1 Ağustos 2014 Cuma

Pabucumun Ajanı//Asude Kitap Yorumu^^

Herkese merhaba^^
Uzun zamandır gözüme kestirdiğim, kesinlikle okumam gerektiğini düşündüğüm kitabı sonunda okudum. Yazarın yayınlanan bazı hikayelerine göz attım ama tamamına erdiremedim, tamama erdirmek bu kitaba kısmetmiş :) Gerek kapak gerek konuyu sevdim. Yazarın akıcı dili ise güzeldi. Bazı kitaplar gibi sizi sıkmıyor. Zaten Deniz'in maceraları evlere şenlik. 



İşsizlikten muzdarip olan Deniz bir gün harika! bir CV yazar ve ünlü bir şirkete adımını atar. Amacı CV'sini Ceo okusun diye yazmadığı şeyler kalmamıştır. Ta ki yarındası gün gelen telefona kadar. Deniz'in artık harika olmasa da güzel bir işi vardır ama ondan en güzeli ise herkesi tam kalbinden vuracak, yakışıklı, bir baktım mı bir daha bakmak istenilen CEO vardır. İlk görüşte aşka inanan Deniz kendini sürekli Tuna'yı düşünürken bulur ve buradan sonra işler sarpa sarar. 




Konu böyle ;)) Daha fazla yazmak isterdim ama ne gerek var spoiler falan vermeye ;))
Kitabı okurken sadece beni konuya kaptırmadı iki de birde gülme krizlerine soktu. :D  Durduk yere hop kahkahayı basınca herkes dönüp bana bakıyordu.


Deniz kendi için arka kapakta yazıldığı yazıya(Fiyasko Birlik Başkanı) cuk diye oturuyor ve hakkını veriyor!  Okuduğum zaman Deniz yaaa yapma şunu dedim, azıcık ağırdan al hep sen hep sen bırak biraz da Tuna düşünsün dedim ama Deniz hiç fırsat vermedi ki ;P Birde iç sesi yok mu o da evlere senlik yanii^^ 
Nerede aksilik var orada Deniz ama bunun faydaları da az dokunmuyor değil. Sonlara doğru bir şey olsa kesin Deniz'in işine yarayacak falan dedim ahahahah
Azıcık ki biraz hafif kalır gururunu yerlere alıp üzerinde de tepindiği için(kendisi de diyor) çok kızdım :/ Yani aşıksın falan ama please yanii, olmuyor. Çoğu kez gururunu önde tutan karakterlere sinir olmuşluğum var! ama Deniz abarttı be canım ;P 


Tuna, burnundan kıl aldırmayan asabiler başkanı nasıl Denizle nikah masasına oturdun?? Haa sorarım sana?? Ama o kıskanç hallerin yok mu vaay ben dedim ama bundan sonra ayağını denk al Fiyasko Birlik Başkanı sana yapmadığı bırakmaz, sabırlar ihsan ediyorum sana ;P 

Kitabımız güzeldi. Her bir satırı kahkaha atmanıza neden :) Hele o zekice espiriler, tanımlar yok mu yazara bir alkış^^
Kitabın sonu devam edecek şekilde bitiyor. Acaba Deniz bundan sonra ne yapacak? diyoruz. Çoğu şeyler açığa kavuşmuyor ve neler olacak diye merak etmiyor değilim. Deniz' ve Tuna'yı daha çoooook olaylar bekliyor gibi ;))

Tabii bir de kitap da artı bir çift vardı. Onları daha çok merak ediyorum desem yalan olmaz  Bakalım Asude'nin aklın da bu çift için neler geçiyor ;)
Şimdi kitabımız My Twin'in ellerin de. Elinde ki kitabı bitirdikten sonra ne okusam diye düşünürken elimde ki komik mi komik olan kitabı merak etti ve şu an okuyor. Ben bu satırları yazarken tam karşım da son 100 sayfaya geldi gibi :)

Tavsiye kısmına gelecek olursam, akıcı, neşeli komik kitap okumak istiyorum diyorsanız lütfen çekinmeyin ve gidip alın ;)) Benden söylemesi ;))

Kitaba Puanım 5/4

Alıntılar^^


"Ofisine her gün manken gibi kızlar girip çıkıyormuş. Var mı öyle bir şey?" Var. İşte ben! 

****

"Ahh Lale, hayatım... Üzerimdeki bluzu gördüm mü? Bunu bir leopardan çaldım tatlım. Evet, ben sevdiğim şeyleri almak için olmayacak işler yaparım. Mesela şu beynim... Aslında doğduğumda kafamda bir beyin yokmuş. Estetikle onu da yaptırdım. Biraz az işliyor ama bana yetiyor," diyen genç kıza bakan Lale kahkaha attı. 

****

Mezar taşıma yazacakları dörtlüğü düşündüm...
Pek aşıktı Deniz kız, pekte gariban.
Öldü zavallıcık Uranüslüye varamadan.
Niye öldü derlerse deyin ki;
Sebebi oldu Tuna'nın elinden dökülen şampuan!

****

Ben Tuna'ya, Ahmet bana, tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana trip atıyordu!

Başka bir yorumda görüşmek üzere :*

6 yorum:

  1. Okumak istiyorum ancak bir türlü fırsatım olmadı, tabi son zamanlarda kitap okumakta güçlük çekiyorum onunda etkisi var :)
    Ama bu yazıdan sonra kesin okumalıyım dedim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitapla başlayabilirsin ;) Rica ederim, okursan keyifli okumalar ;)

      Sil
  2. Sirf bu kitap.olduğu için açıkçası girip yorumunu okumak istedim söylediğin her şeye kesinlikle katılıyorum. Bende okurken kahkahalarimi tutamadim tam bir Türk işi romantik komedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Her bir sayfa da kahkaha atmamak elde değil ;) Deniz hüzünlense bile bizi güldürecek bir şey buluyordu :))

      Sil
    2. Aynen ya özellikle su saç boyama şenlikleri ne bayıldım bir sampuan ve saç boyası nelere kadir oldu :))))

      Sil
    3. O şenlik bizi bizden aldı zaten :P Demii, o dakikadan sonra saç boyası alasımız geldi artı BİM poşeti :D

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D