14 Nisan 2014 Pazartesi

OKK 25.Blog Turu intikam Ateşi-Geçmişten Gelen Mutluluk//Sarah Maclean Geçmişten Gelen Mutluluk Kitap Yorumu^^



Herkese turumuzun son ününden merhaba^^
Bugün serimizin ikinci kitabının yorumunu yapacağım, İki gün önce serinin ilk kitabı İntikam Ateşine yorum yapmıştım ve bu kitap için bir kaç ön bilgi vermiştim :)
Bu kitabımız da Pippa ve Cross'dan bahsediyor. Penelope'nin zeki mi zeki, bilime her türlü seven kız kardeşi. Cross ise ünlü kumarhanenin ortaklarından biri, Cross'da Pippa gibi zeki ve bilime aşık biri.
Kitabın konusundan bahsedip yoruma geçeyim ;)

Philippa bir kaç hafta sonra evlenecektir ve bu evlilik aşk evliliği değildir. Tam kendisini anladığı bir eş bulup onun evlenme teklifine evet der. Ama evlenmeden önce bilime dair bir kaç öğrenmesi lazım. Çevresinde olan kız kardeşleri ve arkadaşlarına soramaz ve şehirde bazı şeyler nedeniyle adı çıkmış birinin yanına gider.
Cross geçmiş de yaşanan üzücü olaylar neticesinde şu an kumarhanenin ortaklarından biri haline gelmiştir. Zekiliği ve yakışıklılığıyla bütün bayanların aklını çelen Cross'un sırları da vardır.
Philippa araştırma yapacağı partnerin Cross olması ikilinin arasında bir bağ olmasına sebep olur.

Konumuz böyle^^
Bu kitap diğer kitaba göre daha güzeldi ve daha çok sevdim baştan söyleyeyim ;) Daha eğlenceli ve sürprizler içeren bir kitap. 
 Karakterler zaten başlı başına acayip. Pippa'nın Cross'un yanına gitme sebebini öğrendiğinizde gözleriniz(O_o) olacak :D 

İlk kitaptaki karakterlerde burada, onlardan haber almak güzel :D 
Yazarın dili akıcı(bunu ilk yorumda bahsetmemişim :/) hayal gücü ise inanılmaz.

Karakterler gelecek olursak;
Pippa çok tatlı biri ve cesaretli, bilim adına önceden yaptığı şeylere hayran kalıyorsunuz! Biraz laf anlamaz biri bu gerçek ama bu laf anlamamazlığı güzel bir aşkın kapılarını açıyor ;)
Not:karakterimizin olmazsa olmaz gözlüğünü çok merak ediyorum :D


Cross'da hem iyilik sever, hemde biraz sert biri. Pippa'yı ne kadar kovmak istese de yine de gönlü el vermiyor! Diğer kitaplarda bayan karakterlere sinir olurum ama bunda Cross'a sinir oldum >_<
Okuyunca sizde anlayacaksınız ;)

Kitabımız komik olduğu kadar duygusalda, Cross'un hayatı ve geçmişte yaşadıklarına üzüldüm şahsen :(
Serimiz den bahsedecek olursak 3.kitapta kumarhane ortaklarından Temple'den bahsediyor. Bu karakterden çok kumarhanenin kurucu Chase'i merak ediyorum^^
Tez zamanda çıkmalı bence, bakalım eşi kim olacak :D

Kitaba puanı ise 5/4

Bunda bir kaç beğendiğim alıntılar var ;)

"Ah, malasef öyle. Hanımlar başlarını belaya sokmakta ne kadar başarılı oluyorlar, değil mi? İnsan onları uzak tutmak için ne kadar uğraşırsa uğraşsın bir işe burnunu sokmayı aklına koydıysa, sokacaktır," dedi Knight.

Alıntıya Not: Adam cins olsa da doğru söylüyor ;)

*****

İhmalkarlıkla dürüstlükten uzaklaşmak, ikiyüzlülüktür.

*****

"Elbette. Dış kısmına pinna denir. Kimileri auricle der ama ben pinnayı tercih ederim çünkü latince tüy anlamına gelir. çok sevdiğim bir şekildir. İç kulak, kemik ve dokulardan oluşur.Başlangıcında..."
"Hayret verisi," diye onu sözünü kesti Cross. "Kulak hakkında pek çok şey biliyorsunuz ama gerektiği gibi kullanamıyorsunuz. Size baloya dönmenizi söylediğime yemin edebilirim."

*****

Hayatı boyunca duyup güldüğü o acı. Bunun aptalca bir merafor olduğunu sanmıştı. İnsan kalbi porselenden yapılmamıştı ki. Etten, kandan ve kaslardan oluşuyordu.
Ama orada, o salonda kahkahalar, eğlence ve Londra'nın en parlak, en ahlaksız topluluğu ile sarılmışken Pippa'nın anatomi bilgisi genişledi.
Anlaşılan kırık kalp diye bir şey vardı.


Alıntılarımız bu kadar :)
Diğer yorumları merak ediyorsanız işte bloglar ;)

Geçmişten Gelen Mutluluk Kitap Yorumu^^

Çekiliş duyurusu!
2 kişiye seriyi hediye ediyoruz, şansınızı deneyin derim :)
Çekiliş için Tık Tık!


Katkılarından dolayı Nemesis Yayınlarına Çok teşekkürler^^


Başka bir turda görüşmek üzere^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D