12 Aralık 2013 Perşembe

Araf//Jamie McGuıre Kitap Yorumu^^

Fantastik fantastiği kovalıyor :D Vampir akademisinden sonra bir fantastik kitap daha okudum o da yeni çıkan ve beğenilen Araf kitabı :)


Yazarın ülkemiz de çıkan üçüncü kitabı :) İlk iki kitabı seri gibi bir şey Tatlı Bela ve Ayaklı Bela kitapları :) Yorumlarıma Buradan(Tatlı Bela) ve Buradan(Ayaklı Bela) bakabilirsiniz :)

Evet yorumlarımı okuduğunuz da Tatlı Beladan çok Ayaklı Bela'yı beğendiğimi göreceksiniz :) Bu kitap iki kitaptan çok ayrıydı ve bu kitabı sevdim :) Zaten tam benlik kitap, fantastik :) Birde melek falan derken işte bu dedim :) Hush Hush serisinden sonra okuduğum ilk melek kitabı :)
Kitabı okumadan önce Hush Hush serisine benziyordu dediler ama neresi benziyor acaba çok merak ettim :) Bir kere erkek karakterlerimizin amaçları tam tersi, kızımız daha farklı burada :)


Yani eğer sizde Hush Hush serine benziyor diye aldanıp okuyayım diyorsanız bence öyle niyetlenip okumayın :) Yine de fantastik ve melek için okuyun derim :) sevdiğim bir kitap oldu ve bir de kitabımız seri :)


Neyse daha detaylı anlatacağım ama ilk önce konudan bahsedeyim :)
Nina babasının ani ölümü ile yıkılır. Babasının cenazesi olduğun gün yurduna dönmek için beklediği durakta gizemli ve bir o kadar da yakışıklı bir oğlan yanına gelir ve son otobüsü kaçırdığı için taksiyi beraber paylaşırlar. Oğlanın gizemli halleri Nina'nın çok dikkatini çeker. Arada bir kaç gün geçer ve Nina oğlanı tekrardan görür ve konuşmaya başlarlar. Nina bu karşılaşmalardan hoşlanmaya başlar ama gizemli karakterimizin bir gözüküp bir kaybolması, bir sıcak bir soğuk davranması Nina'yı sinirlendirir. Sonunda bu gizemli karakterimizin gerçekte ne olduğunu, neden sürekli etrafından olduğu ve neden böyle davrandığını öğrenir. Öğrendiği anda da şok olur ama yine de aşk bütün engelleri aşacaktır.
O dakikadan sonra hayatı eskisi gibi olmayacaktır. Her şey değişir ve sırlar ortaya dökülecektir.
Konumuz böyle devam ediyor. 

Konusu cidden ilginç, birde yazarın karakterleri hep aynı gibi :) Neden böyle dediğimi sorarsanız, mesela gizemli erkek karakterimiz Jared Tatlı Bela kitabından ..... karakter gibi aşkına düşkün, aşkı için elinden geleni yapan karakterler. Kız karakterler de aynı, hepsi stupid :D Nedeni ise yani neden kafasının dikine gidiyor ki neden, neden, neden!!!???


 Yani tamam akıllılık edip bazı şeyleri çözmeye çalışırsın ama yani neden böyle davranıyorsun akışına bırak gitsin, seni seven oğlan her şey yoluna girecek diyorsa öyledir gerisini salla :D
Neyse çok uzattım herhal :D
Kitabımız güzeldi, beğendim :) Jared'in aşkına bittim :) Ama yine bir olumsuz yönü söylemek isterim :) Kitapta Jared tam olarak ortaya çıktığında kitapta gelişmeler ve oku beni demeler geldi :) Jared çıkana kadar biraz sıkıldım ama sonra bırakamadım yaa :)

Kitabımız için seri dedim yukarıda, sonunu okurken her halde kitaplar başka kişilerden yani Jared'ın kardeşlerinden bahseder dedim ama diğer kitapların konularını okuyunca öyle olmadığı anladım :)) Bakalım kitaplar ne zaman çıkacak ve neler olacak :)


Fantastik ve ilginç konular sevenler bence kesinlikle okumalı :) Tam size görelik bir kitap ;) 
Birazdan dış güzelliklere bakacak olursak, bence bizde çıkan kapak harikulade ama orijinal kapağı sevmedim :( 

Orijinal kapaklar :)
Yabancı Yayınları çok güzel bir kapak kullanmış çok ama çok beğendim :)





Hazır kitap demişken ayraçlarından da söz edelim :)

Ve hazır Yabancı Yayınları demişken, kitap için yayıncıya çook teşekkür ediyorum :)








Vee kitaba punaım ise; 5/4
 

Bu harika kitabı birde hediye ediyorumm!! Katılmak isteyenler Buraya Tık Tık!! :)

Şimdide alıntılara bakalımm :)

"Ketçap kullanmıyor musun?" diye sordum elimdeki şekilsiz kürdana bakarak.
Yüzünü buruşturdu. "Ketçap, yemeğin tadını almak istemeyenler içindir."
"Ketçap aptallar içindir." Yemeğe konsantre olup kaşlarımı çattım.

Alıntıya Not: Ketçap sevenler okumasın ama benim gibi sevmeyenler hem okusun hemde katılsın :) Tabi aptal olayına katılmıyorumm :D

*****

"Bu hatayı bir daha yapmayacağım. Sen istediğin müddetçe seninim."
"Söz veriyor musun?"
Gülümsedi. "Seni, söz verebileceğimden çok daha fazla seviyorum."

*****

Yaşadığım iki hayat arasında gidip gelmek benim için çok zordu. Kim, Beth ve Ryan'la birlikteyken sıradan bir üniversite öğrencisiydim, ama Jared'la birlikteyken hayatım içinde meleklerin, şeytanların ve gizli banka kasalarının olduğu fantastik bir rüyaya dönüşüyorum.


Alıntıların ve yorumumun sonuna gelmiş bulunmaktayım :)
Başka bir yazımda görüşmek üzere, öpüldünüz :)


2 yorum:

  1. Ayraçları nereden buluyorsunuz, kitapların içinden çıkmıyor. Ayaklı Bela da Araf da aynı şekilde :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten sipariş verdiyseniz eğer çoğu site ayraçlarıyla birlikte yollamıyor. Kitap satış yerlerinden bulabiliyorum ben ancak :)

      Sil

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D