24 Ocak 2013 Perşembe

Nancy Pickard-Fırtına Kokusu... (Kbr..)


Nancy Pickard-Fırtına Kokusu...

Uzun bir aradan sonra ki yorumumla karşınızdayım. Aslın da yorum yapmak bazı boş konuşanlar yüzünden hiç içimden gelmiyor ama bu kitap en güzelinden yorumu hakediyor ve bu yüzden yorumum umarım güzel olur. 

Kitap polisiye ve ben polisiyeyi pek sevmem, çok beğenildiği ve herkesin hayranlıkla okuduğu bir yazar olduğu için aldım okudum kitabı vee iyi ki okumuşum diyorum.

Kitap 2000'li yıllardan başlayıp 80'li yıllar da işlenen cinayete gidiyor. Rose kasabasının zenginlerin den Linder ailesinin hayatları Hugh-Jay'in öldürülmesiyle altüst oluyor ve bu cinayeti işleyen tek kişi vardır o da her zaman sarhoş gezip, çiftlikteki hayvanlara zarar veren, karısını döven ve kasaba tarafından sevilmeyen Billy Crosby'den başkası değildir ve en kötüsü de Hugh-Jay'in karısı da kaybolmuştur ve Billy ağır cezayla hapse girer. Bu durumdan en çok etkilenen 3 yaşında ki Jody Linder'dır. Billy 23 yıldan sonra oğlu Collin sayesin de hapisten çıkar ve Rose kasabasına döner fakat hiç bir şekilde özellikle Linder ailesi tarafından hoş karşılanmaz.

Kitap çoğunlukla herkesin cinayet günü yaptığı olayları anlatıyor, 2000'li yıllara geldiğin de Jody'nin etrafında gelişen olaylar anlatılıyor. Zaten kitapta en üzüldüğüm kişi Jody'di
Kitap sevmediğim tür polisiye olduğu halde gerçekten muhteşemdi. Yazarın zekasına hayran kaldım doğrusu başta ki gereksiz konuları sona bağlaması başla başına etkileyiciydi. Ne diyeyim hayran kaldım.

Vee tabii ki okumayanlara tavsiye ediyorum yani ben bile çok beğendiysem ve etkilendiysem polisiye severleri düşünemiyorum.

Yorumumu burda bitiriyor Ablalarımım tavsiyesi ve beğenilerek okunan yazar Judith McNaught-Düşler Krallığı'na başlıyorum ve eminim ki ona da en güzelinden yorumumla karşınız da olacağım. ^^

Not:Bu yorumum kendi samimi düşüncelerim yani yalakalık falan yok. Mesajın yerine iletilmesi dileğiyle. ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elinizi korkak alıştırmayın.^^ :D