 Pazar

Yıldız Masalı//Kristin Hannah Kitap Yorumu^^

Herkese  Merhaba^^
Şu kitap yorumumu erken yapmama huyumdan inşAllah bir gün vazgeçer ve kitabın biter bitmez hemen yorum yaparım çünkü kaldıkça kalıyor, stres oluyorum -_- Bu kitabım da öyle oldu, 1.5 hafta oldu bitireli ama daha yeni ve kim bilir ne zaman tam düzenlemeyi yapıp yayınlayacağım :( Zaten okul, sunumlar ve şimdi de sınavlar derken yine doluyum :( Oyy çok iç döktüm değil mi? Kitaba döneyim en iyisi ;) Uzun zamandır Yazarımın kitabını okumuyordum, kafaya taktım ve okunmayan Kristin'larımın arasından Yıldız Masalı'nı seçtim. Yazarım yine ve yeniden yazmış, döktürmüş. Bu kadın bu işi biliyor arkadaş, herkes en az bir kitabını okumalı bu yazarın. 

Annie mutlu, huzurlu ve düzenli bir hayata sahiptir. Her şeyi planlı olup, planlı yapan Annie bir gün eşinin ondan ayrılmasını istemesiyle her şey alt üst olur. Başta çok zorlansa da sonunda kaç sene önce ayrılıp bir daha dönmediği doğup, büyüdüğü kasabaya bir süreliğine gidip hayatını düzene sokmaya karar verir. Her şeyin daha da kötüye gideceğini düşünen Annie ilk aşkını gördükten sonra hayatı bambaşka yollara sapar. Annesini yeni kaybetmiş bir çocuğa ve çocuğunu nasıl kurtaracağını düşünen bir adama elinden geldiğince yardım etmeye çalışır ama hiç beklemediği bir zaman da gelen mucize ve teklif seçimler yapmasına neden olur.


Konumuz böyle. 
Annie'ye başta çok sinir oldum, aslında kızmam normal değil, sonuçta okuduğunuz zaman hak veriyorsunuz, fazla mı abarttı dedim ama durup düşününce mantıklı yani. Neyse yine de sevdim kendisini, kararlı duruşu, yardım edişi ve hayata ne olursa olsun tutunması vs. Hele o yardım olayına bayıldım. Acı çeken kıza davranışı ve kızın ona olan duyguları harikaydı. Kitabımızı her karakterin gözünden okuyoruz. Kitaplarda sevdiğim en güzel yön, bazen aklımız da soru işaretleri kalıyor ama böylelikle kitaba ve karakterlere daha adapte oluyoruz. 

Çocuk karakter olan Izzy'de biraz şaşırdım doğrusu. Kız daha 5 yaşında ve düşünceleri sanki 15 yaşında birine ait gibiydi. Doğrusu bunda biraz rahatsız oldum çünkü 5 yaşındaki bir çocuk bazı şeylerin farkın da olur tabi ki ama çok, çok fazla değil. Burada fazla abartmış yazarım sanki :/ Evet Yazarımın bu kitap için olumsuz tek yorumum buydu, yine de kızın büyük olarak düşünüp duygularına hayran oldum.


Nick, Annie'nin ilk aşkı Izzy'nin ise babası. Nick'inde hayatı zorluklarla geçmiş ve halen daha zorluklar devam ediyor. Yaşadığı acıları, yalnızlıkları ve duyguları o kadar ince detayıyla anlatmış ki  yazarım yine bayıldım kalemine. Bunun yanı sıra ne kadar üzüldüm anlatamam. Yine diyorum Yazarım insanı nereden vuracağını iyi biliyor. Üzülmemek elde değil. Nick'in de sonradan hayata bakış açısını ve dayanma gücüne hayran kaldım. Anlayacağınız her bir karakter süperdi ama bir kaçı yok mu verem etti beni -_- Hele o kocası bir kaşık suda boğulası. Tabii birde babası var destek mi oluyor, köstek mi anlamadım -_-


Yazarımın dilini bilen biliyor, dili akıcı, konuları hep on numara ve insanı derinden etkileyen yanları var. Bazı şeyler için hiç şüphe etmiyorsun ve bingoo! bir de bakmışsın kitap bambaşka bir şey olup çıkmış. Burada da öyle oldu, sona doğru şok üstüne şok :O Annie'nin verdiği karara hem sinir olmuş, hemde hak vermiş olabilirim ama devam ettikçe neler olacağını görüyoruz. Anneliği, sevgiyi, dayanışmayı ve umutla hayata bakış açısını derinden etkileyen kitabımızı şiddetle öneriyorum. Yazarımın kalemini çok ama çok duygusal olduğunu biliyorsunuzdur ama bazı kitapları öyle değil, en basitinden bu kitap. Az da olsa duygusal kitaba dayanabilen okurlara tavsiyemdir, okuyun, okutun!! :*


Kitabımızın sonuna az değineceğim, öyle bir şekilde bitirmiş ki yazarım sanki kitabın devamı var gibi. İnşAlah olur, çünkü güzel ama yarım bir şekilde bitirmiş kitabı. Bazı kişilerin duyguları eksikti onları okumak çok ama çok isterdim ;) Bir araştırma yapsam iyi olacak bakalım var mı ;)
Yazarım daha okumadığım kitapları var ve halen daha almadığım da^^ Pegasus Yayınları hızlı bu konuda, hem orijinal kapak hemde hızlı çıkarmalarını ayakta alkışlıyorum^^

Kitabımızın iç detaylarına bakacak olursak, ilk sayfalarda yazarımın röportajı ile karşılaşıyorsunuz. Bu kitabı ve bir çok kitabına değiniyor bu röportajda. Orijinal kitapta da var mı yoksa Pegasus Yayınlarımı ekletti bilmiyorum ama çok iyi olmuş.


Kitaba Puanım 5/5


Alıntılar^^


İnsanlar giderdi ve eğer çok derinden, şiddetle severseniz onların ani ve hızlı gidişleri ruhunuzun derinliklerine kadar ürpermenize sebep olurdu.

*****

"Küçük kızımdan harika bir yorum. Ben de sana bir şey söyleyeyim," dedi babası gülümseyerek. "Hayat sana limon verdiğin de limonata yap."

*****

"Ateşle oynarsan yanarsın."
Annie güldü. "Başka özlü sözlerde var mı baba?"
Babası onunla birlikte güldü. "İnsanlar bu özlü sözleri nasıl buluyor sanıyorsun? Bazı şeyler özünde doğrudur."


Yorumum böyle, Yakın zaman da, arayı fazla açmadan tekrardan bir Kristin Hannah kitabı okumalıyım^^

Başka yorumda görüşmek üzere, sevgi ve bol kitapla kalınız^^ 



6 yorum:

  1. Daha yeni 'Mucizeler Yağarken' i bitirdim. Kitaptaki olayların içinde bende varmışım hissine kapıldım. Gerçekten güzel bir anlatımı var. Bu kitabını bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Alacağım kitaplar listesine ekleyeceğim😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın kalemi okunulası^^ Rica ederim ;) Kesinlikle listeye almalısınız ;)

      Sil
  2. Farklı bir kitap nedense hiç tarz okuyamam ... bloğunu takibe aldım bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Kristin Hanna'ın kalemi hem farklı hemde dram. Teşekkür ederim, hemen bakıyorum ;)

      Sil
  3. Merak ettim *-*
    Bu arada bloğunun temasi cokzel !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak edilesi bir kitap ;) Tavsiye ederim^^ Teşekkür ederimm <3

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D