21 Haziran 2014 Cumartesi

Kız Kardeşler Arasında//Kristin Hannah Kitap Yorumu^^

Herkese harika bir kitabın yorumundan merhaba^^
Uzun zamandır Yazarımın kitabını okuyamıyordum, sonunda kısmet oldu ve can alıcı bir kitabını okudum. Elimde bir sürü kitabı var ben daha okumadan yenisini çıkardı Pegasus Yayınları sağ olsun^^ Daha okuyacağım iki kitabı var ve hepsi de merak edilesi.  Kitabımıza gelecek olursak harika bir kitaptı, Kristin yine yapmış yapacağını. Daha ilk dakika da kendine bağlıyor insanı ve bırakmıyorsunuz. 

Konusu ise;
Meghann ve Claire küçük yaşta birbirlerine destek olan kardeşlerdir. Ama ellerin de olmayan sebepler yüzünden Meghann çok sevdiği kardeşini acı bir şekilde terk eder. Küçük olduğu için anlamayan Claire ablasını suçlar. Aradan seneler geçmiştir, Meghann başarılı tuttuğunu koparan bir avukat olmuştur. Claire ise hayallerinin peşinden gidip kasabasın da tatil köyü açar. Meghann'in işleri pek yolunda gitmez ve bir süreliğine izin alır. Kardeşinin yanına gitmeye cesaret edemeyen Meghann aldığı telefon ile artık oraya gitmek şarttır. Iki kız kardeş tekrardan bir araya gelip  geçmişle 
yüzleşerek arada ki sorunu çözmeye çalışacaklar mı? Yoksa inatlar ve geçmişin acılarının üstüne gidemeyecekler mi? 

Konumuz böyle. Her bir satırı bizi bizden alıyor. Bu kitabı da diğer kitapları kadar sevdim. Hiç kimse kız kardeşleri bu kadar iyi anlatamazdı diye düşünüyorum. Acılar, ihanetler, sırlar ve sevgiyi öyle içten anlatmış ki bazı şeylere değer vermeyi öğretiyor bize. 


Duygulandığım çok yer oldu ama kızdığım yerde çok oldu. Mesela Claire'ye acayip kızdım, okuyunca siz de bana hak vereceksiniz ama yani anlamadan dinlemeden konuşmak ve kızmak her daim kolay. Meghann de sinir etti tabii ama yok Meghann daha çok sevdim. 
Kitabımız da bir tek Meghann ve Claire dan bahsetmiyor acılar içinde geçen bir hayat nedeniyle kendini yollara atan Joe'den de bahsediyor. Onun da geçmişi üzücü ve suçlamalarla dolu.

 Bu karakteri de çok sevdim.

 Kitabımızın baştan başlayıp ilerleyince pek bir şey yok, sadece geçmişin izlerini anlatıyor sanıyordum ama sona yaklaşınca kitap öyle bir ilerlemeye başladı ki ne olup bittiğini anlamıyorsunuz. Yine bir Kristin Hannah klasiği diyorsunuz. Her bir duyguyu tattırmış Kristin, aşk, sevgi, aile bağı ve önemi, arkadaşlık ve sınırsız destek. Her kalem kendine göre güzel ve anlamlı ama Kristin yazdığı zaman daha anlamlı ve daha güzel oluyor. Bunu her bir kitabın da daha iyi anlıyorum ve bu yazar benim için apayrı ve bambaşka <3


Kitabın içeriği ve kapağa gelecek olursam. Çeviri de hiç bir hata olmadığından ve kapakları hep orijinal kullandıkları için Pegasus Yayınlarına teşekkürler^^  Halen daha iki okumamış kitabım olsa da tez zaman da yeni kitabını görürüz inşallah. :)
Tavsiye kısmına gelecek olursam aile bağlarını okumayı seven, aile-dram favorim Kristin ise vazgeçilmezim diyorsanız hemen okuyun derim kardeşinizi daha iyi anlayıp onunla her anınızı mutlu bir şekilde geçirmek isteyeceksiniz.

Kitaba puanım ise 5/10 :D


Alıntılar^^
Not: Kitaba kendimi öyle kaptırdım ki bu kadar alıntı bulabildim^^

Ne de olsa aşk incecik tellerin oluşturduğu ipten bir köprüydü. Bir süre ağırlığınızı taşıyabilse de er veya geç kırılırdı.

****

"Solucanı ikiye bölünce tekrar büyüdüğünü biliyor muydun?"
"Biliyorum."
Ali sandalyesini geriye itti. "Lily France parmağını kestiğinde yenisi çıkmadı ama." Kaşlarını çattı. "Sanırım Tanrı solucanları Lily'den çok seviyor. Belki de öğlen yemeğinde kestiği içindir." 

****

"Hepsine altı aydan kısa ömürleri kaldığı söylenmişti. Siz haziran ayında Seattle için hava tahmini yapan meteoroloji uzmanları gibisiniz. Yağmur yapacağını tahmin ediyorsunuz. Ama ben şemsiyemi yanıma almıyorum. Benim geleceğim güneşli."

****

Yol üzerinde 
Engellere takıldığında 
Aşkın gerçek olduğunu
ve bir günün bile önemli olduğunu fark ettim.

Son olarak Kristin Hannah'ın diğer kitaplarının yorumlarımı merak edenler varsa buyurun link^^

Başka bir yorumda görüşmek üzere^^





2 yorum:

  1. Benim de merak ettiğim bir kitap, ne zaman fırsat olacak bakalım..
    Eline sağlık, çok güzel bir yorum olmuş. Ben de bloguma beklerim bu ara ihmal etsem de. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda oku derim ;))) Teşekkür ederim^^ Bakacağım bloguna ;)

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D