21 Nisan 2014 Pazartesi

Kır Çiçeği Tepesi//Kimberley Freeman Kitap Yorumu^^


Herkese merhaba^^
Uzun, upuzun bir zaman önce okuyup yorumunu daha yeni yaptığım kitap ile karşınızdayım ;) Turlar, sunumlar, vizeler derken anca bu zamana kaldı :/
Aile-dram bağımlısı biri olarak yine ve yeniden dram kitabı okudum. Normalde bu kitaptan önce okuduğum (Sevgi Uğruna Yaptıklarımız) dram olduğu için tereddüt ettim neşeli kitap okumayı düşünüyordum ama N.Ablam sürekli oku bu kitabı çok güzel, çok seveceksin dedi ama bir türlü kısmet olmadı ve kısmet bugüneymiş ;)) 


Geciktirdiğim ve şimdi okuduğum için kendime kızdığım doğrudur. Kitap gerek konu, gerek anlatım biçimiyle harikaydı. Heyecanla sayfaları çeviriyoruz. Yazar o kadar bilinmez konulardan bahsetmiş ki neler olacağını tahmin bile edemiyoruz. Genelde böyle dram kitaplar tahminler çok ve çıkıyor da ama baş roldeki ama karakterimiz yapacakları akıl sır ermiyor. Kitabımız iki kişinin çevresinde gerçekleşiyor hem Britiea'yi hemde Emma'nın.





Konumuz ise,
 Britiea hayalleri olan, geleceğe umutla bakan bir genç kızdır. Lakin hayat pek de istediği gibi gitmez. Öğrendiği yeni bilgi Evli sevgilisi ile kaçmasına neden olur kaçtığı zaman tekrardan herşeyin daha güzel olacağını düşünen Britiea yine hayal kırıklığına uğrar. Emma ünlü bir balerindir hayatı tam da istediği gibidir ama içe kapanık biri haline de gelmiştir. Bir gece uzun provalardan sonra hayatı çok değişir ve ailesinin yanına döner. Kendine gelmesi için Büyükannesinin ona miras bıraktığı çiftliğe gider. Çiftliğe gitmesiyle geçmişte kalan sırları ortaya çıkarmaya uğraşır. 
Konu böyle devam ediyor. Britiea'nın hayatı gerçekten zordu. Bir an tamam işte hayatı değişti diyorum sonra puf düşüncelerim dakikasına değişiyor.


Yazarın hayal gücüne hayran kaldım, Kırk yıl düşünsem böyle olacağını bilmem. Diğer kitaplar da olan -tahminlerimveben- burada pek işe yaramadı. :D
Emma'ya çoğu yerde kızdım, çok bencilce davranıyordu ama aklı başına da geliyor. Britiea'ye gelince cesaretine, zekasına ve çocuk sevgisine hayran kaldım.
Britiea'nın yaşadığı zorluklar, çektiği sıkıtılara da çok üzüldüm, nereden nereye dedim :( Gelecekte ne kadar iyi ve ya kötü zaman geçir geçmişte yaşanan acılar unutulmuyor, kitap bize bunu anlatıyor.


Kapak konusuna gelecek olursak pek diyeceğim yok Arkadya Yayınlarının kapaklarını hepimiz biliyoruz, kitabın içeriğine de uygundu, şahsen çok sevdim :))
Kitap sonundan fazla bahsetmiyorum ama burada öyle bir son olmuş ki ne kadar devam gibi durmasa da belki yazar devam ettirir. Keşke ettirse, çok seviniriz(N.Ablamla) :))
Tavsiye kısmına gelecek olursak bu tür kitapları severler kesinlikle okumalı, okuduğunuz an kitabın büyüsüne kapılacaksınız^^

Kitabımıza puanım 5/5

Vee alıntılar^^
Adelaide dehşete kapılmış gibi yaptı. "Bir kitabı bir kez okudun mu, sen ve o bir ömür boyu birbirinize ait olurusnuz. Bunu bilmiyor muydun?"
"Beş para etmez olanlar bile mi?"
"Beş para etmez olanlar bile."
Alıntıya not: Doğru söze ne denir?^^

*****

Daha önceleri olmasa da tüm yetişkinlik hayatım boyunca en yoğun duygularıma kaslarımla ve enerjimle meydan okumuş, onları dans ederek dışarı atmıştım. Şimdiyse sahip olduğum tek şey gözyaşlarımdı ve onlardan son derece aıkılmıştım.

*****

"Neden bu kadar iyi olmak zorundasın?" diye sordu Beattie gözyaşları içinde. "Neden senden nefret edebilmem için hiç değilse biraz zalim olamıyorsun?"
"Başkalarına vermemiz gereken tek şey iyiliktir," dedi Molly.

*****

Beattie onu sıkıca kucakladı. "Dürüst iş, hayatım," dedi. "Daima kendi kendinin ödülüdür."
Yorumumun sonuna gelmiş bulunmaktayız, başka bir yorumda görüşmek üzere :*



9 yorum:

  1. Blogunuzu an itibariyle keşfetmiş ve bayılmış bulunuyorum ^^ Yazış tarzınıza bayıldım. Blog tasarımınız kullandığınız görseller beni benden aldı o derece :) Velhasıl kelam çok beğendim ya ben sizi :) Daha önce neden rastlamadığıma hayıflandım doğrusu. Blog işinde fazlaca çaylak biri olarak önümde sizin gibi örnekler olması beni çok sevindiriyor doğrusu. Uzun ve post ile alakasız bir yorum oldu biliyorum ama yorum yapılacak ilk yere attım kendimi :) Figting size!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yoruma çok mutlu oldum ben yaa <3 Ne güzel, günümü neşelendirdin :) Her zaman bloguma beklerim, tavsiyelerin olursa da seve seve kabul ederim ;) Fark etmez nereye yazdığın, böyle yorumu her yere yazabilirsin^^ Tekrardan çok teşekkür ederim, cidden çok mutlu oldum :)) Sevgiler ^_^

      Sil
    2. Ne demek efenim^^ Doğruları yazdım ben :) Bundan sonra hep gelirim zaten :) Kaleminize pardon klavyenize kuvvet :) Fighting!!

      Sil
    3. Çook teşekkür ederim^^ Her zaman bekleriz :))

      Sil
  2. bu kitap şahanedir.
    yaptığın ilk alıntı, benimde ilk dikkatimi çeken yerdi.
    çok sevdiğim, çok başarılı ancak bence yeteri kadar popüler olmayan bir kitap ama sanki böylesi daha iyi.
    devam konusuna gelirsek..
    yazarın başka kitaplarını okumayı yeğlerim.
    seri olacağını hiç düşünmemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok sevdim, yazarın kalemi güzel :) Popüler olmasını, daha doğrusu herkesin okumasını isterim :) Devam olarak da sonun nasıl bittiğini biliyorsundur(söylersem spoiler olur :D) Onun devam etmesinin, o kişinin duygularını merak ediyorum ;) Ama seri bende pek sanmıyorum :/

      Sil
  3. O kadar hevesle okudum bitmesini hic istemedim sonu boyle bitmeseydi devami varmis gibi bitti ne oldu kizi ne dedi mektubu okudumu sorular kaldi aklimda lutfen devami gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel bir kitaptı, bende öyle hissetmiştim ama devamı yok gibi :/

      Sil
  4. bence cok guzel bır kıtab

    YanıtlaSil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D