1 Şubat 2015 Pazar

Yabancı//Melissa Landers Kitap Yorumu^^

Herkese merhaba^^

Bir çok aile dram, romantik komedi ve Türk yazarlarımızdan eserler okudum ve sonunda sıra vazgeçilmezim fantastiğe geldi. Aslında aklımda Yabancı kitabını okumaya niyetim yoktu ama konu ve kapak beni birden çekti okumaya başladım. İyi ki de başlamışım, harika bir kitaptı, çok sevdim.


Cara zeki ve okulunda birinci bir öğrencidir. Can dostu, sevgilisi ve bir sürü arkadaşı vardı ta ki Gezegenler arası değişim programı olarak ülkeye gelen Aelxy'ye kadar. Bir kaç aylığına ülkeye gelen Aelxy'yi çoğu kişi istemez ve buna karşın Cara ve ailesine de düşman olurlar. Ama Cara Aelyx'ye güvenip herkesi, arkadaşlarını ve sevgilisini dahi karşısına alır. Sürekli yan yana olmaları ve bazı tehlikelere karşı gelmeleri ile aralarında tehlikeli bir çekim başlar. 

Konumuz böyle.

Genel anlamda kitabımız uzaylılar ile ilgili. Obsidiyen'den sonra okudum ilk uzaylı kitap ve bu tarz kitapları sevdiğim için bunu da çok sevdim. Obsidiyen ile kıyaslanamaz çünkü iki konuda uzaylılar geçse de arada çok fark var. Yazarın kurgusuna, hayal gücüne hayran kaldım.İnanılmaz bir düşünceyle ve çok araştırma yapılarak yazılmış bir kitap belli. Kitapta hem kötü hemde bir kaç iyi şeye değinmiş, iyi olanda çok sevindim, keşke gerçekte de öyle bir şey olsa dedim :( Kötü olandan ise inşallah başımıza gelmez, gelse ne yaparız biz? :( Neyse, kitaba dönecek olursam aman aman, ben bir daha okurum diyemem ama seriye kesinlikle devam etmeliyim ve Go Kitap! en kısa zaman da çıkarmalı ;)



Karakterlere gelecek olursak Cara'yı sevdiğimi söylemek isterim. Normalde çoğu bayan karakterler de sinirlenirim hele ki fantastik kitaplar da, hep bir ekşın ve başı belada olan karakter, illallah dedik yani ama bunu sevdim. Aelxy ne dediyse yaptı canım benim yaa :D
Aelxy ise uzaylı karizma, başta acayip sinir etti beni, burnu havada züppe olabilir ama sonradan insan duygularına alıştıkça bambaşka bir şey oldu. Eğer gerçekte böyle uzaylılar varsa rica ediyorum gelin! Biz dostuz! *_*


Öhüm, neyse konumuza dönelim. Yazar harika ötesi bir karakter yaratmış, hele o duygu akımı süper ötesiydi, keşke o da gerçek olaydı :D İşte gel de yazarın hayal gücüne, kurgusuna hayran olma!! Fantastik olarak yazım ve kurgusuyla en'ler listesinde yer alır, hak ediyor da.
Bir kaç karaktere kıl oldum. Yaptıkları şeye Cara'da bende şok olduk ama Cara'nın yerinde ben olacaktım ki elimden zor kaçarlardı o kişiliksizler -_- Sona doğru bazı değişiklikler oluyor, artık onları da siz okuyup öğrenin ;)
Kitabımız seri, ikinci kitabı çıkmış ve kaç kitaplık seri tam olarak bilmiyorum. Fazla uzatmaması şartıyla böyle devam edip, 3-4 kitaplık bir seri olsun isterim. İkinci kitabı ciddi anlamda merak ediyorum, öyle bir son ile bitti ki merak etmemek elde değil.

Fantastik severlere şiddetle tavsiye ederim, Obsidiyen'i seven bunu da sever diye düşünüyorum. Farklı konusu ve karakteri okumak isteyenler okuyun, okutun derim ;) 


Go kitap! kapağını orijinal olarak yayınlamış, en iyisi. Kapak on numara beş yıldız ve o kadar uyumlu ki konuya anlatamam :D


Until Midnight kitabı yan kitap gibi duruyor, Go Kitap! bunu da çıkarır mı bilinmez.
Hazır kapak demişken, bizim kapağın özelliği çok güzel ^_^ Mıknatıslı tarafı falan çok orijinal ve güzel olmuş^^

Kitaba puanım: 5/5

Alıntılar^^

Benim gezegenimde bu kadının üremesine izin verilmezdi. Kimse onu klonlamazdı da. Berbat biri.
Cara buna karşı öıkmadı. "Bence kadın ruhunu evde bırakmış. Belki de ruhu ayakkabılarına uymamıştır."

******

Kıza kuşkuyla yan yan bakan Aelyx, çikolata parçasını ağzına attı. Saniyeler sonra yüzü tiksintiyle çarpıldı ve dar yoldan koşarak çıkıp çikolatayı yere tükürerek "İğrenç!" dedi.
"Ciddi olamazsın. Çikolata tanrıların yiyeceğidir."

Alıntıya Not: Çok doğru diyorsun Cara <3 <3

******

....askerlerden bir tanesi asker aracına yaslanmış, bir poşetten patlamış mısır yiyordu. Asker sanki durdurma düğmesine basmış da şimdi tekrar Yalan Rüzgarı'nı izlemeye devam etmek istermiş gibi başıyla Cara'ya devam etmesini işaret etti.



Yorumum böyle, başka yorumlarda görüşmek üzere^^
Sevgiler :*




6 yorum:

  1. yaa al işte çok merak ettim. kötüsünnnn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahhahah Kitap için merak iyidir ;) Bu nedenle kötüyüm ben :* :D

      Sil
  2. Bu kitabi merak ediyordum. Yorum icin teseklurler:)

    YanıtlaSil
  3. Kitap kapağındaki oğlan kim biliyor musun??

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D